Suspès el Granada-Athletic per la mort d’un aficionat

L’abonat, que tenia just al costat un metge i un sanitari, va patir una aturada cardíaca a les grades i no va poder ser reanimat. El partit es va aturar en el minut 17 i es reprendrà avui.

Suspès el Granada-Athletic  per la mort d’un aficionat

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Granada-Athletic d’ahir va ser suspès per la mort d’un aficionat a la grada. El seguidor va patir una parada cardiorespiratòria, per això el joc es va aturar en el minut 17 de forma inicial i es va decidir ajornar-lo al conèixer-se la trista notícia que el seguidor no havia pogut ser reanimat i havia mort. El partit es reprendrà avui a les 21.00 hores.

"Ha mort un abonat del Granada i estem molt, molt afligits pel que ha passat", va explicar Alfredo García Amado, el director general del Granada. "A prop d’on ha passat hi havia dos companys que treballen en els serveis mèdics, però no se l’ha pogut reanimar de l’aturada cardíaca que ha patit", va afegir després l’executiu, explicant que "cinc minuts abans" s’havien viscut dos incidents més de salut.

"Casualment, al costat de l’abonat hi havia un metge i un sanitari, que el van intentar reanimar", va apuntar el director general del Granada, que va voler aclarir "el moment de nerviosisme" viscut a l’"anell interior" del Nuevo Los Cármenes. "És una desgràcia que ens ha tocat viure", va afirmar García Amado agraint l’actitud de l’Athletic, "un club senyor" que va mostrar en tot moment la seva "comprensió".

Les tràgiques notícies anaven arribant a l’estadi granadí, que guardava un respectuós silenci, tement-se el pitjor. I el pitjor va arribar, malgrat que al principi es va fer tot el possible per estabilitzar el seguidor i procedir al trasllat.

L’alerta d’Unai Simón

La Lliga va emetre un comunicat explicant la tràgica notícia, que deixava glaçat el futbol espanyol. Havia mort l’aficionat, cosa que va provocar la suspensió del partit. Unai Simón, el porter de l’Athletic, va ser el primer a advertir de la gravetat de l’incident. Els jugadors dels dos conjunts es van retirar als vestidors després de mantenir-se 20 minuts sobre el terreny de joc.

Notícies relacionades

Segons va avançar el club andalús, un home d’aproximadament 70 anys va començar a convulsar víctima d’un infart. El col·legiat Ortiz Arias va fer el gest de parar el partit instants abans i el va aturar definitivament en el minut 17.

Diversos sanitaris presents a l’estadi i assistents mèdics del Granada i l’Athletic van acudir a aquesta zona amb un desfibril·lador. En el moment de l’aturada, l’Athletic guanyava per 0-1 amb gol d’Iñaki Williams. "Sentim la mort d’aquest aficionat. La vida d’una persona és més important que qualsevol partit de futbol", va dir Jon Uriarte, el president de l’Athletic.

Temes:

Futbol