Partit amistós de l’Argentina

La policia de Pequín alerta sobre les estafes lligades a la presència de Messi

La policia de Pequín alerta sobre les estafes lligades a la presència de Messi

Efe / Epa

1
Es llegeix en minuts

La presència del jugador de futbol argentí Lionel Messi a la Xina per jugar un partit amistós contra Austràlia a Pequín ha atret estafadors a la capital asiàtica, segons la policia local. Una de les estafes sobre les quals ha alertat és un anunci que promet una tarda en companyia de Messi a canvi de 300.000 iuans (39.000 euros).

Entre altres dubtoses ofertes, es publiciten passis privilegiats per a l’estadi a 5.000 iuans (650 euros) i «packs VIP a mida», que inclouen una samarreta dedicada, seients a primera fila i una foto amb Messi per més de 800 iuans (1.040 euros). Encara més enllà, per 50 milions de iuans (6,5 milions d’euros) s’anuncia la possibilitat que Messi aparegui en una retransmissió en directe d’una empresa per enaltir els mèrits dels seus productes, segons una altra publicitat fraudulenta.

Notícies relacionades

El futbolista de 35 anys, que va aterrar dissabte a la Xina, liderarà dijous els vigents campions del món contra els Socceroos a l’estadi dels treballadors de Pequín, renovat i amb una capacitat de 68.000 places. Els aficionats xinesos han buscat acostar-se al seu heroi de manera desesperada, i les entrades, el preu de les quals arribava als 4.800 iuans (620 euros), es van vendre ràpidament.

A més, desenes de venedors a la plataforma de compra en línia Taobao proposen la revenda d’entrades, que poden arribar fins als 18.000 iuans (2.350 euros), malgrat les mesures preses contra les estafes, especialment l’obligació de presentar un document d’identitat a l’entrada de l’estadi.