Compareixença davant el jutge

Rubiales implica Vilda: «Em va dir que va parlar amb el germà de Jenni, un tio raonable»

L’exdirigent de l’RFEF justifica l’episodi en l’«efusivitat» de la celebració: «És com quan et toca la loteria, s’acaba la guerra a Ucraïna o es guanya un Mundial»

Rubiales implica Vilda: «Em va dir que va parlar amb el germà de Jenni, un tio raonable»

EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales va declarar davant el jutge que va ser l’exseleccionador femení Jorge Vilda el que va decidir acudir al germà de Jenni Hermoso perquè parlés amb ella després de l’escàndol del petó del Mundial d’Austràlia, perquè és «un tio raonable».

«Jo no sabia ni que el germà venia a l’avió. Me’n vaig assabentar després perquè Jorge Vilda, que estava assegut darrere meu, em va dir: ‘Vinc de parlar amb el germà de Jenni, que és un tio raonable i tal, i parlarà amb ella’, va declarar Rubiales el 15 de setembre davant el jutge de l’Audiència Nacional que l’investiga per delictes d’agressió sexual i coaccions.

En la seva declaració, publicada parcialment per ‘El Español’, Rubiales acusa Jenni Hermoso de mentir i insisteix que el petó, que qualifica d’«anècdota», va ser consentit, i que ell mai la va pressionar per justificar-lo públicament. «El que volíem era tallar-ho i no crear un problema que s’ha creat d’una cosa que era una anècdota i que, segurament quant a decòrum i d’altres, no va ser l’adequat però que no hi havia res més», va remarcar.

Conseqüències de l’espontaneïtat

Rubiales, que va justificar aquell episodi per l’«efusivitat» i «espontaneïtat» de la celebració de la victòria –«és com quan et toca la loteria, s’acaba la guerra a Ucraïna o es guanya un Mundial»–, va apuntar que des de «la federació, del gabinet de presidència, de comunicació» li van aconsellar explicar el que va passar públicament i li van dir que «seria fantàstic» si Jenni apareixia també amb ell.

 «Ella m’agafa d’on pot, jo l’agafo també i no hi ha més. Dos o tres minuts després em van agafar entre totes i em van tirar cap a dalt, em van balancejar. I en aquell moment no diré que no em toquin, amb perdó, el cul, els genolls o l’espatlla. Hem guanyat un Mundial i és una mica indescriptible l’eufòria i l’alegria tan tremenda que hi ha», va exposar Rubiales davant el jutge. «¿Com li he de demanar perdó si estàvem tots dos supercontents?», va afegir en la seva declaració.

«Morta de riure»

A més d’ell, en aquesta causa estan investigats Jorge Vilda, el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque, i el director de Màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera, per pressions a la jugadora i al seu entorn perquè digués que el petó va ser consentit.

Notícies relacionades

L’expresident de l’RFEF va relatar que va demanar a Jenni sortir a donar explicacions: «Acabem amb això, que això em farà molt mal». Rubiales va afegir que la jugadora s’hi va negar perquè ja havia fet declaracions. «Li vaig dir: escolta, les meves filles són aquí, estan patint. Podem acabar ja amb això», va assenyalar l’exdirigent.

«No hi ha res autoritzat ni desautoritzat, són comportaments», va dir Rubiales preguntat pel protocol antiassetjament de l’RFEF, i va insistir que va ser una «celebració totalment extraordinària», que va preguntar a Jenni abans del petó i que hi va haver «consentiment»: «Si és que l’hi vaig preguntar abans, com no l’he de respectar. I ella se’n va anar morta de riure i donant-me dos copets al costat i rient i d’altres)».