L’Arsenal sobreviu al setge del Liverpool per mantenir-se líder

El conjunt d’Arteta va començar guanyant, però després Salah, amb un superb gol, va igualar el duel a Anfield (1-1). La Premier compta amb cinc clubs lluitant pel títol i separats per sis punts

L’Arsenal sobreviu al setge del Liverpool per mantenir-se líder

MARCOS LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Tot continua igual en aquesta embogida i meravellosa Premier. Mana l’Arsenal, amb 40 punts, seguit pel Liverpool, amb 39. I ha punxat l’Aston Villa amb el seu empat a casa contra el Sheffield, el cuer, que el deixa tercer, també amb 39. Quart és el Tottenham, que va guanyar l’Everton d’André Gomes. I cinquè queda el Manchester City (34 punts, un partit menys), flamant campió del món, a qui la jornada li va sortir rodona perquè no li va marxar l’Arsenal, que va sobreviure a Anfield. Ni tampoc el Liverpool, que lamentarà, qui sap si tota la temporada, una increïble oportunitat quan cinc jugadors van córrer cap a l’àrea del solitari David Raya, que només tenia un defensa per protegir-lo, i el travesser va frustrar el cop amb la dreta de Trent Alexander-Arnold.

Era un xut per treure el lideratge a l’Arsenal, mentre que el Manchester United segueix en caiguda lliure amb la seva derrota en el camp del West Ham que el precipita al vuitè lloc. El Bournemouth d’Iraola no para d’ascendir a l’encadenar un altre triomf. En suma cinc en les sis últimes jornades. A Anfield, mentrestant, el partit va respondre al que s’esperava. Dos dels millors equips de la Premier. O sigui, dos dels millors equips d’Europa. Ritme alt, joc vertiginós, pressió voraç i qualitat a cada una de les accions tècniques. I errors, per descomptat. Com el comès pel Liverpool en una acció a pilota lateral que li va costar encaixar el gol de Gabriel Magalhaes, que es va avançar a tots amb un poderós cop de cap aprofitant, a més, la indecisió d’Alisson, el porter brasiler que es va quedar a la meitat de tot. I no va arribar, és clar, enlloc.

Començava malament el duel d’Anfield per a l’equip de Klopp. Tot just quatre minuts i ja perdia. Tot i que va reaccionar amb grandesa enganxat a aquest peu esquerre de Salah, reclinat com estava per la banda dreta. Una monumental passada llarga de Trent Alexander-Arnold (¿eren 40 metres? ¿50?) va deixar la pilota i en avantatge l’estrella egípcia. A partir d’allà, un gol salahnià perquè es va cosir el cuir a la bota, va asseure Zinchenko –l’ucraïnès va semblar un defensa de cera– i va deixar anar un altre monumental xut per segellar l’empat.

Partit volcànic

Va entrar en ebullició el Liverpool, que volava per Anfield, especialment en el volcànic començament de la segona part. L’Arsenal no sabia com escapar-se d’aquest laberint perquè la pilota no li durava gairebé res i va contenir, com bonament va poder, la respiració en aquest contraatac. Era una estampida del conjunt red. Cinc contra un i Salah blasfemant perquè després de recórrer més de 60 metres la fusta va privar a Alexander-Arnold de marcar el gol que li hauria donat el liderat, honor que continua mantenint l’Arsenal.

Jornada 18

Aston Vila-Sheffield Utd (1-1); West Ham-Manchester United (2-0); Fulham-Burnley (0-2); Luton-Newcastle (1-0); Nottingham Forest-Bournemouth (2-3); Tottenham-Everton (2-1); Liverpool-Arsenal (1-1).

Notícies relacionades

Classificació

1. Arsenal (40 punts); 2. Liverpool (39); 3. Aston Villa (39); 4.Tottenham (36); 5. Manchester City (34, amb un partit menys).