Debut a Europa

El Barça vol consolidar el seu idil·li amb la Champions

El Barça vol consolidar el seu idil·li amb la Champions

FCB

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Està a punt de sonar de nou l’himne de la Champions al Johan Cruyff. El Barça torna a la competició que li va permetre tocar el cel a Eindhoven amb un objectiu clar: repetir la gesta. Els antecedents, no obstant, marquen els perills: tot i que té ja en el seu historial dues corones europees, en cap ocasió s’ha pogut erigir amb el títol dos anys consecutius malgrat plantar-se a la final. Després de Göteborg va arribar Torí, un cop brutal que va deixar les culers amb ganes de rescabalar-se. Aquesta tenacitat les va portar l’any passat fins a Eindhoven, on van tornar a brillar i van mostrar que havien après la lliçó.

Aquest 25 de maig espera l’estadi de San Mamés, a Bilbao, on les blaugranes volen tornar a aixecar el trofeu continental. Aquest any, amb nous lideratges i després d’un estiu convuls, arriba el moment que rodi la pilota a l’escenari preferit del Barça: Europa.

Aitana Bonmatí, amb la Champions /

Alberto Estévez / Efe

Amb un nou director esportiu, Marc Vivés, després de la sortida de Markel Zubizarreta de l’entitat aquest estiu, el Barça té un nou líder del projecte. «Ell va ser la primera persona que va confiar en mi per incorporar-me a l’estructura de la Federació Catalana de Futbol. Sempre li estaré molt agraït i que es pugui incorporar a l’estructura del Barça és una molt bona notícia», va reconèixer Jonatan Giráldez del relleu de Zubizarreta, amb qui manté una molt bona relació personal.

Vivés serà l’encarregat de tancar importants renovacions per a aquest equip, com la de Mapi León, que s’ha convertit en una de les icones del club blaugrana que regna a Europa. «La meva mentalitat és sortir, disfrutar i fer el que faig cada dia. Si estic centrada en això, la meva ment no tindrà pensaments de ‘soc la millor’ que a mi no m’ajuden. No crec que ens ajudi pensar en estadístiques», diu Mapi León amb la sinceritat i personalitat que la caracteritzen.

«Ganes de competir»

«Hem fet mèrits perquè se’ns pugui dir que som un dels millors equips, però nosaltres treballem per ser les millors. Si et poses un repte alt, si no hi arribes, et quedaràs bé a dalt», explica la central abans de l’estrena en la Champions davant el Benfica (21 h, DAZN). «L’equip sempre té ganes de competir i guanyar. La realitat és que és igual la competició, per molt que la Champions tingui un plus. Arribar a les finals ja et dona confiança de saber que estàs fent bé les coses», es reafirma.

Notícies relacionades

Ara, no obstant, el tècnic blaugrana prefereix mantenir-se prudent i mantenir el focus en la fase de grups que comença aquest dimarts al Johan Cruyff. «No hem de pensar en el títol ara. No és una motivació més, perquè sempre hi ha reptes. Aquest és el primer partit i volem donar bona imatge a casa, perquè els rivals vegin que aquest any estem bé també», reflexiona l’entrenador blaugrana.

El Barça rep aquest dimarts el Benfica, equip en el qual milita una antiga coneguda. Andrea Falcón, que va portar la samarra blaugrana en dues etapes (2012-2016 i 2019-2022) és una de les jugadores més letals del conjunt portuguès, que arriba a aquesta edició de la Champions lluint el flamant títol de campió de lliga portuguès.