LLIGA SANTANDER

El Barça no es distreu a Cadis (0-4)

Román Ríos / Efe

El Barça no es distreu a Cadis (0-4)

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’artilleria estava preparada a la banda, amb Dembélé, Lewandowski i Pedri a punt d’entrar per esborrar el deshonrós 0-0 contra el Cadis quan una triangulació entre RaphinhaGavi i De Jong, i el cop de mà de Ledesma, va anticipar una feina que començava a ser urgent. Molt més útil va ser l’esprint del porter a traslladar un desfibril·lador cap a la grada, on un espectador havia patit una aturada cardíaca, cosa que va interrompre el partit durant molts minuts. Al reprendre’s, el Barça va doblar els dos gols que havia fet per marxar amb una altra golejada, amb quatre gols per tercera vegada.   

El Barça es va treure la pedra de la sabata que era la visita al Cadis, un adversari tan difícil de batre com ho pugui ser tot un Bayern, oposant una altra mena de dificultats, amb la qual cosa Xavi tornarà a Munic amb el cap ben alt per sotmetre’s al segon examen. Al de la recuperació. El primer, el desembre passat, ell i els seus el van suspendre. Va amb un altre Barça contra el Bayern de sempre.

Vuit minuts

Lewandowski es va trobar la feina feta amb el gol de Frenkie de Jong, de pesca dins l’àrea local, i va trigar vuit minuts a calcar el gol de l’holandès i rematar el resultat, deixant-lo a recer de de qualsevol incidència. Era la primera victòria del Barça sobre el Cadis. Va arribar en el cinquè partit, després de dues derrotes i dos empats, des que els andalusos van tornar a Primera. I era més obligada que mai contra un rival que era l’últim, sense cap gol ni cap punt.

Davant aquesta tessitura, Xavi va alinear un nou equip el Barça va exhibir sense necessitat una nova samarreta (en partit oficial): davant el groc cadista, els blaugranes van comparèixer de gris. Ara que pot, Xavi es va permetre el luxe que només tenen els rics de reservar les peces que vol quan vol, al seu aire, segons la seva conveniència. Va efectuar sis canvis contra el Viktoria i els va ampliar a nou a Cadis, influït per l’aparició en l’horitzó del Bayern, dimarts. Per cert, Julian Nagelsmann també va fer seure qui va voler. El seu equip va empatar a casa.

Piqué, titular

Una alineació que passaria per ser la bona, l’any passat, sense anar més lluny, però sent una mica com el carro del peix, com es deia en el futbol, i que ara es diu el fons d’armari perquè no soni tan pejoratiu. Però a un jugador com Gerard Piqué el va ferir més jugar a Cadis, i ser titular per primera vegada ahir, que llegir segons què. No fa tant hauria sigut ell qui s’hauria assegut a la banqueta, en lloc de Kounde, per exemple, per estar descansadet i pletòric i disfrutar del plat bo, el de la Champions de Munic, abans que el de la calorosa tarda de Cadis. Cap problema es va veure en Piqué més enllà que sembla taciturn al camp. 

Una cosa semblant devia sentir Memphis Depay, suplent indiscutible de Robert Lewandowski. En aquest cas, la diferència va semblar abismal, amb l’holandès voluntariós i desencertat i el polonès ensenyant la seva condició d’infal·lible: la primera pilota va acabar a la xarxa. Raphinha podia haver encarrilat la tarda abans, però va xutar al pal. 

Dembélé, Eric i Pedri, per deducció, tenen dues places reservades. No és tan segur que Jordi Alba, per la seva suplència, jugui. No només competeix amb Alejandro Balde després d’uns quants anys sense rival, sinó que també l’amenaça Marcos Alonso, que va veure amb certa enveja que Héctor Bellerín debutés de titular i ell no. Alba es va deslliurar dels pals d’Alejo, que va cascar amb la complaença de Del Cerro. No se’n va estalviar cap Gavi, el més petit i el més jove però el més valent dels culers per aguantar els cops de l’angoixat Cadis, el cuer. 

Notícies relacionades

Amb el gol de De Jong i la rematada immediata de Lewandowski el Cadis va abaixar els braços i els va aixecar el Barça. El signe més evident va ser el reguitzell de canvis que van fer els dos equips. Se n’anaven els titulars de casa i apareixien els del visitant. El Barça va millorar substancialment entre la incidència del component humà, el cansament físic dels cadistes, cansats de córrer sense tocar la bola (88 passades en el primer temps només) i la davallada anímica de topar amb un Barça que, per primera vegada, no va fallar.  

Cadis 0 - Barça 4

  

Actualitzar

Fa 586 dies

GOL DE DEMBÉLÉ

El extremo francés anotó el cuarto tras recortar y deshacerse de la defensa gaditana. Ledesma intentó despejar, pero no pudo evitar la diana de Dembélé.

Fa 586 dies

M.90. Tres minutos de añadido en el Nuevo Mirandilla.

Fa 586 dies

GOL DE ANSU FATI

M.85. Dembélé, en un error del Cádiz, pasó el balón a Lewandowski desde el área de Ter Stegen hasta casi la contraria. Y el polaco aguantó a la zaga y asistió a Ansu Fati para que marcase el tercer tanto del partido.

Fa 586 dies

M.81. Se reanuda el partido en Cádiz.

Fa 586 dies

El presidente del Cádiz ha explicado en la COPE que el aficionado está estable: "Ha recuperado el pulso y se lo han llevado en ambulancia. Se reanimaba, se volvía a caer, pero al final han conseguido estabilizarlo".

Fa 586 dies

Los jugadores saltan al campo. Reanudarán el partido a las 21:05, 59 minutos después de que se parase el juego.

Fa 586 dies

El partido sigue detenido en Cádiz aunque no cancelado. Ya se han llevado en camilla al primer afectado pero ahora hay un incidente parecido con un aficionado.

Fa 586 dies

M.100. Partido detenido. Del Cerro indica a los jugadores que se marchen al vestuario.

Fa 586 dies

M.87. Sin juego en el estadio desde hace unos minutos por una emergencia de salud en la grada.

Fa 586 dies

M.78. Debuta Marcos Alonso con el Barça. Sale Balde.

Fa 586 dies

M.72. Entra Ansu Fati y sale Raphinha.

Fa 586 dies

M.70. Nuevo disparo de Raphinha. Vuelve a parar Ledesma.

Fa 586 dies

M.66 Raphinha estuvo cerca de marcar el tercero tras una asistencia de Bellerín, pero el disparo fue demasiado arriba.

Fa 586 dies

GOL DE LEWANDOWSKI

M.65. El polaco anota el segundo gol del Barça tras un rechace de la zaga del Cádiz al disparo de Raphinha. Llevaba solo 8 minutos en el terreno de juego.

Fa 586 dies

M.63. Disparo de Busquets por encima del larguero.

Fa 586 dies

CAMBIOS EN EL BARÇA

Dembélé entra por Ferran Torres, Pedri por Gavi y Lewandowski por Memphis

Fa 586 dies

GOOOOL DE FRENKIE DE JONG

M.54 Tras un disparo de Gavi, y con Ledesma ya en el suelo, el centrocampista remató a placer para marcar el primer gol del partido.

Fa 586 dies

M.53 Del Cerro amonesta a Busquets por una falta sobre Alejo.

Fa 586 dies

M.49. Disparo de Frenkie de Jong que para, sin problemas, Ledesma.

Fa 586 dies

M.46 No hay cambios en ninguno de los dos equipos, pero ya calientan Dembéle y Lewandowski

Fa 586 dies

Comienza la segunda parte del Cádiz- FC Barcelona.

Fa 586 dies

Descanso en el Nuevo Mirandilla. Empate a 0 en el marcador.

Fa 586 dies

M.45+2. Disparo de Ferran Torres que se va demasiado arriba.

Fa 586 dies

M.45. Córner para el Barça. Dispara Memphis pero vuelve a parar Ledesma.

Fa 586 dies

M.43 Disparo de Memphis, a pase de Busquets, que va directamente a Ledesma.

Fa 586 dies

M.42 Choque entre Gavi y San Emeterio.

Fa 586 dies

N. 37 Falta de Alejo a Balde dentro del área. El árbitro no señala penalti.

Fa 586 dies

M.34. Córner para el Barça. Prolongación en el área de Araujo y el disparo de Memphis va fuera.

Fa 586 dies

M.30. Lo intentó el Cádiz, con Ocampo, pero rechazó Araujo. Cae Brian O. pero no amonesta el colegiado.

Fa 586 dies

M.29 Falta de Rubén Sobrino sobre Sergio Busquets.

Fa 586 dies

M.28. El Barça mantiene la posesión del partido, pero no logra generar demasiado peligro.

Fa 586 dies

M.23 Córner para el Cádiz. Rechaza Memphis.

Fa 586 dies

M.19. Córner para el Barça. Remata Busquets pero va directa a Ledesma.

Fa 586 dies

M.15 Amarilla a Raphinha por una falta sobre Lucas Pérez. Es la primera amonestación para el futbolista desde que es jugador del Barça.

Fa 586 dies

M.13.Tras un buen inicio del Cádiz, el Barça tiene ahora el control del partido y está generando ocasiones.

Fa 586 dies

M.9. Doble oportunidad. Disparo de Raphinha al palo y disparo de Ferran Torres que desvía Ledesma.

Fa 586 dies

M.4 Primera ocasión del Barça. Buena jugada de Memphis, pero el disparo acaba siendo demasiado fácil para el guardameta del Cádiz.

Fa 586 dies

Comienza el partido en el Nuevo Mirandilla.

Con motivo del aniversario del Cádiz, Mágico González protagoniza el saque de honor.

Fa 586 dies

El segundo entrenador del Cádiz, Diego Ribera, explicaba a pie de campo: “Es un partido difícil, importante y lo afrontamos con muchas ganas”.

Fa 586 dies

Jordi Cruyff, a falta de 10 minutos para que empiece el partido: "El Cádiz lleva años complicándonos la vida. Nos pilla en partidos en semanas dobles y puedes sufrir".

Carregar més