L’Espanyol salva l’infern de Burgos amb un aprovat justet

L’equip periquito va ser incapaç de batre el millor local de la categoria. Joan García va evitar la derrota en el tram final. Els blanc-i-blaus perdran la segona plaça si l’Elx o l’Eibar guanyen.

L’Espanyol salva l’infern de Burgos amb un aprovat justet

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’inexpugnable camp del Burgos va ser també un obstacle massa exigent per a l’Espanyol de Manolo González. L’equip castellà va demostrar per què és l’únic de la categoria que no ha perdut a casa. Els blanc-i-blaus tampoc van salvar amb bona nota la prova. Van haver de conformar-se amb un aprovat just després d’un empat sense gols. El conjunt català perdrà la segona plaça si l’Elx, que visita el Ferrol, o l’Eibar, que rep l’Eldenc, guanyen els seus partits.

El bloc periquito es pot dona per content. Si algun equip va merèixer guanyar, aquest va ser el Burgos. Un gol anul·lat, una rematada al travesser i una doble parada fenomenal de Joan García en el tram final van evitar la victòria del Burgos. Poc es pot aportar d’un Espanyol que va sobreviure com va poder a l’infern d’El Plantío amb un final dantesc marcat pel diluvi. Un cop de cap de Brian Oliván en el minut 93 i diversos contraatacs esbojarrats i sempre mal resolts van ser els seus millors arguments.

Tocava una exigent visita després de l’empat contra el Tenerife. A Burgos s’entreveia un partit intens i tosc contra un rival que mai ofereix facilitats en el seu feu. Manolo González va introduir novetats en l’onze, començant per la suplència de Víctor Ruiz. Cabrera i Sergi Gómez es van ubicar en l’eix de la defensa, mentre que Keidi Bare va ocupar la sala de màquines al costat de Gragera. Aguado va ser el damnificat. A la zona creativa, Melamed va viure la seva primera titularitat després de la lesió i Pere Milla va deixar a la banqueta Keita Baldé. L’Espanyol va començar massa fred i es va emportar un parell d’ensurts monumentals. El primer en un xut de Sancris desbaratat per Joan García i el segon amb el gol anul·lat a Fer Niño. El davanter, un malson per als periquitos, va definir de meravella, però es va ajudar amb la mà en el control. El VAR va salvar els blanc-i-blaus (m. 3).

Triple canvi

Notícies relacionades

Un xut de Brian Oliván amb la dreta (m. 13) va ser el primer acostament de l’Espanyol en una primera part sense gaire història més enllà de l’expulsió de Bolo, el tècnic local, per unes protestes.

El preparador periquito va decidir donar ritme amb un triple canvi a la recerca de més agressivitat i ocasions. Manolo va ser ambiciós i va apostar per Salvi, Aguado i Braithwaite, que va avançar la seva tornada. La imatge blanc-i-blava va millorar lleugerament, però el Burgos va seguir amb una marxa més que els periquitos. Bermejo va acariciar l’1-0 i el xoc va entrar en un període convuls que va poder acabar amb el gol per a qualsevol bàndol. Joan García va evitar mals majors en l’afegit i Salvi va protagonitzar els últims intents d’un Espanyol espès que mai va trobar la tecla correcta en uns contraatacs per oblidar.

Temes:

Burgos Espanyol