Alerta blanc-i-blava

¿És l’Espanyol un candidat al descens?

  • L’«inexplicable» empat a casa contra l’Elx, cuer de la Lliga, fa saltar les alarmes al club periquito. Lecomte va tornar a generar dubtes sota els pals en un equip massa fràgil que no aprèn dels errors.

¿És l’Espanyol un candidat al descens?

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Només s’han disputat 11 jornades de Lliga, però hi ha partits i resultats que fan mal i deixen empremta. L’ensopegada de l’Espanyol d’aquest diumenge a Cornellà davant l’Elx (2-2), el cuer, n’és un. Una setmana després de l’alegria propiciada pel gol de Joselu davant el Valladolid, que va significar el primer triomf a casa del campionat, la crua realitat va tornar a instal·lar-se entre l’aficionat periquito. La derrota de dijous davant l’Osasuna (1-0) entrava dins del probable, però l’últim empat ha consolidat el pessimisme

Una dura pregunta es va repetir poc després del partit. «¿És l’Espanyol un candidat al descens?» El lateral Óscar Gil va respondre amb contundència. «És clar que no. Tenim jugadors per ser a dalt. Estem en una mala dinàmica, però cal continuar treballant», va proclamar el defensa, un dels més precisos davant l’Elx. «Ens estan fent molt mal a pilota aturada. Hem de tallar aquests problemes de seguida. Cal continuar creient i continuar lluitant, perquè és l’única manera de tirar això endavant», va afegir.

Frustració blanc-i-blava

Després li va arribar el torn a Diego Martínez, que va apel·lar a la calma per respondre a aquesta problemàtica qüestió relacionada amb el descens. «Crec que els judicis s’han de fer a final de temporada. Entenc la frustració i que hauríem de tenir més punts. Hem merescut millors resultats, però els errors ens n’han privat. Hem de continuar lluitant en aquesta Lliga de vuit o nou equips que estan al mateix nivell».

Amb 10 punts, l’equip periquito es troba un per sobre de la zona d’alarma, aquesta que porta irremeiablement fantasmes del passat no tan llunyans. És la tercera pitjor puntuació a hores d’ara des de l’estrena del RCDE Stadium en la temporada 2009-10. El curs passat, amb Vicente Moreno, en portava 14.

L’Espanyol va patir el seu últim descens fa tres temporades, en la 2019-20, quan va acabar últim, a 12 punts de la salvació. En aquesta campanya, l’equip blanc-i-blau era penúltim en la jornada 11, amb 8 punts en 11 partits i Pablo Machín ja havia substituït David Gallego. Per la banqueta hi van passar quatre entrenadors (Abelardo i Rufete arribarien després), però cap va evitar el fracàs final. L’equip va baixar a Segona 27 anys després de la seva última caiguda. Per fortuna, i igual com en els cinc descensos anteriors, el club va tornar a l’elit el curs següent. 

Etiqueta catastrofista

Des de la seva arribada, Diego Martínez ha insistit a recuperar les virtuts que distingeixen el sentiment periquito, però l’equip no acaba d’assentar-se. Sempre passa alguna cosa, fins al punt que aquest diumenge el tècnic es va quedar sense explicacions. «Desgraciadament, en el segon gol hem tornat a cometre un error que no es pot cometre a Primera Divisió. Havíem treballat aquesta acció i teníem dos centrals en aquesta zona i, tot i així, hem encaixat el gol. És inexplicable», va valorar el tècnic gallec. 

«No és moment d’assenyalar ningú. Hem de canviar aquesta dinàmica en què sembla que tot és negatiu. Entenc el malestar i cal assumir qualsevol crítica. Me’n sento responsable»

Diego Martínez / Entrenador de l’Espanyol

Amb 27 jornades per disputar-se, resulta una cosa catastrofista col·locar ja a l’Espanyol l’etiqueta de candidat al descens, però l’equip va deixar escapar aquest diumenge una oportunitat idònia per agafar oxigen. A dalt, no va marcar Joselu, però Puado i Braithwaite van prolongar les bones xifres ofensives. Al darrere, la sagnia no cessa. Lecomte va tornar a generar dubtes sota els pals i la defensa es va mostrar fràgil. Si no millora el seu bagatge defensiu, l’equip patirà.

«No hem agafat constància ni regularitat. Un analitza com s’han donat els últims partits i és frustrant. Hi ha coses que necessiten que hi posem molta més atenció. Espero que aprenem dels errors», va reflexionar Martínez en un discurs recurrent des de l’inici de Lliga. 

Calendari amb revolts

Notícies relacionades

L’Espanyol visitarà divendres vinent el Mallorca de Javier Aguirre, un equip acostumat a lluitar a la zona baixa. Després arriabran revolts amb el partit al Metropolitano contra l’Atlètic i el duel amb el Vila-real a Cornellà abans de l’aturada pel Mundial.

La Lliga es reprendrà amb un derbi contra el Barça en l’últim partit de l’any. Si l’Espanyol no canvia la dinàmica, el 2023 pot ser tempestuós. «No és moment d’assenyalar ningú. Hem de canviar aquesta dinàmica en què sembla que tot és negatiu. Entenc el malestar i cal assumir qualsevol crítica. Me’n sento responsable», va concloure el tècnic.