ACTUALITAT BLAUGRANA

59 minuts d’angoixa a Cadis

59 minuts d’angoixa a Cadis

EFE/Román Ríos

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Sense Lewandowski no hi ha paradís. Sense Lewandowski, el Barça s’assembla a l’equip vulgaritzat de la temporada passada: bones intencions, però la porteria es fa estreta. El gol requereix la punteria absent en la primera part del polonès. A l’àrea les pilotes es passejaven buscant la seva bota caníbal, que no va trepitjar la gespa fins a la segona part. I quan va entrar, es va fer notar. Als vuit minuts, en concret. El senyor de 34 anys amb físic d’un jove de 20 es va abraonar sobre una pilota que es va escapar d’un mullader i va fer el segon gol. Partit resolt i a pensar en Munic.

El Cadis era un contrincant tou que convidava a reservar l’artilleria de cara a la Champions. Sense cap punt ni gol en el seu compte, la bona ratxa no podia perillar ni amb un onze reformulat i, per tant, descoordinat entre si. Volum de joc n’hi va haver, però Memphis i Ferran no van omplir el buit de Lewandowski. 

Després del sisè gol en la Lliga del davanter, el partit avançava pesadament fins a un desenllaç escrit. I llavors va arribar una escena inèdita en el futbol espanyol. A falta de nou minuts i l’afegit, l’àrbitre Del Cerro Grande va aturar el joc per una emergència sanitària a la grada. S’havia vist una cosa així a la Premier, però no a LaLiga. 

Els aficionats es van quedar en silenci; els jugadors, paralitzats, amb cara circumspecta. Es van veure alguns ulls plorosos. Araujo va començar a resar. El porter gadità Jeremías Ledesma va ajudar transportant corrents un desfibril·lador cap a la zona de darrere d’una porteria on es va desplomar l’espectador. Van arribar ambulàncies. I els minuts van anar passant lentament, amb l’aire espès per la preocupació.

Notícies relacionades

En un moment determinat, quan es van superar els 20 minuts de partit aturat, l’àrbitre va enviar els jugadors als vestidors. «Partit pausat», es va proclamar per megafonia. Els espectadors, majoritàriament, van anar abandonant les grades. Fins que superats 43 minuts, quan els sanitaris van aconseguir emportar-se amb llitera l’aficionat afectat, un altre assistent va requerir atenció sanitària a la zona de tribuna. En aquest cas, menys greu. Va ser una simple baixada de tensió que va patir un aficionat, que va poder posar-se dret poc després, entre els aplaudiments dels presents. L’aficionat de darrere la porteria va ser hospitalitzat amb el pols recuperat després de les tasques de reanimació. Tot molt inusual el que es va viure a Cadis.

El matx es va reprendre 59 minuts després de l’aturada. Els jugadors van escalfar una estona abans de tornar a competir. «Entre totes les parts hem acordat que es reprengués el partit. L’important és que l’aficionat es recuperi bé», va valorar Xavi Hernández. El Barça el va reprendre la mar de bé. Malgrat la fredor de les cames Lewandowski encara va tenir marge per posar-se a córrer a camp obert, aguantar el defensa i entregar el tercer gol a Ansu Fati. Un regalet de germà gran a germà petit. Dembélé, en canvi, no va necessitar regals ni ajudes. Ell solet es va fabricar el quart gol, giravoltant aquí i allà, consumant una altra golejada.