Espanya es refugia a Londres del fantasma de Rubiales

La selecció s’enfronta avui a una Colòmbia en ratxa en un amistós a l’Olímpic de Londres amb el possible debut de Cubarsí.

Espanya es refugia a Londres del fantasma de Rubiales

JORDIGIL

2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

La selecció espanyola afronta el primer amistós de l’era Luis de la Fuente després d’haver disputat en un any només partits oficials, entre la UEFA Nations League i la classificació de l’Eurocopa 2024. Colòmbia serà el rival en un Olímpic de Londres, l’estadi del West Ham, on s’espera una gran presència d’aficionats del conjunt cafeter residents a la capital anglesa.

Que la pilota torni a rodar és una gran notícia per a Espanya. Serà una manera d’interrompre l’allau mediàtica que ha sacsejat la Federació després de l’escorcoll policial a la Ciutat del Futbol amb detencions dels més estrets col·laboradors de l’expresident Luis Rubiales.

L’últim entrenament a Las Rozas abans de viatjar a Londres va tornar a ser surrealista. Mentre els jugadors s’exercitaven, a les oficines del costat les forces de l’ordre continuaven treballant buscant documents sobre els presumptes contractes irregulars firmats per Rubiales.

18 partits sense perdre

Deixar per un parell de dies Las Rozas sembla un bon bàlsam per jugar contra un rival que ha crescut des que l’argentí Néstor Lorenzo va passar de ser l’assistent de José Pekerman a convertir-se en l’entrenador de Colòmbia. Els registres de Lorenzo són excel·lents ja que els colombians encadenen 18 partits invictes. El seu gran objectiu és preparar la Copa Amèrica de l’estiu als EUA per tornar a ser aspirant al títol.

Malgrat que Colòmbia té moltes baixes, una de les últimes la de l’exbarcelonista Yerry Mina, compta amb jugadors de molt nivell com Luis Díaz, del Liverpool, o el madridista James Rodríguez, que amb 32 anys està jugant al São Paulo brasiler.

Si els números de Néstor Lorenzo són bons, De la Fuente tampoc es queda enrere, ja que en un any només ha perdut un partit, contra Escòcia, i va guanyar el cinquè títol en la història de La Roja, la UEFA Nations League, i va classificar l’equip de forma brillant com a primer de grup per a l’Eurcopa.

Pau Cubarsí té moltes opcions de debutar amb la selecció i convertir-se en el segon més jove a fer-ho amb Espanya als 17 anys i 62 dies. Només el superarà Lamine Yamal, que es va estrenar amb 16 anys i 57 dies. Cubarsí estaria acompanyat d’un veterà com Laporte, mentre que l’altre debutant, Dani Vivian, pot tenir la seva oportunitat al Bernabéu.

Notícies relacionades

De la Fuente combinarà intocables amb alternatives, si bé el partit davant el Brasil es preveu com a més rellevant per l’entitat de rival i l’estadi on es disputarà. Per això, titulars fixos per al tècnic espanyol com Unai Simón, Carvajal, Morata o Dani Olmo poden descansar avui.

Espanya no ha perdut cap dels tres partits que ha disputat davant Colòmbia en la seva història amb un balanç de dos empats i una victòria . La Roja va empatar (1-1) el 1981 a Bogotà i el 2017 a la Nueva Condomina de Múrcia (2-2). La victòria es va produir el 2011 al Bernabéu (1-0).