EVERTON 0 – 2 MANCHESTER CITY

El Manchester City, a semifinals de Copa i a buscar l’any perfecte

L’equip de Guardiola elimina l’Everton d’Ancelotti amb gols de Gündogan i Ancelotti

Els ‘skyblue’ lideren folgadament la Premier, jugaran la final de la Carabao Cup i són a quarts a la Champions

El Manchester City, a semifinals de Copa i a buscar l’any perfecte
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Manchester City segueix camí de la perfecció. L’equip de Pep Guardiola s’ha classificat aquest dissabte per a semifinals de l’FA Cup al derrotar l’Everton a Goodison Park (0-2), amb la qual cosa encara continua viu en totes les competicions. Abans, també havia aconseguit el pas a semifinals el Southampton a costa del Bournemouth (0-3).

L’Everton de Carlo Ancelotti va vendre cara la seva pell, sobretot en una igualada primera meitat que va fer somiar el conjunt ‘toffee’. El City s’ho va prendre amb calma i es va conformar amb la possessió, confiant que les ocasions acabarien arribant. Aquesta acceleració va arribar a la segona meitat, quan el meta local Joao Virginia va haver d’intervenir diverses vegades, i el mur blau va acabar caient coincidint amb l’entrada al camp de Kevin de Bruyne.

De Bruyne resol

El belga va sortir en el 80, quan tot feia pensar en una pròrroga, i cinc minuts després va arribar el 0-1. Gündogan va aprofitar el rebuig del travesser a un xut de Laporte i va encarrilar la victòria. Amb molts més espais, el City va viure el tram final de partit desitjat i va sentenciar amb un gol del mateix De Bruyne després de deixar enrere la defensa local per velocitat.

El City està a dos partits d’adjudicar-se aquesta Copa, però encara més a l’abast té la Copa de la Lliga (o Carabao Cup), ja que ja està a la final. El pròxim 25 d’abril els de Guardiola s’enfrontaran al Tottenham de José Mourinho, si és que el portuguès resisteix en el càrrec. A la Champions els ‘skyblue’ són a quarts de final, on s’enfrontaran amb el Borussia Dortmund d’Earling Haaland (el pare del qual va ser capità celeste), mentre que a la Premier, malgrat un inici titubejant, compta amb 14 punts d’avantatge sobre el United i l’únic debat és sobre en quina jornada cantarà la victòria.

Els altres encreuaments

Notícies relacionades

Un dels possibles rivals a semifinals de l’FA Cup serà el Southampton, que no va tenir pietat del Bournemouth, de la segona categoria anglesa. L’equip de l’austríac Ralph Hasenhüttl va aconseguir per primera vegada accedir a la penúltima ronda del torneig, gràcies als gols de Moussa Djenepo i de Nathan Redmond (2).

Els altres dos partits de quarts enfrontaran aquest diumenge el Chelsea amb el virtualment descendit Sheffield United (14.30 hores. Dazn) i el Leicester amb el Manchester United (16.00 hores. Dazn).