POLÈMICA aL BERNABÉU

El VAR li regala al Madrid un triomf escandalós

Hernández Maeso va assenyalar un penal inexplicable en el primer gol blanc, va anul·lar un gol a l’Almeria i no va xiular mà de Vinicius en la jugada de l’empat.

FERMÍN DE LA CALLE

3
Fermín de la Calle

El Reial Madrid s’enfrontava a l’Almeria en un dels partits més desequilibrats de la Lliga: 42 punts de diferència entre un equip que només ha perdut un partit a casa seva i un altre que no ha guanyat mai fora del seu camp. Però el futbol és tan imprevisible que als 38 segons ja guanyava l’Almeria al Bernabéu quan Ramazani va marcar després d’una mala passada de Nacho que els visitants van rendibilitzar.

Els blancs venien de perdre en un partit agònic de Copa davant l’Atlètic al Metropolitano, l’únic lloc on ha caigut derrotat com a visitant aquesta temporada. Se sumava a aquesta pròrroga la càrrega de la Supercopa, de manera que va sorprendre que Ancelotti tragués un equip tan titular davant el cuer. I a això se sumava que era una hora intempestiva per als blancs, les 16.15. Però ni l’avís de Carletto amb un onze tan titular va servir per activar els seus jugadors, que als 22 minuts van veure com l’Almeria disposava d’una altra ocasió clara. No apareixia el Madrid i el cuer s’animava amb més actitud que futbol.

0-2 en el descans

A la mitja hora la grada xiulava als madridistes, Ancelotti esbroncava els seus homes i Garitano es desvivia a la banda corregint els seus. Un partit incòmode per a tothom. Especialment quan al minut 42 Edgar va fer una volea per l’escaire de Kepa. Dos xuts i dos gols encaixats que desencadenaven l’enuig monumental del Bernabéu i l’emprenyament d’un Ancelotti que s’havia equivocat al treure el seu onze titular, totalment desgastat.

Llavors va arribar una segona part que es va convertir en ruleta russa. I l’àrbitre, el jove Hernández Maeso, es va animar a participar en el circ. Carletto va tocar a sometent amb Brahim, Joselu i Fran García. Jugadors més elèctrics i menys titulars per desencadenar el partit. I ho va aconseguir amb la complicitat del col·legiat, que va estar més temps al VAR que al camp, on es van jugar deu minuts com a molt.

L’emprenyament de l’Almeria va començar amb un penal inversemblant que Bellingham va convertir en l’1-2 per una mà complicada de veure obviant de passada una falta clamorosa de Rüdiger, com a mínim. Un penal que Garitano no va deixar de protestar durant tot el partit.

Després el VAR va anul·lar un gol a Arribas, que hauria sigut l’1-3, per una falta a l’inici de la jugada a Bellingham que va ser clara i que l’àrbitre no va xiular per complicar-se la vida després acudint al videoarbitratge per anul·lar-lo. I va seguir el teatret. L’empat a dos de Vinícius es va omplir de suspens per una possible mà del brasiler. La banqueta de l’Almeria estava a punt d’un atac de nervis per la vergonyosa direcció del partit per part d’Hernández Maeso.

La sentència de Carvajal

El partit sense cap i a estrebades per les aturades es va convertir en un setge dels blancs davant un Almeria tan enfadat com contrariat al veure com havia perdut l’avantatge del primer temps. Joselu aclaria els centrals a Bellingham, que arribava i arribava però sense punteria. L’anglès va confirmar que en els últims partits està fora de si. Emulant Vinícius, ho discuteix tot i entra en guerres que no són la seva. I això acaba distreaient-lo del joc.

Els 11 minuts d’afegit van prolongar l’agonia de l’Almeria per acabar amb un gol de Carvajal que donava el triomf al Madrid, que havia sigut rescatat pel VAR davant un digne Almeria que va merèixer més i que va marxar molt enfadat del Bernabéu per l’actuació d’Hernández Maeso, que va convertir el videoarbitratge en el millor còmplice dels blancs. Quan el col·legiat va xiular el final, era complicat saber qui estava més enfadat, si Ancelotti amb el seu equip o Garitano, que va acabar expulsat, amb l’àrbitre.