Un «muntatge de Villarejo»

Sandro Rosell: «Passar dos anys a la presó per un invent és duríssim»

  • L’expresident del FC Barcelona assegura, en una entrevista a 8TV, sentir-se «molt decebut d’haver conegut la profunditat del país» on viu

Sandro Rosell: «Passar dos anys a la presó per un invent és duríssim»

POL SOLÀ / MARTÍ RODRÍGUEZ / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha criticat el «muntatge» de causa judicial que el va portar a presó provisional, malgrat que va acabar absolt per l’Audiència Nacional: «Que t’acabin posant dos anys a la presó per un invent és duríssim, és que és fortíssim».

En una entrevista emesa aquest dissabte en el programa ‘Ànimes’ de 8TV, Rosell s’ha mostrat «molt decebut d’haver conegut la profunditat del país» on viu, i ha assenyalat que les informacions que van coneixent-se apunten que la seva causa va ser «un muntatge» de l’excomissari José Manuel Villarejo.

«Ara hem sabut gràcies als àudios del senyor Villarejo que va ser un muntatge creat per ells mateixos, ens van crear les proves, van crear tot el cas», ha remarcat l’expresident del Barça, que ha lamentat que el fet que «comissaris corruptes» portin a terme aquestes pràctiques «hauria de ser impensable, però passa».

Detenció

Rosell va ser detingut el maig del 2017 i va estar gairebé dos anys en presó preventiva acusat d’organització criminal i blanqueig de capitals i, tot i que el ministeri públic demanava per a ell sis anys, l’Audiència Nacional el va absoldre.

L’expresident del Barça ha explicat que quan anava cap a Madrid a la furgoneta amb cinc persones més que van assenyalar en la causa, inclosa la seva dona, els va dir: «Penseu que això és un atac que han fet cap a mi personalment, la llàstima és que us hi han posat a vosaltres».

L’expresident del Barça va acabar juntament amb el seu soci i amic Joan Besolí a presó provisional per la mateixa causa: «Si jo era innocent, ell era 10 vegades més innocent, i a més amb una desgràcia que li havia passat, que era que el seu fill havia tingut un accident de tractor i s’havia quedat paraplègic».

Rosell també ha explicat que encara avui, després de la seva absolució i de conèixer-se els àudios de l’excomissari Villarejo, «encara hi ha gent que pensa que alguna cosa deus haver fet», cosa que «emocionalment t’afecta» i que «tindré tota la vida».

Notícies relacionades

«La presó de 0 a 3 mesos no te n’assabentes, perquè encara no has agafat els hàbits, de 3 mesos a 3 anys, o guanyes tu, o guanya la presó, després dels tres anys sempre guanya la presó», ha recordat Rosell que els van dir tant a ell com a Besolí quan feia pocs dies que eren a la presó.

«Probablement m’he tornat menys materialista i més espiritual, però també més dur», ha remarcat sobre com li va marcar el seu pas per presó. 

Temes:

Sandro Rosell