FUTBOL

Ernesto Valverde: «No sabia ni que existien informes sobre els àrbitres al Barça»

Ernesto Valverde: «No sabia ni que existien informes sobre els àrbitres al Barça»
1
Es llegeix en minuts

L’entrenador de l’Athletic Club, Ernesto Valverde, ha assegurat que «no» sabia «que existien» els informes arbitrals durant la seva etapa al FC Barcelona, arran de l’escàndol generat pel pagament per assessorament del club català a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira, a més d’alertar del perill de l’Atlètic de Madrid, un rival amb «un nivell de competitivitat altíssim» i al qual s’enfronten aquest diumenge al Cívitas Metropolitano.

Notícies relacionades

«Ha sigut una sorpresa per a mi, no tenia ni idea de tot això. És una qüestió que ara mateix m’agafa una mica lluny i que s’anirà aclarint amb el temps. Sí que és veritat que ha sigut una sorpresa, però cal ser cauts per saber on va tot això», va declarar en roda de premsa respecte a la seva estada al club blaugrana (2017-20), la primera temporada del qual va coincidir amb el final d’aquestes pràctiques.

Malgrat tot, considera «una cosa comuna» l’informe sobre els àrbitres. «L’estadística que té, alguna apreciació sobre què ha passat les últimes vegades que ens ha arbitrat, si porta una ràtio de victòries per a l’equip local o visitant, si treuen més targetes... Coses d’aquestes, però normals. A Barcelona jo recordo que ni els mirava i no sabia ni que existien», va assenyalar.