CROÀCIA 3 - 5 ESPANYA

Espanya apel·la a la grandesa davant Croàcia per arribar a l’aristocràcia europea

La selecció ofereix una lliçó de personalitat i valentia per superar el majúscul error d’Unai Simón, convertit després en una de les estrelles de la classificació

8
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El peu d’Unai. I les mans de Simón. Sí, és el mateix. El cop amb l’esquerra de Morata que va aixecar Espanya quan estava noquejada, salvada per aquest porter basc que es va rebel·lar contra si mateix. La infinita màgia de Pedri, el nen que sembla un avi de la saviesa que acumula. L’orgull de Croàcia, enganxat a una bandera que va portar la selecció de Luis Enrique a una anguniosa pròrroga, de la qual va sortir viva amb la grandesa que se li reclamava per tirar la maleïda porta dels vuitens de final. Un es va carregar la subcampiona del món en una tarda que figura ja als llibres d’història perquè es va colar amb futbol i orgull entre els grans equips del continent.

Va tenir l’inevitable aire de sofriment que li dona un caràcter èpic a un partit irracional, acabant Espanya tocant la pilota en la segona part de la pròrroga, a la qual cosa només li va faltar posar-li el seu nom a la pilota, amb Unai i Simón, sí és el mateix, posant a prova els desfibril·ladors demostrant una personalitat sorprenent. La mateixa de Luis Enrique, el seleccionador que guia amb una fermesa un grup de joves, liderats per Busquets, capaços de rubricar una de les trobades que es colen en la memòria de la gent perquè resumeix tot el que és aquest beneït esport. Tots sabran on eres el dia del 3-5 d’Espanya al Parken de Copenhaguen. No podran explicar-ho, només recordar-ho. Hi ha coses tan irracionals que escapen a qualsevol argument.

L’error d’Unai Simón

Drama, passió, futbol i, sobretot, angoixa perquè hi ha gols en contra. I gols que et perseguiran pels segles dels segles. Allà on sigui Unai Simón d’aquí 20 anys sempre hi haurà que li recordarà el que va passar en una calorosa tarda estiuenca del 2021. Una pilota llarga de Pedri, gairebé 50 metres, es va convertir en el que semblava una condemna definitiva del porter de l’Athletic. I de la selecció. I d’Espanya, un equip tan caritatiu que va regalar tres gols. ¡Sí, tres! En els dos primers hi va haver responsabilitat de Koke, increïble error el seu després de la monumental passada de Pedri. Una passada que va acabar a la paperera per la indecent rematada del blanc-i-vermell. Encara faltava el ja tradicional xut cap a enlloc de Morata, un ‘nou’ que lluu amb el ‘set’, barallat sempre amb el gol. A enlloc va ser el seu cop de cap i això que el davanter de la Juventus era a un metre de la línia de gol croat. Doncs ni va dirigir la pilota cap a aquest pròxim objectiu. Més aviat, al contrari. Va semblar exercir més de central enviant la pilota al cos de la defensa croata.

No imaginava la piadosa Espanya que aquests dos dramàtics errors serien el pròleg de la tragèdia simoniana, avançament, per descomptat, de la redempció. Aquesta jugada que es mantindrà per sempre en la memòria de l’Espanya que té un catàleg de fatalitats que passen de segle en segle. De Cardeñosa a Salinas. De Salinas a Zubi. De Zubi a Unai. Símbol d’aquesta desgràcia històrica que persegueix una selecció, només interrompuda per aquest parèntesi màgic de quatre anys (2008-2012). 

Queia el sol sobre el Parken de Copenhaguen, un estadi amb aire britànic perquè el públic s’abalança sobre la gespa. Un estadi amb ànima croata ja que els aficionats espanyols eren minoria, confosos entre les samarretes dels aficionats que tenen en Modric el líder d’un país. Queia el sol quan Pedri amb la rutina de qui fa un tomb pel seu poble de Tegueste va fer una passada llarga cap al seu porter. Tens, fort i profund. Massa tens per al receptor, despistat com estava. Sense imaginar llavors el prodigi canari que aquesta pilota, capritxosa i juganera ella, va esquivar el tendre peu dret d’Unai Simón, que no va calibrar la dimensió de la burla que estava a punt de protagonitzar. Quan es va girar i la va veure colar-se, solitària, mansament i dolçament cap a la seva xarxa, va voler evaporar-se de Copenhaguen, fugir de Dinamarca i no tornar a trepitjar Espanya fins d’aquí uns anys. A Luis Enrique, assegut i derrotat a la banqueta, se’l va veure agafar l’ampolla d’aigua i tapar-se el front, com si acompanyés el jove porter basc (24 anys) en aquesta fugida cap enlloc.

La pissarra de Luis Enrique

El tècnic, valent com acostuma, va ficar mà a Espanya des de la pissarra. Va treure Gerard Moreno i va apostar per Ferran Torres perquè volia obrir el camp al costat de Sarabia per tenir espai que li permetés crear joc interior, mentre va asseure Jordi Alba, un dels capitans de la selecció, per donar-li la banda esquerra a Gayá, el lateral esquerrà del València. I la posada en escena inicial de ‘La Roja’, que anava vestida de blanc, va permetre crear el camí de l’esperança.

Jugava bé, movent amb rapidesa la pilota, aprofitant l’amplitud del camp i tot anava de meravella fins que... Fins que Koke va fallar. Fins que Morata ni va rematar porta. I fins que Unai, que no té ni tan sols l’excusa del sol, va quedar encegat. Un altre no s’hauria aixecat d’aquest caos, un ridícul europeu i mundial. Ell, en canvi, va continuar fent passades amb el peu dret, orgullós i tranquil, malgrat tot. I Luis Enrique, atent com De Gea (el col·lega el va esperar al fina de la primera meitat per arrupir-lo i consolar-lo), celebrava aquest atreviment del basc, esbroncat per milers de croats. 

Però el futbol, un retrat de la vida, té també un aire poètic, de vegades fins i tot irreal. Tenia Laporta la pilota al flanc esquerre quan va girar cap enrere i va veure Unai. No va tremolar el porter. Ni ell ni el seu peu dret. Va esperar i va esperar. Va esperar que Croàcia avancés la seva posició. Va esperar que el rival se sentís tranquil a gairebé 100 metres de la seva porteria. ¡Ingenus ells! I, de sobte, una altra acció simoniana. Passada tensa i precisa perquè Azpilicueta iniciés la cavalcada de la seva vida, trencant defenses, que anaven caient al seu pas, fins que, després de 50 metres, va detectar la màgica figura de Pedri, que va donar continuïtat a la jugada perquè Ferran Torres, un extrem fent d’extrem, assistís el davanter. ¿Qui era? Doncs, Azpilicueta. Lateral, extrem, volant, interior i nou per firmar l’1-2, que va néixer al delicat peu d’Unai, un porter que també va tenir mans d’acer quan Gvardiol es va acostar a la sala casa seva però va topar amb ell. Va tenir, a més, la resposta anímica digna d’un gran equip perquè es va sobreposar a la malaptesa de l’1-0, tot i que es va enredar en els desastrosos minuts finals, on Espanya va perdre el control de tal manera que va permetre el contraatac letal de Croàcia per acabar en la pròrroga. Un final surrealista per a un partit surrealista perquè van passar tantes i tantes coses dolentes per a Espanya que va trobar a faltar l’error de Dani Olmo (era l’1-4) quan en el minut 85 tenia el partit a la mà. I els quarts de final. Aquesta incapacitat per gestionar el preuat botí que posseïa el va portar a l’agonia. I allà, en aquest inhòspit territori, va sobreviure per les mans d’Unai, el cop amb l’esquerra de Morata alliberant totes els fantasmes que van niar en el seu cos durant setmanes ajagut al divan gràcies a la generositat de Dani Olmo, amo de l’assistència del 3-4 i amo de l’assistència del 3-5 a Oyárzabal. Enmig d’un partit irracional, l’Espanya que no connectava amb la seva gent, va trencar la porta prohibida per arribar als quarts de final. I Lucho era un tipus feliç, celebrant el partit de la seva vida a la banqueta de La Roja. La seva Espanya no tenia gol. Ja que ha marcat 10 gols en dos partits. Benvinguts a l’absurd partit que ha portat la selecció a situar-se en l’aristocràcia europea. Ja està entre els vuit millors. Però aquesta no és la gran victòria. Ni de bon tros. És molt més que un triomf. És la reconciliació amb la selecció.

FITXA DEL PARTITCroàcia: Livakovic (5), Juranovic (4), Vida (4), Calete-Car (4), Gvardiol (3), Brozovic (5), Modric (4), Kovacic (4), Vlasic (), Petkovic (4) i Rebic (4).

Entrenador: Zlatko Dalic (4)

Canvis: Kramaric (5) per Petkovic (m. 46); Orsic (6) per Rebic m. 67); Brekalo (4) per Juranovic (m. 74); Budimir (5) per Kovaci (m. 79); Pasalic (7) Vlasic (m. 79); Ivanusec (s. q.) per Modric (m. 114)

Espanya: Unai Simón (7), Azpilicueta (8), Èric García (6), Laporte (7), Gayà (7), Koke (6), Busquets (7), Pedri (7), Ferran Torres (8), Morata (8) i Sarabia (8).

Entrenador: Luis Enrique (8).

Canvis: Dani Olmo (7) per Sarabia (m. 71); Pau Torres (5) per Èric García (m. 71); Jordi Alba (6) per Gayà (m. 77); Fabián Ruiz (5) per Koke (m. 77); Oyárzabal (s. q.) per Ferran Torres (m. 87); Rodri (6) per Busquets (m. 101)

Gols: 1-0 Pedri (p.p, m. 20); 1-1, Sarabia (m. 38); 1-2, Azpilicueta (m. 57); 1-3, Ferran Torres (m. 77); 2-3, Orsic (m. 85); 3-3, Pasalic (m. 90 + 2); 3-4, Morata (m. 100); 3-5, Oyárzabal (m. 103) Àrbitre: Cüneyt Çakir (6), turc

Notícies relacionades

Targetes grogues: Brozovic (m. 73); Caleta-Car (m. 84)

Estadi: Parken Stadium (Copenhaguen)

Actualitzar

Fa 1030 dies

Hasta aquí la narración del Croacia - España. En breves instantes podréis disfrutar de la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 1030 dies

¡FINAL! España se clasifica para cuartos de final.

Fa 1030 dies

MIN 119. ¡BALÓN AL PALO DE DANI OLMO! El rechace tampoco lo logra meter Oyarzabal.

Fa 1030 dies

MIN 118. Muy seguro Unai Simón. Nueva parada del guardameta del Athletic.

Fa 1030 dies

MIN 117. Tiene claro el camino Oyarzabal. Balón atrás y a tocarla.

Fa 1030 dies

MIN 115. La tiene Morata. Mano a mano que detiene el guardameta y gran cabreo del madrileño con el central.

Fa 1030 dies

MIN 115. Rondo de España ante una Croacia fundida.

Fa 1030 dies

MIN 113. Luka Modric se retira ovacionado. En su lugar entra Ivanusec.

Fa 1030 dies

MIN 112. Croacia, fundida fisicamente.

Fa 1030 dies

MIN 107. Balón cruzado a Jordi Alba que no llega a controlarlo.

Fa 1030 dies

MIN 106. La tiene Budimir. Disparo cruzado que desvía con los dedos Unai Simón. No señala el córner el colegiado.

Fa 1030 dies

¡Arranca la segunda parte de la prórroga!

Fa 1030 dies

¡DESCANSO!

Fa 1030 dies

MIN 105. Se añade un minuto.

Fa 1030 dies

MIN 103. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Gran asistencia de Dani Olmo y tanto de Oyarzabal para la sentencia.

Fa 1030 dies

MIN 102. Error de Fabián y dispaeo de Kramaric que atrapa Unai.

Fa 1030 dies

MIN 101. Un Busquets fundido pide el cambio y entra Rodri.

Fa 1030 dies

MIN 99. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Morata se desquita con un golazo que adelanta a España.

Fa 1030 dies

MIN 98. Se calma España con el balón.

Fa 1030 dies

MIN 96. ¡LA TIENE ESPAÑA! Pero el balón de Dani Olmo acaba en córner.

Fa 1030 dies

MIN 95. ¡PARADÓN DE UNAI! Salvador el guardameta ante Kramaric.

Fa 1030 dies

MIN 94. Centro de Oyarzabal desde la derecha que atrapa el guardameta.

Fa 1030 dies

MIN 94. Falta muy fea de Modric sobre Pedri.

Fa 1030 dies

MIN 94. Croacia remabla manos de Pau Torres en el interior del área.

Fa 1030 dies

MIN 92. Se juega la amarilla Busquets con una dura falta para recuperar el esférico. Se la perdona el colegiado.

Fa 1030 dies

MIN 91. Avisa Croacia. Diaparo de Orsic que se va fuera por poco. Tiembla España.

Fa 1030 dies

MIN 90. Calientan Gerard Moreno, Diego Llorente y Marcos Llorente

Fa 1030 dies

¡Arranca la prórroga!

Fa 1030 dies

¡FINAL! El partido se va a la prórroga.

Fa 1030 dies

MIN 90 + 6. Pide falta Oyarzabal, porque le tocan cuando va a disparar. No señalada nada el colegiado.

Fa 1030 dies

MIN 90 + 4. Se le agota el tiempo a España y se lamenta Luis Enrique.

Fa 1030 dies

MIN 90 + 2. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Empata el encuentro Croacia y saltan dos aficionados al campo.

Fa 1030 dies

MIN 90 + 6. Fuera de juego claro de Croacia. Budimir abrió para Modric, que se la muso a Kramaric, que la acabó enviando fuera.

Fa 1030 dies

MIN 90. Se añaden seis minutos.

Fa 1030 dies

MIN 89. Pierde tiempo Unai Simón y le

pita la afición croata.

Fa 1030 dies

MIN 89. Fuera de juego de Croacia.

Fa 1030 dies

MIN 87. Cambio en España. Se retira Ferran Torres, entra Oyarzabal.

Fa 1030 dies

MIN 86. Falta sobre Pedri, al único que no le quema el balón.

Fa 1030 dies

MIN 84. ¡GOOOOOOOOOOL FANTASMA DE CROACIA! Recorta distancias el conjunto ajedrezado.

Fa 1030 dies

MIN 83. La intentó picar Dani Olmo sobre el guardameta pero le adivinó la intención el croata.

Fa 1030 dies

MIN 83. Amarilla para Cáleta-Car por una falta sobre Morata.

Fa 1030 dies

MIN 81. No baja los brazos Croacia, que sube la presión.

Fa 1030 dies

MIN 78. Cambios en España. Entra Jordi Alba por el lesionado Gayà y Fabián Ruiz por Koke.

Fa 1030 dies

MIN 75. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! El de la sentencia. Balón muerto que se lleva Pau Torres, asistencia para Ferran, que no falla solo ante el portero.

Fa 1030 dies

MIN 74. Gayà se tiende al suelo y Croacia casi se mete en propia.

Fa 1030 dies

MIN 73. Cambio en Croacia. Se retira Juranovic por Brekalo.

Fa 1030 dies

MIN 72. Amarilla a Brosovic por protestar.

Fa 1030 dies

MIN 72. Calienta Marcos Llorente.

Fa 1030 dies

MIN 71. Gol en fuera de juego de Morata.

Fa 1030 dies

MIN 70. Cambios de España. Se va Sarabia por Dani Olmo y Eric García por Pau Torres.

Fa 1030 dies

MIN 69. Calienta Oyarzabal.

Fa 1030 dies

MIN 67. Fuera de juego de Kramaric. Pero la había parado Unai Simón.

Fa 1030 dies

MIN 66. ¡PARADÓN DE UNAI! Disparo de Gvardiol y paradón por abajo del guardameta español.

Fa 1030 dies

MIN 65. Cambio en Croacia. Se retira Rebic, entra Orsic.

Fa 1030 dies

MIN 65. Balón de Rebic para Brozovic pero se cruza bien Eric García. Después mal disparo de Rebic a las manos de Unai.

Fa 1030 dies

MIN 63. Centro de Sarabia que saca Vida.

Fa 1030 dies

MIN 62. Pierde el balón Modric pero le hace falta Morata. El del Madrid, impotente sobre el césped.

Fa 1030 dies

MIN 60. Choque entre Busquets y Gvardiol. Se queda el croata tendido en el suelo.

Fa 1030 dies

MIN 59. Se complica la vida Koke cediéndosela a Unai Simón.

Fa 1030 dies

MIN 58. Le lenzan varias botellas a Unai Simón.

Fa 1030 dies

MIN 58. Calientan Dani Olmo y Pau Torres.

Fa 1030 dies

MIN 56. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Marca España, marca Azpilicueta de cabeza. Y se abrazan los jugadores con Unai Simón.

Fa 1030 dies

MIN 54. Buen centro de Pedri para Sarabia, que de primeras se topa con la defensa.

Fa 1030 dies

MIN 53. Se ha pinchado el balón. Se para el encuentro para introducir otro.

Fa 1030 dies

MIN 52. Se cabrea Morata tras otro encontronado e interviene el colegiado.

Fa 1030 dies

MIN 52. Balón largo para Kramaric que atrapa Unai Simón.

Fa 1030 dies

MIN 51. Primera para España. Buen centro de Ferran Torres que acaba con un disparo blandito a las manos del guardameta.

Fa 1030 dies

MIN 50. Falta de Gvardiol en el centro del campo.

Fa 1030 dies

MIN 50. También defiende Sarabia. Providencial para recuperar el esférico.

Fa 1030 dies

MIN 50. Morata le dice al árbitro que le han pisado cuando estaba en el suelo.

Fa 1030 dies

MIN 48. Muy bien Laporte, atento al cruce. Le aplaude Luis Enrique.

Fa 1030 dies

MIN 47. Pérdida horrible de Pedri que queda en nada porque no logra aguantarla Rebic.

Fa 1030 dies

MIN 47. Balón centrado de Koke que no llega a rematar nadie.

Fa 1030 dies

MIN 46. Falta sobre Morata.

Fa 1030 dies

MIN 46. Presión alta sobre Unai Simón pero el guardameta tira de personalidad y la juega con el pie.

Fa 1030 dies

MIN 45. Luis Enrique avisa a Laporte de la velocidad del nuevo ‘9’.

Fa 1030 dies

¡Arranca la segunda mitad! Sin cambios en España. En Croacia entra Kramaric por Petkovic

Fa 1030 dies

¡DESCANSO! España se sobrepone al error de Unai Simón y todo sigue igual.

Fa 1030 dies

MIN 45 + 1. Erra Morata, que si la llega a dejar pasar se la deja en bandeja a Pedri.

Fa 1030 dies

MIN 45. Se añade un minuto.

Fa 1030 dies

MIN 45. Bien ahora Unai Simón adelantandose a Rebic, que está superando en todo momento a Eric García.

Fa 1030 dies

MIN 43. Avisa Croacia. Muy blandito Eric Garcia en la marca a Rebic pero atrapa el balón Unai Simón.

Fa 1030 dies

MIN 42. Disparo de Koke fuera. España insiste el busca del segundo.

Fa 1030 dies

MIN 41. Está de dulce Sarabia. Se ha cambiado de bamda y ya ha sacado un córner.

Fa 1030 dies

MIN 40. Falta de Petkovic. Se ha crecido España.

Fa 1030 dies

MIN 37. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sarabia empata el encuentro ante una Croacia con 10 porque Modric estaba fuera.

Fa 1030 dies

MIN 36. Disparo de Gayà que toca en Azpilicueta y se va fuera.

Fa 1030 dies

MIN 33. Fuera de juego de España. Empieza a revivir la selección.

Fa 1030 dies

MIN 31. Buen desmarque de Morata, pase de Laporte y córner para España.

Fa 1030 dies

MIN 28. Dura entrada de Rebic sobre Koke. Le avisa el colegiado de que la próxima será amarilla.

Fa 1030 dies

MIN 27. Se ha crecido Croacia. Momento para defender.

Fa 1030 dies

MIN 25. Otra para Croacia ante una España que se ha quedado grogui.

Fa 1030 dies

MIN 24. ¡PERDONA CROACIA! Pase perfecto de Modric para Blasic, que acaba disparando al lateral de la red.

Fa 1030 dies

MIN 23. Reclama manos Croacia después de un rechace sacado por Eric García.

Fa 1030 dies

MIN 19. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOL DE CROACIA! Error garrafal de Unai Simón que acaba en el fondo de la red.

Fa 1030 dies

MIN 19. No hay penalti. Eran manos involuntarias.

Fa 1030 dies

MIN 18. Pide penalti España porque el balón de Morata toca en la mano de Vida.

Fa 1030 dies

MIN 17. Primer ataque trenzado de Croacia que acaba en nada tras el buen repliegue de España.

Fa 1030 dies

MIN 16. Buena presión de España. Croacia, sin fuerza para salir.

Fa 1030 dies

MIN 15. ¡Genialidad de Pedri! Pase filtrado para dejar solo a Koke, que se encuentra con el guardameta. Córner para España.

Fa 1030 dies

MIN 14. Primer balón que toca Unai Simón. Buscaban a Rebic pero se encontraron con el gurdamwta español.

Fa 1030 dies

MIN 14. Muy atento Busquets. Gvardiola buscaba a Modric pero aparece providencial el jugador del Barça.

Fa 1030 dies

MIN 12. ¡LA TIENE ESPAÑA! Buen pase de Busquets a Morata y disparo de Gayà que se estrella en el lateral de la red.

Fa 1030 dies

MIN 11. Buen pase filtrado al area de Gayà que la defensa enví fuera.

Fa 1030 dies

MIN 10. Buen centro de Modric que acaba en nada. Muy tímida Croacia en ataque.

Fa 1030 dies

MIN 9. Falta de Eric García.

Fa 1030 dies

MIN 8. Falta peligrosa a favor de España y disparo blandito a las manos del guardameta.

Fa 1030 dies

MIN 7. Juega España como visitante y se nota. Pitos a la selección.

Fa 1030 dies

MIN 6. Se queda tendido en el suelo Gvardiol tras un encontronazo en su propia área.

Fa 1030 dies

MIN 5. Centro al área de Sarabia que no llega a rematar nadie.

Fa 1030 dies

MIN 5. Falta de Brozovic y de nuevo el balón para España.

Fa 1030 dies

MIN 2. ¡LA PRIMERA PARA ESPAÑA! Buena llegada que deja a Gayà frente al guardameta, que llega antes al balón.

Fa 1030 dies

MIN 1. Recupera rápido la posesión España.

Fa 1030 dies

¡Arranca el partido!

Fa 1030 dies

Saltan los protagonistas al césped. Momento para los himnos.

Fa 1030 dies

¡15 minutos para que arranque el partido!

Fa 1030 dies

HISTÓRICO

Con 18 años y 215 días, Pedri se convierte en el jugador más joven en disputar un partido de eliminatorias en la Eurocopa, superando el récord del inglésWayne Rooney (18 años y 244 días vs. Portugal en 2004)

Fa 1030 dies

Çakir  será el encargado de dirigir el partidoo. El comegiado ya dirigió a La Roja en los octavos de final de la Eurocopa 2016, en los que los de Vicente del Bosque cayeron 2-0 frente a Italia

Fa 1030 dies

Calienta España sobre el césped del Parken, en Copenhague.

Fa 1030 dies

MODRIC, EL CORAZÓN DE CROACIA

P. El del Madrid es un tipo de jugador creativo, inteligente, astuto, pero solidario, al servicio de los demás. Durante años fue el mensajero para Cristiano Ronaldo. Ahora lo es de Benzema.

Fa 1030 dies

PEDRI, UN FUTBOLISTA ÚNICO

Era Pedri, canario humilde de Tegueste (Tenerife)un niño cuando Busquets, su capitán actual, besaba en el Soccer City de Johannesburgo hace casi once años una hermosa copa de seis kilos, cinco de ellos bañados en oro. No, no es ninguna exageración. Tenía entonces Pedri apenas siete años cuando España alcanzaba la Luna. Y él, claro, ni podía imaginar que siendo un adolescente, recién llegado a la elite, fuera capaz de seducir primero a Koeman ("este se queda", dijo el neerlandés al primer día que lo vio después de ser informado que había un chico procedente del Las Palmas, que tenía un aire, solo un aire, de momento, a Iniesta) y ahora también a Luis Enrique.

Fa 1030 dies

LAS CLAVES DEL PARTIDO

Por Marcos López

Luis Enrique hace dos cambios

1.- Gayà, titular. Saltó la gran sorpresa en el once inicial. Da descanso a Jordi Alba y apuesta por Gayà, el defensa del Valencia, para llenar la banda izquierda de la zaga. Marcos Llorente encadena su segundo partido consecutivo de suplente.

2.- Ferran Torres por Gerard Moreno. Se queda en el banquillo el delantero del Villarreal para abri un hueco en el ataque al jugador del City. Ferrar forma el tridente junto a Sarabia y Morata. 

3.- Pedri no se toca. Ha hecho cambios Luis Enrique en la defensa. Y en la delantera para medirse a Croacia. Pero no toca el centro del campo donde mantiene su confianza en Busquets, escoltado por Koke y Pedri. 

4.- 21 jugadores usados de los 24 convocados. En el cuarto partido debuta Gayà y Luis Enrique ya ha recurrido a prácticamente toda la plantilla que ha convocado para esta Eurocopa. Quedan solo sin aparecer en el torneo los dos porteros (De Gea y Robert Sánchez) junto a Diego Llorente, el central del Leeds. 

Fa 1030 dies

ONCE DEL CROACIA

El conjunto ajedrezado sale con: Livakovic; Juranovic, Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol, Brozovic, Kovacic, Petkovis, Modric, Vlasic, Ante Rebic

Fa 1030 dies

EN EL UMBRAL DEL CAMBIO

España se asoma al Parken de Copenhague para disputar un partido clave. Necesita Luis Enrique cruzar la puerta prohibida de los octavos de final para dar credibilidad y futuro al proyecto de regeneración de su selección

Fa 1030 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

España sale con: Unai Simón; Gayà, Laporte, Eric Gargía, Azpilicueta; Pedri, Busquets, Koke; Sarabia, Morata y Ferràn Torres.

Fa 1030 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo de los octavos de final entre Croacia y España. La selección busca el pase a los cuartos ante una de las finalistas del último mundial.

Carregar més

Temes:

Eurocopa 2021