MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez va suggerir a Honda tornar el 2025 si la moto del 2024 era competitiva

El vuit vegades campió del món tractava de demostrar-li a la marca de la seva vida que necessitava un any per posar-se a prova i, després, si Honda progressava, tornar a la seva casa de sempre

Márquez va suggerir a Honda tornar el 2025 si la moto del 2024 era competitiva

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«Ha sigut la decisió més difícil de la meva vida, guiada pel cap i la valentia. NO pel cor. El meu equip de cor sempre sereu vosaltres, els de SEMPRE, els que m’heu donat suport i em recolzareu. Però tinc una cosa clara, vull intentar tornar a ser el millor pilot del món i per fer-ho necessito disfrutar a sobre de la moto».

Marc Márquez Alentà, de 30 anys, vuit vegades campió del món de motociclisme, sis amb una Honda de MotoGP, va enviar un missatge a un membre del seu equip que, entre altres coses, deia això, que necessitava posar-se a prova, tornar a sentir-se pilot de carreres, però un pilot guanyador, aspirant al títol i que, si volia saber de veritat si continuava sent o no un pilot punter, havia d’abandonar Honda i provar altres coses, malgrat que «no sé si faig bé o malament, no sé què passarà en el futur, no sé si tot això sortirà bé, però el que sí sé és tot el que hem aconseguit junts».

Massa dolor

Márquez ha patit sang (va camí de batre el seu propi rècord de caigudes en una temporada), suor i llàgrimes abans de prendre una decisió, que s’ha demorat durant mesos. Malgrat tenir contracte en vigor l’any que ve (2024), Márquez tenia molt clar que no volia passar un altre any sense una moto competitiva, que li permetés lluitar pel podi en cada carrera.

La temporada, el test de Misano on va patir una nova decepció al provar el primer ‘proto’ del 2024 i, sobretot, els pocs arguments que la cúspide d’Honda, malgrat prometre una revolució en el seu departament de competició (HRC), li van donar en les diferents converses que han mantingut els últims mesos, han acabat per convèncer-lo que, si es vol provar, si vol saber si encara és un pilot guanyador, ha de canviar d’equip i marca, malgrat que li faci mal l’ànima.

Marc Márquez (Honda) busca moto per a la temporada vinent. /

ALEJANDRO CERESUELA

Des del primer moment, Honda sabia que corria perill de perdre Márquez si no li demostrava amb fets més que amb paraules («el moment de les paraules ja fa molt que es va acabar», va arribar a dir MM93 a l’agost) que la revolució estava en marxa amb un canvi d’idees, de projecte i, sobretot, d’enginyers al Japó. Això no va passar i, tal com va reconèixer Alberto Puig, Team Manager de l’equip Repsol Honda, a l’agost, «malgrat que el Marc té contracte amb nosaltres per a l’any que ve, si se’n vol anar, se n’anirà, perquè Honda no reté ningú que no vulgui ser al seu equip».

Les converses de Márquez, de vegades amb la mateixa cúpula d’HRC, amb Hikaru Tsukamoto, màxim responsable de la divisió de les dues rodes d’Honda, amb qui es va citar a Silverstone i Spielberg, i, posteriorment, amb Koji Watanabe, director del departament de competició de la firma alada, van ser sempre sinceres i obertes, tot i que sempre van tenir un punt de rigidesa per part dels caps japonesos.

«No sé si faig bé o malament, no sé què passarà en el futur, no sé si tot això sortirà bé, però el que sí que sé és tot el que hem aconseguit junts»

Marc Márquez

Piloto de l’equip Repsol Honda

Notícies relacionades

Per demostrar-li a l’‘staff’ d’Honda que la seva principal intenció a l’abandonar la marca i l’equip de tota la seva vida (tot sembla indicar que, vagi on vagi, Márquez no es podrà emportar el seu equip tècnic, la seva segona família, encapçalada pel seu tècnic Santi Hernández) era posar-se a prova, intentar tornar a sentir el pessigolleig de poder guanyar, de conquistar el setè títol de MotoGP, el campioníssim de Cervera (Lleida) es va comprometre, davant els seus caps japonesos, a tornar el 2025, sempre que Honda demostrés haver fet un pas endavant el 2024 i tornar a tenir una moto competitiva. Márquez, segons ha pogut saber El Periódico de tres fonts diferents, va arribar a plantejar la possibilitat de tornar a Honda «si un dels vostres pilots acaba, simplement, entre els cinc primers al final del pròxim Mundial».

El suggeriment de Márquez, que, com tantes altres coses al llarg d’aquests mesos, va sorprendre la cúspide d’HRC, va ser rebutjat de pla pels japonesos, que, conscients que perdran el millor pilot de la seva història i autèntic ídol de la graella de MotoGP, volen reprendre el camí sense pensar que, si aconsegueixen una moto competitiva, el podran recuperar.