tornada a lA LLIGA

Xavi no es rendeix i vol que el seu successor "tingui l’ADN Barça"

«És una final, no podem fallar més», avisa el tècnic blaugrana, convençut que el seu equip «ha fet un pas endavant» després d’anunciar la seva marxa.

Xavi no es rendeix i vol que el seu successor "tingui l’ADN Barça"

marcos lópez

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Xavi se’l veu alleujat i, alhora, cansat. Tranquil amb si mateix perquè la seva decisió d’anar-se’n, anunciada al gener i que es farà efectiva al juny, va ser "encertada", com va tornar a repetir ahir, hores abans d’un decisiu duel davant l’incòmode Getafe de Bordalás. Tant encertada com imprescindible, segons el tècnic, perquè el seu equip "ha fet un pas endavant" de manera immediata (cinc partits, tres victòries, dos empats i ni una derrota) des del seu adeu en diferit. I Xavi pensa, això sí, que el seu successor hauria de "tenir l’ADN Barça".

I al club més interí que es recorda en els últims temps no li queda més remei que viure al dia. No hi ha pla de futur. Tan sols el present. No valen, com va recordar Xavi, ni tan sols les paraules. Cansat com està el tècnic fins i tot d’escoltar-se a si mateix, convertit pràcticament en l’únic portaveu d’un Barça desorientat que busca el miracle en la Lliga i continuar viu a Europa després de l’1-1 de Nàpols.

"No llancem la tovallola per guanyar la Lliga, tot i que sabem que és complicat", va dir Xavi, que es va queixar, i amb raó, de l’escàs descans que té el seu equip per a aquesta cita. Va jugar i va empatar dimecres a Itàlia. I sense 72 hores de calma arriba el Getafe. "No és lògic jugar dissabte, però no és cap excusa", va argumentar.

"Parlem massa"

Resulta complicat perquè l’encara campió té menys hores de calma que el seu rival i perquè en la defensa de la seva corona de lliga ha comès errors imperdonables. I els més recents a casa. Derrota contra el Vila-real (3-5), que va precipitar l’anunci de Xavi que abandonava, malgrat tenir un altre any de contracte; triomf per la mínima sobre l’Osasuna (1-0), i per acabar, un empat frustrant amb el Granada (3-3), que gairebé desencadena el caos. O sigui, quatre punts de nou a Montjuïc, deixant que el Madrid i el Girona se n’anessin. Però, si el Barça guanya el Getafe aquesta tarda, serà segon, tot i que de manera provisional a l’espera del desenllaçdel duel que lliurarà l’equip de Míchel contra el Rayo Vallecano aquest dilluns a Montilivi (21.00h).

"Parlem massa en roda de premsa, ara és el moment d’actuar. No podem fallar en cap partit més", va exclamar el tècnic, que va pel·lar a la "millora" que ha detectat en el seu equip des que va decidir, i per voluntat pròpia, renunciar al seu somni de continuar entrenant l’equip de la seva vida. Una "millora" que ell especifica en l’"equilibri" que li proporciona el nou rol de Christensen com a mig centre i l’"efectivitat" de Lewandowski (cinc gols en els quatre últims partits), perquè el Barça, segons Xavi, "ataca i defensa més ordenat".

Notícies relacionades

Fuig de polèmiques

Aquesta millora en el joc arriba quan l’equip, després d’una temporada erràtica, simbolitzada aquell gener en què va perdre la Supercopa i la Copa, sent que se li ha acabat el marge de maniobra. I a Xavi, que ara despatxa les rodes de premsa amb fredor, li passa el mateix. Fuig de qualsevol polèmica ("ja vaig dir que mai més parlaria dels àrbitres") perquè cada partit "és una final". No mira més enllà. Ni li interessa tampoc qui serà el seu successor. "Hauria de tenir una continuació de l’ADN Barça que tenim nosaltres, però depèn del president i del director esportiu". De Laporta i Deco.