Violència sexista

El comentari masclista d’un entrenador de futbol infantil sobre la portera rival, de 13 anys: «És soltera, ¿per on l’hi vols posar?»

El club critica el «soroll mediàtic» i defensa la trajectòria del tècnic: «D’un comentari inapropiat no es pot destruir una persona»

  • Dimiteix un entrenador a França per la defensa d’un jugador imputat per una agressió sexual: «Tots hem tocat noies»

  • Entrenadors de futbol masclistes: el tècnic del Rayo Vallecano femení i uns altres 10 exemples de sexisme

El comentari masclista d’un entrenador de futbol infantil sobre la portera rival, de 13 anys: «És soltera, ¿per on l’hi vols posar?»

Faro de Vigo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Enèsim cas de violència en l’esport. En aquest cas, i com tantes i tantes altres vegades, masclista. Un dels entrenadors infantils del Club de Futbol Base (CFB) Poio (Pontevedra) s’ha vist obligat a dimitir després de fer-se pública una denuncia del Villalonga FC sobre els comentaris masclistes cap a una portera, de 13 anys d’edat, de l’equip rival per aquest entrenador durant un partit.

Els fets van passar en l’últim partit de l’equip infantil Villalonga FC, de la categoria Primera Galícia, contra el CFB Poio en el camp del primer a Sanxenxo (Pontevedra). «Sense venir a tomb, en els últims minuts, [els jugadors del Poio] van tenir una ocasió clara, un mà a mà que va parar la nostra portera», explica l’entrenador del Villalonga, l’exfutbolista professional Luciano González, assenyalant que en aquell moment l’entrenador contrari va dir cap al seu jugador «és soltera, ¿per on l’hi vols posar?». Per si no fos prou, «el pare de la nena va escoltar altres comentaris d’aquest tipus a la banqueta», assegura.

«Inacceptables»

Per tot això, el club de Sansenxo diu en el seu comunicat: «Aquest tipus d’actes i conductes són els que impedeixen que la nostra societat i el nostre esport avanci i són inacceptables per a algú que exerceix la tasca de formador». Es queixa a més el Villalonga de la «no-inclusió dels fets a l’acta esmentats del partit malgrat ser sol·licitat pel delegat».

L’àrbitre del partit reconeix haver escoltat l’agressió verbal, segons informacions publicades a ‘Faro de Vigo’, diari de Prensa Ibérica igual com ’El Periódico de Catalunya’. «Tot just acabar el partit, vaig guardar la calma i em vaig assegurar que la nena no havia escoltat res. Li vaig dir molt clarament a l’entrenador que era inconcebible el que havia fet i que no tenia cap perdó. Hi havia gent a la grada molt alterada, però els vaig dir que jo ho parlaria amb aquesta persona. Em va demanar perdó, però per descomptat no l’hi vaig acceptar».

Segons el CFB Poio, els fets van ser fruit d’«un cúmul de despropòsits». «Una vegada que el nostre entrenador comet l’error d’un mal comentari, es dirigeix a tots els espectadors, jugadora i pares dels dos equips demanant disculpes», afegeix. A més, ha presentat la seva «dimissió irrevocable».

Gravació

Notícies relacionades

Per aquest motiu, des de l’entitat esportiva demanen al Villalonga que faci públiques les imatges que estaven gravant al partit «per contrastar i posar-ho tot al seu lloc».

L’escola esportiva de Poio ha defensat la trajectòria de més de 25 anys com a entrenador del tècnic, criticant el «soroll mediàtic» que s’ha fet d’aquest cas i afirmant que «d’un comentari inapropiat no es pot destruir una persona», afirmant que el preparador «exercirà totes les mesures legals precises contra aquells que estan tergiversant la realitat i intentant tacar el seu nom».