CAS SUPERCOPA

Anticorrupció obre diligències contra Rubiales per corrupció en els negocis i administració deslleial

La Fiscalia indagarà si ha pogut cometre delictes en relació amb el contracte per a la Supercopa a l’Aràbia Saudita, en el qual va participar Gerard Piqué com a comissionista, i el pagament del lloguer de la seva vivenda

Anticorrupció obre diligències contra Rubiales per corrupció en els negocis i administració deslleial
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Sergio R. Viñas

Corrupció en els negocis i administració deslleial són els delictes pels quals la Fiscalia Anticorrupció investiga ja el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, en relació amb el contracte per a la celebració de la Supercopa a l’Aràbia Saudita i el pagament del lloguer de la seva vivenda a Madrid, segons apunten fonts fiscals.

La investigació s’obre a partir de la denúncia presentada pel president del Centre Nacional de Formació d’Entrenadors de Futbol (Cenafe), Miguel Ángel Galán, en la qual es recollia el pagament de la comissió a Gerard Piqué per la mediació per portar la Supercopa al regne saudita, tal com va revelar ‘El Confidencial’, segons les converses de WhatsApp mantingudes entre tots dos.

Les diligències de la Fiscalia constitueixen investigació preprocessal, és a dir, s’estudiarà si hi ha indicis de delicte en l’actuació de Rubiales que permetin portar l’assumpte a un jutge per iniciar una causa judicial.

24 milions

Kosmos, l’empresa de Piqué, va rebre un pagament de 24 milions d’euros per mediar entre la RFEF i l’Aràbia Saudita perquè la Supercopa d’Espanya se celebrés al regne saudita durant sis temporades. La comissió, pagada per la dictadura, suposava un 10% de l’import total de l’operació, 240 milions d’euros per sis edicions del torneig.

Notícies relacionades

Rubiales va defensar en tot moment la legalitat de l’operació, així com de la comissió que pogués cobrar Piqué, ja que no va ser la RFEF que va abonar aquestes quantitats a l’empresa del futbolista. Sobre el pis de luxe a la plaça d’Espanya de Madrid que presumptament va pagar la Federació sense que Rubiales hi tingués dret, el president federatiu es va limitar a assenyalar que es tractava d’una informació falsa.

En els últims dies, ‘El Confidencial’ ha publicat converses presumptament gravades pel mateix Rubiales amb l’exsecretària d’Estat Irene Lozano i l’exministre José Guirao. La RFEF atribueix aquestes gravacions a terceres persones o a piratejos del telèfon mòbil de Rubiales.