Estrena amb golejada

Primera trempera amb Laporta

  • La frenètica setmana del nou president va acabar amb una exhibició del Barça a Anoeta que deixa molt viva la flama de la Lliga

  • Quatre dies després de la seva investidura, va viatjar a Sant Sebastià amb una desena de directius que van disfrutar de la novena victòria consecutiva de l’equip fora de casa

Primera trempera amb Laporta
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La setmana dels avals, les negociacions fins a la matinada, els càntics a hores intempestives i l’anhelada investidura es va tancar amb la primera trempera de la segona etapa de Joan Laporta com a president. El carismàtic dirigent va exercir de talismà després que aquest diumenge va agafar un xàrter cap a Sant Sebastià per disfrutar del seu primer viatge oficial, quatre dies després del seu esperançador discurs al Camp Nou.

La teoria deia que no era l’escenari més senzill per estrenar el mandat. Anoeta sol ser un estadi bastant malastruc per al Barça. La història ho demostra. No ho va ser aquest diumenge. L’equip de Koeman va mantenir la seva inèrcia positiva, va firmar una golejada sensacional i va sumar la novena victòria consecutiva fora de casa a la Lliga, la seva tercera millor marca de la història. 

Seguici inusual

Des de la ‘chirigota’ viscuda a Cadis el 5 de desembre, els blaugranes només acumulen èxits lluny del Camp Nou. Van triomfar a les seves visites al Valladolid (0-3), l’Osca (0-1), l’Athletic (2-3), el Granada (0-4), l’Elx (0-2), el Betis (2-3), el Sevilla (0-2), l’Osasuna (0-2) i, aquest diumenge, davant la Reial Societat, que no havia perdut a casa al campionat aquest 2021.  

I a Anoeta hi havia Joan Laporta, al costat del seu inseparable amic Rafa Yuste, vicepresident esportiu, i un seguici tan ampli com inusual de directius que van completar Eduard Romeu (vicepresident econòmic), Ferran Olivé (tresorer), Miquel Camps (vocal), Mateu Alemany (futur director de futbol), Ramon Planes (secretari tècnic), Guillermo Amor (director de relacions institucionales) i els dos CEO, Òscar Grau (executiu de Bartomeu) i Ferran Reverter, el primer fitxatge de Laporta. 

«El regal més bonic»

El patiment en una contrarellotge una mica surrealista per aconseguir els 124,6 milions de l’aval necessari per accedir al poder blaugrana va donar pas al primer festival sobre la gespa. Aquest Barça mai arribarà a la grandesa ni els títols de l’equip que va comptar amb Laporta de president a la seva primera etapa, però l’exuberància exhibida a Anoeta convida a ser optimista per a un futur amb dos títols en joc: la Copa, amb la final del 17 d’abril davant l’Athletic, i una Lliga que es veia com una utopia a finals d’any, quan el Barça ni tan sols ocupava llocs de Champions.

Notícies relacionades

L’alegria va ser completa per a Koeman (58 anys), Alba (32) i Griezmann (30) que aquest diumenge van celebrar el seu aniversari amb un homenatge de gols. «És el regal més bonic que em podien fer. L’efectivitat va ser clau. És una demostració que anem a totes. No només hi ha l’Atlètic, també hi ha el Madrid. Serà emocionant fins a l’últim partit», va reflexionar el tècnic neerlandès.

«De vegades ens costa marcar però avui hem fet un gran partit. Amb aquesta imatge podem guanyar tot el que ens queda», va aportar el francès, que va fer broma amb el triple aniversari: «Li tocarà pagar una ronda al míster, ens ho mereixem».