SUÏSSA 1 - 1 ESPANYA

Les mans d’Unai Simón porten Espanya a Wembley

La selecció espanyola es classifica per a les semifinals després de superar Suïssa en una tanda de penals agònica

9
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Unai Simón, un noi de gel, amb mans d’acer i peus precisos, malgrat tot, va obrir la porta de Wembley a l’Espanya de Luis Enrique. El futbol, capritxós com és, tenia guardada una tarda perquè aquest porter basc s’engegantís en la tanda de penals per trencar la resistència heroica de Suïssa i col·loqués la selecció a les semifinals de l’Eurocopa. Sí, aquesta selecció en què gairebé ningú creia, guiada per un tossut entrenador asturià, que ha firmat una regeneració en temps rècord fins a col·locar aquest equip, que no va jugar bé, va patir més que mai i va emocionar com feia anys que no es veia, entre els quatre millors del continent.

Paraules majors per a una Espanya que va sobreviure amb una encomiable dignitat en una tanda de penals que va començar horriblement. ¿El partit? Gol de rebot de Zakaria en pròpia porta i rebot entre Laporte i Pau Torres perquè Shakiri firmés l’empat. Ni contra 10 va poder l’equip de Luis Enrique, xocant, una vegada i una altra, contra Suïssa. En la pròrroga, va millorar el joc, però no la punteria, angoixat tothom tement els penals, amb Espanya havent fallat els cinc últims. En realitat, van ser sis perquè Busquets va llançar el primer i es va estavellar al pal dret, com si Sommer, l’heroi suís, tingués un àngel de la guarda.

El que no sabia el porter helvètic és que el veritable heroi seria Unai Simón. No va poder fer res en el primer penal de Suïssa, va parar el segon, quan Espanya estava al caire de l’abisme, va parar el tercer i va espantar de tal manera Vargas, que el va enviar al mar Bàltic. Per Espanya, Dani Olmo i Gerard van esmenar l’error de Rodri abans que Oyarzabal, un altre basc fred, firmés el penal decisiu.

Bon començament

Però a Sant Petersburg, un porter, que portava amagada la xuleta a la tovallola, es va aixecar amb tanta contundència que Espanya va acabar agenollada, plena d’admiració i emoció per l’enorme personalitat que va demostrar.

I això que el partit va començar malament per a Espanya. No tenia joc. I sense adonar-se’n, en una acció a pilota aturada que estava dissenyada per al cop de cap de Laporte, alliberat després d’una pantalla defensiva, va acabar amb un afortunat xut de Jordi Alba, que va topar amb el peu dret de Zakaria. El que era un xut sense aparent perill del lateral blaugrana va acabar sent un gol decisiu. La trajectòria de la pilota va ser desviada pel migcampista del Borussia Mönchengladbach amb tan mala sort que va deixar Sommer sense cap marge de resposta. Sense futbol, és veritat que el partit ni havia arribat al minut 10, i Espanya ja guanyava a Sant Petersburg en aquest imponent i moderníssim estadi, situat en una illa, sortint al mar Bàltic.

I Suïssa, amb una substancial modificació tàctica (Petkovic va abandonar el 3-5-2 i va apostar per un 4-2-3-1 per protegir-se millor lamentant l’absència de Xhaka, el seu líder), es va desplomar, embrutant la seva interessant arrencada, amb dues aparicions perilloses de Shakiri. Però el córner servit per Koke, que era per a Laporte (va saltar el central del City però la pilota anava massa alta), rematat per Alba i desviat per Zakaria va canviar totalment el paisatge.

A partir d’aquí, Espanya es va quedar amb la pilota gràcies a la saviesa de Busquets i la creativitat sense fi de Pedri, intel·ligent, a més, el canari en un parell de valuoses accions defensives, tot i que el partit es jugava a la zona ampla. Semblava que no hi havia àrees. Morata es movia amb criteri per desgastar els centrals suïssos, però només tenia l’ajuda d’un vertical Ferran Torres, que va començar per la banda dreta. Seva va ser l’acció que va provocar el córner, pròleg de l’afortunat 0-1 de la selecció de Luis Enrique. A l’esquerra, Sarabia no tenia cap pes en l’atac, per la qual cosa la tarda a l’antiga capital de l’imperi rus es va fer anodina. Fins i tot avorrida. Pesada. Res a veure amb el vertigen exhibit al Parken de Copenhaguen per trencar una Croàcia que es dirigeix cap al final d’un cicle.

Suïssa espantava per la dreta

En els primers 45 minuts queda l’estadística com a retrat d’aquest enfrontament sense àrees. Un xut d’Espanya, un gol. Zero rematades de Suïssa. Tot i que no indica, no obstant, el temor que hi havia cada vegada que l’equip de Petkovic ho intentava per la banda dreta de l’atac. Fins a quatre córners va forçar la selecció helvètica. Tres en tot just cinc minuts. I els tres van ser rematats. La pilota va acabar fora però sempre rematada, ja fos per Akanji o Widmer.

Luis Enrique, que ja va ficar mà en l’alineació inicial (va entrar Alba per Gayà i Pau Torres per Èric Garcia), es desesperava amb els minuts finals de la primera meitat, conscient que Espanya no tenia el control. Ni tan sols va aprofitar que en els dos accidents li va sortir cara. La providencial desviació de Zakaria i la lesió d’Embolo, un dels millors davanters de Suïssa, que va marxar abatut al vestidor quan no es portava ni mitja hora de partit.

Sí que hi va haver, en canvi, un tret de la veritable Espanya de Luis Enrique. ¿Quin? La pressió. Un art. Si es fa bé, és clar. Si s’executa malament és un desastre. Però la selecció, de forma disciplinada i solidària, treballava en la reducció dels espais a una Suïssa apocada, que només generava perill en les accions a pilota aturada. Per ser exactes i precisos, en els córners. En portaven vuit (el setè va ser l’únic tret en curt) en 55 minuts i sis de rematats, amb el de Zakaria, generant ensurts. Ni una falta lateral va concedir ‘la Roja’, que anava vestida de blanc, després de perdre no només el control sinó també exhibir falta de frescor. Morata, esgotat, va ser substituït. Va entrar Gerard Moreno. Abans, Dani Olmo,  ja va ocupar just després del descans la posició d’un aturat Sarabia al flanc esquerre. Tot i que el gol suís era qüestió de temps. I, curiosament, no va arribar en una acció d’estratègia sinó que el va aconseguir amb un regal de la parella de centrals. Dos esquerrans que no es van entendre. La fortuna que va tenir Espanya en el 0-1 es va transformar en desgràcia en l’1-1 perquè Laporte, un esquerrà ancorat al flanc dret de la defensa, va sortir a l’encreuament i va allunyar la pilota que va topar al cos de Pau Torres perquè Suïssa muntés un contraatac exprés dins l’àrea d’Unai Simón gràcies a l’assistència de Freuler per al diminut jugador del Liverpool.

Tremolor a les cames

A Espanya li van començar, ara sí, a tremolar les cames. I de veritat. Va viure uns minuts anguniosos fins que Freuler, una de les peces més importants de la selecció helvètica, va veure una targeta vermella directa per una entrada a Gerard Moreno. El migcampista de l’Atalanta va protestar perquè entenia que era groga. Va protestar tot Suïssa, però Michael Oliver, el col·legiat anglès, acostumat com està a l’exigència física de la Premier, va entendre el contrari. Era vermella. Sí o sí. 

Mentrestant, la selecció estava amb els llums apagats, tendra en l’àrea de Sommer. Tot just la trepitjava. Més tendra encara a la d’Unai Simón. Amb poc o gairebé res, fins i tot jugant amb 10, Suïssa provocava terror cada vegada que hi rondava en una frustrant segona meitat espanyola. No era, per tant, mal negoci una pròrroga de mitja hora amb un més, apareixent Marcos Llorente (va suplir Koke) i, per primera vegada en aquest torneig, exercint de migcampista, amb passaport per pujar a l’atac, sense la cadena que li suposava ser lateral dret.  

Una vegada iniciada la pròrroga Espanya sí que va comprendre el que demanava el partit, tenint la paciència necessària per arraconar una Suïssa en inferioritat al voltant de Sommer, un porter que va firmar parades prodigioses. Primer a Gerard Moreno; després, a Oyarzabal.

L’estadi de Sant Petersburg, amb tot just 500 aficionats espanyols a les grades, es va inclinar ja descaradament cap a l’àrea helvètica. Resistia Yann Sommer, el porter que va eliminar la França de Mbappé, tot un país, mentre Luis Enrique que va canviar tot el trio d’atac (es va passar de Ferran Torres-Morata-Sarabia a Oyarzabal-Gerard Moreno-Dani Olmo) empenyia i empenyia en una agònica pròrroga. Però el davanter del Vila-real va llençar a les escombraries una ocasió increïble. Tan clara era que fins i tot ell mateix va clavar una puntada al pal dret de la porteria suïssa, indignat amb el seu error. I Petkovic, desproveït dels seus millors jugadors, va dictar una lliçó de solvència defensiva gràcies, per descomptat, a les mans de Sommer, que mai es van doblegar.

Però va oferir una versió tan granítica com indestructible. Suïssa va acabar amb la paciència d’Espanya, enviant-la a la tanda de penals. Una sort que no té res de loteria perquè hi ha ciència, treball, estudi i, per descomptat, mètode, tant en el llançador com en el porter. Un artista li va donar el bitllet a la selecció camí de Londres. El futbol, de vegades, té una justícia poètica. Una bonica justícia poètica. Gràcies Unai, va cridar tot Espanya.

FITXA DEL PARTIT

Suïssa Sommer (9), Elvedi (6), Akanji (7), Rodríguez (5), Widmer (5), Zuber (7), Zakaria (4), Freuler (5), Shaquiri (7), Embolo (s.q.) i Seferevic (5).

Entrenador: Vladimir Petkovic (6)

Canvis: Vargas (6) per Embolo (m. 23); Sow (5) per Shaquiri ( m. 81); Gavranovic (5) per Seferovic (m. 81); Mbabu (s.q.) per Widmer (m. 101); Schär (s.q.) per Zakaria (m. 101)

Espanya: Unai Simón (10), Azpilicueta (5), Laporte (5), Pau Torres (4), Jordi Alba (6), Koke (5), Busquets (6), Pedri (7), Ferran Torres (6), Morata (5) i Sarabia (4).

Entrenador: Luis Enrique (5).

Canvis: Dani Olmo (7) per Sarabia (m. 46); Gerard Moreno (5) per Morata (m. 54); Marcos Llorente (5) per Koke (m. 90); Oyarzabal (6) per Ferran Torres (m. 91); Thiago (s.q.) per Pau Torres (m. 113); Rodri (s.q.) per Pedri (m. 119)  

Gols: 0-1, Zakaria (p.p.); 1-1, Shaquiri (m. 68)

Àrbitre: Michael Oliver, anglès (6)

Targetes grogues: Widmer (m. 67)

Targeta vermella: Freuler (m. 77), Laporte (m. 90 + 2); 

Estadi: Sant Petersburg

LA TANDA DE PENALS

1.- Busquets, al pal dret (0-0)

2.- Gavranovic, gol (0-1)

3.- Dani Olmo, gol (1-1)

4.- Schär, para Unai Simón (1-1)

5.- Rodri, para Sommer (1-1)

6.- Akanji, para Unai Simón (1-1)

7.- Gerard Moreno, gol (2-1)

Notícies relacionades

8.- Vargas, fora (2-1)

9.- Oyarzabal, gol (3-1)

Actualitzar

Fa 1021 dies

Hasta aquí la narración en directo del Suiza - España. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 1021 dies

GOL DE OYARZABAL. España, a semifinales

Fa 1021 dies

LANZAMIENTO DE VARGAS FUERA

Fa 1021 dies

GOL DE GERARD MORENO

Fa 1021 dies

PARADÓN DE UNAI SIMÓN ANTE AKANJI

Fa 1021 dies

PARADA DE SOMMER ANTE RODRI

Fa 1021 dies

PARADÓN DE UNAI SIMÓN A SCHAR

Fa 1021 dies

GOL DE DANI OLMO

Fa 1021 dies

GOL DE GAVRANOVIC

Fa 1021 dies

DISPARO DE BUSQUETS AL PALO

Fa 1021 dies

¡Arrancan los penaltis!

Fa 1021 dies

¡FINAL! El partido se decidirá en los penaltis.

Fa 1021 dies

MIN 120. Se añade un minuto.

Fa 1021 dies

MIN 119. Cambio en España. Entra Rodri por Pedri.

Fa 1021 dies

MIN 118. Pérdida de Elveldi que aprovecha Gerard Moreno. Aunque bajo palos se vuelve a tropezar con Sommer.

Fa 1021 dies

MIN 117. Alba pide cabeza a los suyos.

Fa 1021 dies

MIN 116. Llegamos al minuto de Iniesta y sigue parando Sommer.

Fa 1021 dies

MIN 115. Centro de Alba para Llorente, disparo de Marcos y el rechace de Pedri acaba en córner. Asedio español.

Fa 1021 dies

MIN 112. Cambio ofensivo de Luis Enrique. Entra Thiago por Pau Torres.

Fa 1021 dies

MIN 112. Otra más para España. Ahora, con disparo de Olmo que se va fuera.

Fa 1021 dies

MIN 110. Nueva parada de Sommer. Buen balón de Busquets, remate de Alba y atajada del guardameta suizo.

Fa 1021 dies

MIN 109. La tiene Llorente y reclama penalti España.

Fa 1021 dies

MIN 107. La tiene Suiza. Gran carrera de Mbabu, que termina en el suelo tras encontrarse con Pau Torres.

Fa 1021 dies

¡DESCANSO! 15 minutos le quedan a España.

Fa 1021 dies

MIN 103. ¡OTRO PARADÓN! Vuelve a salvar Sommer bajo palos. Ahora, ante el disparo de Oyarzabal.

Fa 1021 dies

MIN 103. Se lleva un golpe Laporte y se queda tendido en el suelo.

Fa 1021 dies

MIN 101. Doble cambio de Suiza. Entran Schar y Mbabu por Zakaria y Widmer.

Fa 1021 dies

MIN 101. PARADÓN DE SOMMER. Gran desmarque de Oyarzabal y remate de Gerard Moreno que salva el guardameta. Será córner.

Fa 1021 dies

MIN 99. Centro con rosca de Oyarzabal y remate de Gerard Moreno que no entra poco.

Fa 1021 dies

MIN 99. ¡Gran jugada colectiva de España! Jugada que acaba en córner tras el disparo de Llorente.

Fa 1021 dies

MIN 98. Centro de Alba y taconado de Pau Torres que termina en las manos del guardameta.

Fa 1021 dies

MIN 98. Presiona Alba al árbitro porque Widner tiene una amarilla y acaba de cometer una falta.

Fa 1021 dies

MIN 97. ¡LA MEJOR DE ESPAÑA! Disparo de Olmo que casi acaba con gol de rebote.

Fa 1021 dies

MIN 96. Gran córner de Oyarzabal y disparo de Llorente que atrapa Sommer. Acoso español.

Fa 1021 dies

MIN 95. ¡La tiene España! Error de Zakaria, salida de Oyarzabal y disparo de Alba que Sommer envía a córner.

Fa 1021 dies

MIN 94. Lo intentó Sow con el balón pero no generó mucho peligro.

Fa 1021 dies

MIN 92. Centro de Jordi Alba que Gerard Moreno envía fuera. Se enfada consigo mismo el jugador del Villarreal por errar el lanzamiento.

Fa 1021 dies

¡Arranca la prórroga! Oyarzabal entra por Ferran Torres.

Fa 1021 dies

¡FINAL! El partido se va a la prórroga.

Fa 1021 dies

MIN 90 + 3. Amarilla a Laporte.

Fa 1021 dies

MIN 90 +. Cambio en España. Entra Marcos Llorente por Koke.

Fa 1021 dies

MIN 90. Se añaden cuatro minutos.

Fa 1021 dies

MIN 89. No es nada lo de Jordi Alba. El del Barça continua sin problemas.

Fa 1021 dies

MIN 87. Se duele Jordi Alba, tendido en el suelo tras una acción defensiva.

Fa 1021 dies

MIN 87. No se dio cuenta Sow que no estaba en fuera de juego y desperdicia una buena ocasión para Suiza.

Fa 1021 dies

MIN 85. Otra para España. Disparo primero de Koke y después de Gerard Moreno que desvía Sommer.

Fa 1021 dies

MIN 83. ¡LA TIENE ESPAÑA! Protesta Ferran porque le pitan falta en ataque.

Fa 1021 dies

MIN 80. Cambios en Suiza. Se retiran Shaqiri y Seferovic. Entran Sow y Gavranovic.

Fa 1021 dies

MIN 78. Se preparan para entrar Gavranovic y Sow. En España se sienta Thiago y calienta Llorente

Fa 1021 dies

MIN 76. Roja directa a Freuler tras una entrada muy fea a Gerard Moreno.

Fa 1021 dies

MIN 77. Fuera de juego de Pau Torres tras un gran centro de Koke.

Fa 1021 dies

MIN 76. Reacciona España. Centro de Jordi Alba buscando el desmarque de Olmo y córnee para España.

Fa 1021 dies

MIN 74. Buen centro se Azpilicueta que se pasea por el área rival y no encuentra a nadie.

Fa 1021 dies

MIN 73. Fuera de juego de Ferran Torres.

Fa 1021 dies

MIN 72. Error de Gerard Moreno y remate del suiza que acaba en nada por poco. Sufre España.

Fa 1021 dies

MIN 70. Providencial Unai evitando el sefundo. Salvador ante Zuber.

Fa 1021 dies

MIN 67. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Defesa horrible de España y empate de Shaqiri.

Fa 1021 dies

MIN 67. Amarilla para Widmer.

Fa 1021 dies

MIN 66. Calienta Rodri. A Busquests se le ve muy cansado.

Fa 1021 dies

MIN 64. PARADÓN DE UNAI SIMÓN y córner para Suiza tras un contragolpe letal.

Fa 1021 dies

MIN 62. Córner a favor de España.

Fa 1021 dies

MIN 61. Calientan Thiago y Oyarzabal.

Fa 1021 dies

MIN 60. Se muestra con molestias Laporte, aunque parece que puede seguir.

Fa 1021 dies

MIN 58. Saca la falta Koke en busca de Ferran y el esférico acaba en córner.

Fa 1021 dies

MIN 57. España, muy espesa esta segunda mitad.

Fa 1021 dies

MIN 55. Remata otro córner Suiza. Ahora, Zakaria lo envía fuera por poco.

Fa 1021 dies

MIN 54. Desvía Laporte y otro córner para Shaqiri.

Fa 1021 dies

MIN 54. Cambio en España. Entra Gerard Moreno por Morata.

Fa 1021 dies

MIN 51. Nuevo córner para Suiza y disparo de Shaqiri que si va a puerta hubiera acabado en el fondo de la red.

Fa 1021 dies

MIN 50. Pase largo de Laporte, buena jugada de Olmo y disparo de Koke que acaba en nada.

Fa 1021 dies

MIN 49. Ha salido fuerte Suiza. Ahora, falta de Azpilicueta que protesta el capitán del Chelsea.

Fa 1021 dies

MIN 48. Sale a calentar Gerard Moreno.

Fa 1021 dies

MIN 47. OTRA PARA SUIZA. Rematan todos los balones aereos y asustan con eso.

Fa 1021 dies

MIN 47. Intentaba cederla Jordi Alba a Simón y será córner para los suizos.

Fa 1021 dies

MIN 46. La tiene España. Contratolpe de Morata y disparo de Olmo que atrapa el guardameta. No valí, fuera de juego de Morata.

Fa 1021 dies

MIN 45. Falta de Jordi Alba sobre Vargas.

Fa 1021 dies

¡Arranca la segunda parte! Dani Olmo entra por Sarabia.

Fa 1021 dies

¡DESCANSO! España, a 45 minutos de las semifinales.

Fa 1021 dies

MIN 45. Se añade un minuto.

Fa 1021 dies

MIN 43. España juega andando en busca del tiempo de descanso.

Fa 1021 dies

MIN 42. Rodillazo a Pedri, que se duele de la ciática.

Fa 1021 dies

MIN 40. Fuera de juego de Zuber, que se había quedado solo ante Unai.

Fa 1021 dies

MIN 39. Saque de esquina y remate de Widmer que sale muy por encima del larguero.

Fa 1021 dies

MIN 34. Buena jugada de Shaqiri y segundo córner consecutivo para Suiza.

Fa 1021 dies

MIN 34. Testarazo de Akanji que se va fuera por poco.

Fa 1021 dies

MIN 33. La tiene Suiza. Mal en defensa Alba y lo intentó Seferovic. El esférico acabó en córner.

Fa 1021 dies

MIN 32. No le dura nada el balón a Suiza ante la gran presión de España.

Fa 1021 dies

MIN 30. Aplaude Luis Enrique muy satisfecho con los suyos y vuelve a llamar a Dani Olmo, que ya calienta en la banda.

Fa 1021 dies

MIN 30. Quería jugar Freuler pero no pudo. Será saque de banda para los suizos.

Fa 1021 dies

MIN 29. Quería acercarse Shaqiri pero trabaja muy bien en defensa Ferran Torres.

Fa 1021 dies

MIN 27. Se duele Sarabia tras un golpe con un rival y Suiza envía el esférico fuera.

Fa 1021 dies

MIN 26. Embolo, llorando en el banquillo con un vendaje en el muslo.

Fa 1021 dies

MIN 23. El estadio de San Petersburgo, volcado con España.

Fa 1021 dies

MIN 11. Vargas entra por el lesionado Embolo.

Fa 1021 dies

MIN 21. ¡La tiene Suiza! La sirvió Shaqiri para Seferovic, que ganó a tres defensas españoles para asustar a La Roja. Los de Luis Enrique se sienten débiles atrás.

Fa 1021 dies

MIN 21. Pide el cambio Embolo.

Fa 1021 dies

MIN 20. Muy bien Sarabia sacando el balón tras el centro de Shaqiri. Muy bien España achicando ante la intentona helvética.

Fa 1021 dies

MIN 19. Se lesiona Embolo, que es atendido del bíceps femoral y ya calientan dos hombres para Suiza.

Fa 1021 dies

MIN 18. ¡La lia Unai Simón! Pero el susto acaba en nada.

Fa 1021 dies

MIN 17. Dani Olmo deja de calentar. Parece que todo ha quedado en una falsa alarma. Sarabia puede continuar.

Fa 1021 dies

MIN 17. Disparo de Koke que se va por poco.

Fa 1021 dies

MIN 16. Error monumentsl de Freuler. Falta buena para España. La servirá Koke.

Fa 1021 dies

MIN 16. Nuevo córner a favor de España.

Fa 1021 dies

MIN 14. Buena recuperación de Pedri, que no tiene miedo y se la sirve para Unai Simón.

Fa 1021 dies

MIN 13. Se complica la vida Elveldi pero acaba salvandolo suiza con una falta.

Fa 1021 dies

MIN 12. Sigue dominando España y sigue esperando atrás Suiza.

Fa 1021 dies

MIN 8. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Remate fantástico se Jordi Alba que acaba en el fondo de la red con la ayuda de Zakaria.

Fa 1021 dies

MIN 7. Muy buena llegada de España que acaba en el primer córner del partido.

Fa 1021 dies

MIN 6. Fuera de juego de Shaqiri en el primer susto para España.

Fa 1021 dies

MIN 6. Buena salida de Suiza que acaba abortando Pau Torres. Buen repliegue español.

Fa 1021 dies

MIN 5. Sarabia levanta el dedo pulgar y le dice a Luis Enrique que está bien.

Fa 1021 dies

MIN 4. Parece que el jugador con molestias es Sarabia, al que se le ve cojeando.

Fa 1021 dies

MIN 4. Parece que alguien tiene molestias. Calienta Dani Olmo para España.

Fa 1021 dies

MIN 3. No tiene prisas España, que la toca de lado a lado ante una Suiza cerrada y ordenada en dos lineas de cuatro.

Fa 1021 dies

MIN 2. La lia Pau Torres y monta la contra suiza. Por suerte, ha terminado en nada.

Fa 1021 dies

MIN 1. España impone su guion. Quiere el balón desde el primer momento.

Fa 1021 dies

¡Arranca el partido!

Fa 1021 dies

¡15 minutos para que arranque el encuentro!

Fa 1021 dies

DIAMANTE

Con 18 años y 219 dias, Pedri es el segundo futbolista más joven de la historia en encadenar cinco partidos como titular en un gran torneo (Eurocopa / Mundiales) desde el norirlandés Norman Whiteside, titular en cinco ocasiones en el Mundial de 1982.

Fa 1021 dies

LOS PELIGROS DE SUIZA

El combinado suizo tiene dos delanteros autosuficientes. Uno de ellos se dedica a correr al espacio, el otro es el encargado de rematar.

Fa 1021 dies

EL DATO

España solo ha perdido uno de sus 22 partidos contra Suiza en todas las competiciones. Fue en el Mundial 2010, cuando se coronó campeona.

Fa 1021 dies

Sergio Busquets entra hoy en el TOP 5 de jugadores con más partidos en TODA la HISTORIA de la Selección Española (126, como Andoni Zubizarreta)

Fa 1021 dies

Hoy se esperan 26.500 aficionados en San Petersburgo para el Suiza-España, solo 499 españoles. Se han identificado también 592 hinchas suizos.

Fa 1021 dies

DATO PARA LA ESPERANZA

Siempre que España ha superado los cuartos ha acabado ganando el campeonato.

Fa 1021 dies

El precoz reloj de cuco suizo que se fue con Dios

Johan Vonlanthen se convirtió en la Eurocopa de 2004 en el goleador más joven de la historia de la competición. Su carrera prometía, pero se cruzaron terceros hombres en su camino

Fa 1021 dies

LAS CLAVES DEL PARTIDOPor Marcos López

Alba titular; Pau Torres, también

1.- Defensa renovada. Introduce dos cambios en el once inicial Luis Enrique. Y ambos en la zaga. Coloca a Jordi en el lateral izquierdo sentando, por lo tanto, en el banquillo a Gayà, el capitán del Valencia. Apuesta, de nuevo, por Pau Torres para formar pareja en el eje de la defensa. Dos centrales zurdos. Solo Azpilicueta y Laporte repiten en la alineación de Croacia.

2.- Pedri, Busquets y Koke. No toca nada el seleccionador en la zona ancha. Desde que volvió Busquets, tras superar el coronavirus, mantiene a los mismos socios. Juega Pedri como volante zurdo y Koke como interior diestro.

3. El ataque de Croacia. Tan contento quedó Luis Enrique con la delantera que lideró la goleada a la selección de Modric que mantiene la misma estructura. O sea, Morata como 'nueve' escoltado por Ferran Torres, a quien otorga la responsabilidad de ser extremo derecho, y Sarabia como extremo zurdo.

Fa 1021 dies

EL PARTIDO DE SU VIDA

En San Petersburgo, una ciudad donde la historia se te cae a toneladas cada vez que paseas por unas de sus inacabables vías, se asoma la imberbe España de Luis Enrique a un partido que determinará su futuro inmediato -no todos los días se llega a una semifinal de la Eurocopa- sino también a medio y, tal vez, largo plazo.

Fa 1021 dies

Suiza, por su parte, sale con: Sommer; Elvedi, Akanji, Rodriguez; Widmer, Freuler, Zakaria, Zuber, Shaqiri, Embolo, Seferovic.

Fa 1021 dies

Dos cambios respecto al once de Croacia: Pau Torres y Jordi Alba por Eric García y Gayá. Objetivo, controlar el juego aéreo suizo.

Fa 1021 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

España sale con Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba; Busquets, Koke, Pedri; Sarabia, Morata y Ferran Torres.

Fa 1021 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo de los cuartos de final de la Eurocopa entre Suiza y España. Los de Luis Enrique buscan un billete para las semifinales.

Carregar més

Temes:

Eurocopa 2021