ADMINISTRACIÓ DESLLEIAL I CORRUPCIÓ

La jutge del ‘Barçagate’ imputa el conseller delegat i el cap del servei jurídic del club

La togada també cita a declarar l’administrador d’empreses contractades per Bartomeu per difamar opositors i jugadors

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge que investiga el ‘Barçagate’, Alejandra Gil, ha citat a declarar en qualitat d’imputat per al 7 de juny el CEO del FC Barcelona, Óscar Grau, i el cap del servei jurídic, Román Gómez Ponti, que van ser detinguts pels Mossos l’1 de març junt amb el president de l’entitat, Josep Maria Bartomeu, i la que fos la seva mà dreta, Jaume Masferrer, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Grau i Gómez Ponti van ser posats en llibertat per la policia el mateix dia del seu arrest, mentre que l’exmandatari i el seu segon van ser traslladats davant la magistrada, es van acollir al seu dret a no declarar i també estan lliures. Estan acusats d’un delicte d’administració deslleial i un altre de corrupció entre particulars.

Notícies relacionades

Els Mossos atribueixen a Bartomeu i els altres tres detinguts haver-se extralimitat «en els seus poders d’administració de patrimoni» del Barça al contractar una sèrie d’empreses d’un mateix grup (Nicestream) per difamar jugadors i opositors de l’anterior junta directiva. La policia afirma que el club va pagar un sobrepreu per aquests serveis i calculen el perjudici causat a l’entitat i al conjunt de la massa social en una xifra d’entre 843.000 i 1,2 milions d’euros. En aquest sentit, la togada també ha citat a declarar com a investigat Carlos Rafael Ibáñez, l’administrador d’algunes d’aquestes companyies, entre les quals I3 Venture. La jutge afirma que els contractes es van fraccionar en partides de 200.000 euros, malgrat que era el mateix encàrrec i serveis, per eludir els sistemes de control i fiscalització interns de l’entitat.

Ordinadors i telèfons

D’altra banda, la policia ja ha bolcat el contingut de l’ordinador portàtil, el telèfon mòbil i la tauleta entregats als agents per Noelia Romero, la ‘compliance office’ del club encarregada de supervisar el compliment normatiu a la institució i que va ser acomiadada després d’haver investigat el ‘Barçagate’. Els agents han ordenat la informació que hi havia en aquests dispositius. Els Mossos, així mateix, han sol·licitat al jutjat autorització per accedir al contingut dels aparells confiscats a Bartomeu, Masferrer, Grau i Gómez Ponti.