’CAS SUPERCOPA’

El Govern demana explicacions per escrit a Rubiales després de les gravacions a Guirao i Lozano

José Manuel Franco ha enviat una carta al president de la RFEF per mostrar-li preocupació pels seus «presumptes comportaments irregulars»

El Govern demana explicacions per escrit a Rubiales després de les gravacions a Guirao i Lozano
1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El Govern ha enviat una carta al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, per demandar-li explicacions després de la publicació de converses privades mantingudes amb l’exministre José Guirao i amb l’exsecretària d’Estat Irene Lozano.

La carta, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, diari que pertany a aquest mateix grup, Prensa Ibérica, està firmada pel secretari d’Estat per a l’Esport i president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco i apel·la als «presumptes comportaments irregulars» de Rubiales després de la publicació de diversos àudios per part d’El Confidencial.

Franco requereix Rubiales que «proporcionis a l’opinió pública les dades que disposis per mitigar la inquietud que algunes informacions han generat» i que, segons l’opinió del Govern, «poden perjudicar la imatge i el bon nom de la Federació».

«La teva decisió de posar en mans de la justícia aquests fets hauria de contribuir a dissipar qualsevol dubte al respecte», afegeix la missiva enviada al president de la RFEF, amb data d’aquest dijous, 19 de maig.

Notícies relacionades

«Mentre la justícia no es pronunciï sobre la qüestió a partir de la teva denúncia i de les que altres persones puguin interposar, crec que és molt convenient que proporcionis a l’opinió pública les dades que disposis per mitigar la inquietud que algunes informacions han generat», continua la carta.

Anticorrupció

L’enviament d’aquesta carta coincideix amb l’obertura de diligències per part de la Fiscalia Anticorrupció contra Rubiales i la RFEF, així com a Gerard Piqué i la seva empresa Kosmos. Anticorrupció investigarà si s’han pogut produir els delictes de corrupció en els negocis i administració deslleial, vinculats a l’acord per portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita i al pagament d’un pis per a Rubiales per part de la RFEF.