APUNT

La fe de Luis Enrique

1
Es llegeix en minuts
La fe de Luis Enrique

Luis Enrique va reunir els seus jugadors en cercle el dia abans a Copenhaguen i els va anar preguntant un a un si creien que jugarien. Uns deien que sí; d’altres, que no. Sembla que quan li va preguntar a Gayá hi va haver rialles. Lògic: el lateral no havia disputat ni un minut. Bé, Gayá va ser titular davant Croàcia. Va voler dir als seus futbolistes amb l’interrogatori en qüestió que comptava amb tots, que tots eren importants. Estratègies de lideratge, que d’això Luis Enrique en sap una estona. I fe cega en el seu grup, una fe en la qual estava fins ahir poc acompanyat. L’èxit fa amics i des d’ara, després de l’èpic triomf a vuitens, en tindrà més. 

Compta amb tots l’asturià, és evident, però també ho és que creu en Álvaro Morata com a ningú a Espanya. El davanter madrileny li va tornar la fidelitat amb un encomiable esforç d’estibador davant Croàcia. Va córrer i va pressionar com si tingués tres pulmons, es va oferir d’esquena i va donar constantment sortida a la pilota, va buscar el desmarcatge sense parar, i sí, va fallar inexplicablement una rematada a dos pams de porteria. 

Notícies relacionades

Quan els aficionats s’havien esgargamellat de punta a punta d’Espanya reclamant que el substitís per Gerard Moreno, Morata es va acomodar amb qualitat una passada llarga d’Olmo i va posar una aspirina al sofriment amb el 4-3. Llavors sí, la confiança de Luis Enrique va quedar públicament recompensada. 

Es posa aquí l’accent en Morata per tot el que ha hagut de sentir. És possible, sent com és de testarrut l’asturià, que de no existir aquestes crítiques, Gerard Moreno hagués ocupat el seu lloc en algun partit. Però aquesta tossuderia li està donant el rendiment que buscava. Seguirà o no més enllà de quarts, el mur tradicional de ‘la Roja’, però aquest equip jove es va comportar davant Croàcia amb una personalitat granítica. És la que té el seleccionador. Sobre els pilars de la seva fe s’ha edificat aquesta selecció i la seva victòria per recordar de vuitens. Tot és possible a partir d’ara sota el seu lideratge.