El Barça recorrerà als dos partits de sanció a Xavi

El comitè desatén les al·legacions perquè el vídeo no rebat que el tècnic protestés «a crits». Podrà asseure’s a la banqueta contra el Reial Madrid.

El Barça recorrerà als dos partits de sanció a Xavi

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Hernández complirà dos partits de sanció per l’expulsió durant l’Atlètic-Barça. L’equip no tindrà el seu entrenador a la banqueta quan es reprengui la Lliga el dia 30 contra Las Palmas, a Montjuïc, ni en la visita a Cadis el 13 d’abril. Però sí que el tindrà per al clàssic al Bernabéu contra el Madrid el diumenge 21 d’abril.

El Comitè de Competició no ha afegit un partit més per la reincidència en les expulsions, tot i que tampoc havia agreujat el càstig a altres entrenadors. No obstant, el club recorrerà davant el Comitè d’Apel·lació perquè se li anul·li ña sanció dels dos partits per la targeta vermella. A més de la sanció per dos partits, el comitè imposa una multa de 700 euros al Barça i una de 600 euros a Xavi.

El Barça va enviar abans un plec d’al·legacions al comitè (el vídeo de l’acció) per evitar el càstig. José María Sánchez Martínez va ensenyar dues targetes a Xavi en un minut. La primera va ser groga. Poc després, a instàncies del quart àrbitre, Juan Antonio Campos Salinas va tornar a la banqueta i li va mostrar la vermella. "Per haver realitzat observacions de caràcter tècnic a una de les meves decisions, a crits, amb gestos de desconsideració i després d’haver sigut advertit prèviament pel 4t àrbitre", va escriure l’àrbitre.

Vídeo molt curt

El comitè respon a les al·legacions del Barça recordant que podria corregir la decisió de l’àrbitre si hi hagués "un error material manifest", però "el repetit visionament de les imatges" no ha permès negar el relat de Sánchez Martínez. "Atès que [el vídeo] únicament mostra els segons finals de l’acció i no el que va passar immediatament abans, aquest òrgan disciplinari no ha pogut concloure que l’entrenador no va protagonitzar la conducta que li retreu el col·legiat", argumenta la resolució.

Xavi havia complert ja quatre partits de sanció en dues temporades i mitja. Un la temporada passada per acumulació, i tres en aquesta: dos per la vermella de Getafe i un per acumulació. No va estar a la banqueta pel Barça-Mallorca. En la seva absència, exerceix de cap el seu germà Òscar i el Barça ha guanyat tots els partits.

Notícies relacionades

Només Frenkie de Jong ha vist més grogues (7) que Xavi en la Lliga. Això crida també l’atenció perquè el futbolista neerlandès no es caracteritza precisament per l’agressivitat ni per una personalitat volcànica. Els altres han sigut més disciplinats que el seu observat cap. Ningú acumula més vermelles que l’entrenador, expulsat a Getafe la primera jornada i al Metropolitano l’última. De l’equip només ha sigut exclòs Raphinha, a Getafe.

L’expedient disciplinari del Xavi futbolista (1998-2015) conté 58 grogues i dues vermelles, totes dues per acumulació. Va complir un total de sis partits de suspensió: els corresponents a les dues expulsions, tres pel cicle de cinc targetes i un cicle en la Champions. Si es manté el càstig, igualarà aquests sis partits.

Temes:

Montjuïc