MUNDIAL DE MOTOGP

Itàlia es burla davant la possibilitat que Marc Márquez fitxi per Ducati

Un dia d’aquests, potser aquesta mateixa setmana que no hi ha carreres, acabarem sabent què farà Marc Márquez la temporada vinent, si complirà l’any de contracte que li queda amb Honda o se n’anirà a l’equip de Gresini Ducati

Itàlia es burla davant la possibilitat que Marc Márquez fitxi per Ducati

ALEJANDRO CERESUELA

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El món, perdó, el Mundial de motociclisme està esperant la decisió del seu gran i millor campió de l’última dècada, Marc Márquez Alentá. El pàdoc vol saber si MM93 li concedeix o no l’última oportunitat a Honda perquè li ofereixi una moto amb què poder competir pels cinc primers llocs de cada GP o, simplement, trenquen amistosament l’any que li queda de contracte i se’n va a l’equip ‘satèl·lit’de Ducati, el del desaparegut Fausto Gresini, i es converteix, de nou, en el company del seu germà Àlex, com ja ho van ser en el ‘team’ Repsol Honda.

És evident que pel que sembla fins ara, la firma alada encara no està en condicions de garantir-li aquesta possibilitat al vuit vegades campió del món, que ha guanyat els sis títols grans amb Honda. D’aquí que Itàlia sencera, almenys el món de les dues rodes, doni ja per fet i fins i tot faci burla, mofa, d’això, que o bé Honda o bé Márquez aquesta mateixa setmana anunciaran que se’n va i fitxa per l’equip del finat Fausto Gresini per pilotar una Ducati ‘Desmosedici’ que li permeti tornar a disfrutar a la pista.

Marc Márquez no és feliç amb la seva Honda. /

ALEJANDRO CERESUELA

Quan dic que Itàlia sencera riu ja del misteri amb què tant Márquez com Honda han envoltat la seva decisió, és perquè fins i tot el guru en persona de la firma campiona del món, l’enginyer Gigi Dall’Igna, s’ha sumat a la polèmica i, amb les seves paraules a Motegi (Japó) davant els micròfons de Sky TV Itàlia, ha confirmat, tot i que després va mirar de desmentir la seva afirmació, que «Marc ha decidit canviar la seva Honda per una de les nostres Ducati, cosa que ens alegra».

Insisteixo, quan el periodista de Sky TV Itàlia li va dir «o sigui ¿que Marc ja ha fitxat per Ducati?», Dall’Igna, formant part d’una història ja molt grapejada, va intentar fer marxa enrere sense aconseguir-ho: «Bé, bé, això és el que he sentit, després està clar que encara no hi ha res oficial. Crec que hi ha moltes coses a fer, que hi ha un contracte complicat de rescindir, en el cas que ell vulgui clarament trencar-lo. Però em sembla que les declaracions que ha fet són aquestes, i des del nostre punt de vista és grat», va ampliar el de Venècia.

Repeteixo, la mofa es va completar, per part de Dall’Igna, amb un altre comentari massa delatador com per no ser cert: «Aquest any continuem centrats en el campionat, que té molt a dir. Després, sens dubte, Marc és un pilot difícil de manejar per moltes raons i existeix la preocupació que pugui trencar algun equilibri. Al final això formarà part del joc i dependrà de nosaltres gestionar-ho». Tot el pàdoc sap que no hi ha cap desig per part de Dal’Igna per treballar amb el millor pilot del món.

«Márquez és un pilot difícil de manejar. Hem d’estar contents que fitxi per Ducati, però em preocupa que pugui trencar l’equilibri que existeix»

Gigi Dall’Igna

Màxim responsable tècnic de Ducati Corse

En aquest mateix circuit, a Motegi, el britànic Cal Crutchlow, pilot provador de Yamaha, va ser molt contundent demostrant l’admiració que sent per Márquez: «Jo sempre vaig dir que, si Marc pujava a una Ducati, els altres podien quedar-se a casa. Per això no vull que pugi a una Ducati, i que intenti capgirar la situació que travessa amb Honda», va respondre el veterà corredor britànic, de 37 anys. «Jo vaig tenir el privilegi de rodar amb Marc i, la veritat, és impossible pilotar com pilota ell. És una altra història».

«Jo sempre vaig dir que el dia que Marc pugés a una Ducati, els altres podien quedar-se a casa»

Cal Crutchlow

Piloto provador de la fàbrica Yamaha

Quan dic que Itàlia sencera comença a fer broma sobre la possibilitat que Márquez o Honda, doncs pot ser que l’anunci de la ruptura pactada, pacífica, amistosa, entre el Japó i Márquez el faci la firma nipona, és perquè fins i tot, el cap de setmana passat, durant la celebració del Gran Premi del Japó un periodista italià, dels més veterans del pàdoc ja li va insinuar al DIRCOM de l’equip de Gresini que col·loqués una foto de Márquez en el seu comunicat.

Marc Márquez dialoga amb el seu enginyer de confiança Santi Hernández. /

ALEJANDRO CERESUELA

La possibilitat que Márquez estigués disposat a canviar de moto el 2024, ja va partir, l’abril del 2023, del campioníssim nord-americà Wayne Rainey que va dir que «tenir el seu germà Àlex a l’equip de Fausto Gresini, veure’l disfrutar amb la Ducati, sentir-lo parlar de les seves virtuts, farà que el Marc pensi el que molts campions hem pensat alguna vegada quan la nostra moto deixa de ser competitiva: buscar una altra moto que et permeti disfrutar a la pista, divertir-te, passar-t’ho bé, que és l’única manera de guanyar».

La broma de Bagnaia

Notícies relacionades

Durant tots aquests mesos s’han produït un munt de coses i gairebé totes elles, unides a gran misteri amb què Márquez ha envoltat la seva decisió, no la d’Honda, han fet que el cas comenci ja a tenir un punt de xou. Des que Claudio Domenicali, CEO de Ducati Corse, digués que Marc no els interessava (6 de juny) amb el crit desesperat de Koji Watanabe, president d’HRC (Honda Racing Corporation), que «mai ens retirarem» (17 d’agost), passant per la comprensió demostrada per Alberto Puig, Team Manager de Repsol Honda, quan va dir «Marc té contracte amb nosaltres el 2024, però Honda mai retindrà algú que vulgui anar-se’n».

La mofa, les rialles, la conya amb la qual tot Itàlia observa, analitza, comenta i intueix l’arribada de Márquez a Ducati, va quedar patent, també, per l’actitud de l’actual campió de la firma italiana, ‘Pecco’ Bagnaia, que en la mateixa conferència de premsa prèvia al GP del Japó, a Motegi, va llançar un «bye, bye, Honda» i, posteriorment, va afegir que si Márquez al final fitxa per Ducati «esperaré que arribi el petó amb Valentino», mostrant clarament la seva perplexitat pel fet que MM93 estigui disposat a tot per tenir l’oportunitat de tornar a guanyar.