El Reial Madrid accedeix a quarts amb suspens

Un gol de Vinícius, que hauria pogut ser expulsat perfectament, i un altre d’Orban deixen en taules un partit de tornada que van dominar els alemanys.

Ballesteros

3
Fermín de la Calle

No va ser una d’aquelles nits de glamur i xampany al Bernabéu. Va ser una vetllada carregada de suspens en la qual Ancelotti no va encertar en el seu plantejament i els seus jugadors no van tenir l’energia exigible. Però en el camí de les finals també hi ha jornades tenebroses en què toca serrar les dents i patir esperant el xiulet final.

Un partit jugat al fil de la navalla en el qual el Madrid es va sentir dominat i desorientat, però en el qual el seu rival, l’imberbe Leipzig, li va perdonar la vida en repetides ocasions. El Reial Madrid és a quarts i aquesta és la millor notícia per als blancs en una nit acomiadada amb xiulets per la seva afició.

Ancelotti va apostar pel múscul amb un onze amb cinc migcampistes (Tchouaméni, Kroos, Camavinga, Valverde i Bellingham) al costat de Vinícius, tot i que els va col·locar, en realitat els va descol·locar, en un 4-3-3 amb El Pajarito i el brasiler amb l’anglès a dalt. La idea era teixir el joc amb paciència i no perdre pilotes compromeses, perquè el Leipzig treia petroli de cada recuperació.

Especialment en el primer quart d’hora, els alemanys van disfrutar d’un parell d’ocasions que no van saber definir, però van sembrar la inquietud en un Bernabéu que va xiular més que va aplaudir en la primera part. Olmo i Simons es movien amb facilitat i Openda i Sesko entraven i sortien de les jugades amb naturalitat. De fet, Simons va fer treballar Lunin i Openda va perdonar la vida en un parell d’ocasions a l’ucraïnès.

Equip més natural

L’italià va recapacitar al descans i va apostar per naturalitzar el seu onze amb Rodrygo entrant per Camavinga. No obstant, al Madrid li faltava agressivitat, semblava sedat. Va regalar Lunin una sortida incomprensible que Openda, una altra vegada Openda, no va saber aprofitar. Llàstima per al Leipzig que totes li caiguessin al davanter i cap a Olmo o a Xavi Simons. Minuts després Vinícius, totalment desconnectat del partit, deixava anar un calbot a un alemany que es va quedar en groga mentre els teutons exigien la vermella per al brasiler per colpejar el defensor al coll. Expulsió que hauria sigut perfectament comprensible davant l’irresponsable brot de fúria que va tenir el davanter madridista.

A l’hora de partit el Reial Madrid no havia xutat a porteria. Fins que Kroos va robar una pilota i va desencadenar un contraatac en el qual Bellingham va tenir paciència per conduir esperant el desmarcatge de Vinícius, que va obrir el marcador i va semblar tancar l’eliminatòria.

Però el Leipzig, lluny d’esfondrar-se, se’n va anar a dalt i dos minuts després empatava en una centrada de Raum rematada a gol per Orbán, cosa que tornava el suspens al marcador i la inquietud a la grada. Els visitants van acumular mitja dotzena de rematades perilloses amb un xut en el descompte al travesser de Dani Olmo. Però el gol no va arribar, el Madrid va sobreviure i serà a quarts.

L’altre partit: Tràmit per al City

Era un tràmit per al Manchester City el partit de tornada amb el Copenhaguen amb l’1-3, i el segon assalt va ser un entrenament seriós i competitiu i amb públic. El City ja omple l’Etihad en les nits europees, tot i que estiguin resoltes.

Una volea directa d’Akanji en un córner i un xut de Julián Álvarez que es va escórrer de les mans de Grabara van decidir el signe del partit abans dels 10 minuts. Elyounoussi va començar i va acabar una jugada, amb un cop de taló d’Oskarsson pel camí, i Haaland va replicar abans del descans perquè es repetís la mateixa xifra de l’anada. Guardiola va reservar mig equip titular.