A Barcelona

La jutge absol Sandro Rosell de frau a Hisenda

  • La fiscalia reclamava per a l’empresari i expresident del Barça dos anys i nou mesos de presó

La jutge absol Sandro Rosell de frau a Hisenda

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutjat de Barcelona ha absolt l’empresari i expresident del Barça, Sandro Rosell, de presumptament haver defraudat 230.591 euros a Hisenda el 2012 i per la qual cosa la Fiscalia de Barcelona reclamava dos anys i nou mesos de presó. Durant el judici, l’exmandatari blaugrana va denunciar, a través del seu advocat, Pablo Molins, que se sentia «objecte d’una persecució» des que va accedir a la presidència del club.

L’acusació pública afirmava que Rosell va utilitzar com a «instrument» una societat administrada per ell per no pagar els impostos que li corresponien per la seva activitat professional. Segons la fiscalia, Rosell «va idear i va executar una conducta de defraudació» a Hisenda, «va simular» operacions i va deduir despeses, com viatges o abonament de televisió, quan no podia fer-ho. El 2012, sosté, l’empresari es va dedicar a les tasques de consultories i mediació. 

Cobraments a través de l’empresa

Notícies relacionades

La fiscalia detallava en el seu escrit d’acusació que, per al «gruix d’activitats», l’expresident del Barça es va servir de la societat TOC SLU. Estava domiciliada a casa seva i no tenia «estructura empresarial per prestar els serveis». De les cinc persones que van fer feines per ella ho feien de neteja i manteniment de la vivenda de l’exexecutiu del club i d’una segona residència. Per a la fiscalia, el mecanisme presumptament defraudatori va consistir en l’«emissió i cobrament» per part d’aquesta societat de facturació per treballs que «eren del mateix» imputat.

El 2019, l’Audiència Nacional va absoldre Rosell i els altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets d’audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike. Per aquest cas, va estar 22 mesos a la presó. L’expresident del Barça encara té pendent el judici pel fitxatge de Neymar, pel que s’enfronta a cinc anys de presó pels presumptes delictes de corrupció i estafa.