FC BARCELONA 4 – 1 SD OSCA

Messi amenitza el seu rècord

Messi amenitza el seu rècord

alt marcat per Rafa Mir El Barça es col·loca a quatre punts de l’Atlètic al golejar l’Osca, el cuer, en una nit plena de detalls: el doblet del capità des de fora de l’àrea, el primer gol de Mingueza i un increïble penal en contra

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Li havien confeccionat un vídeo en el Barça a Lionel Messi per commemorar que igualava el rècord de 767 partits de Xavi i va voler fer-se mereixedor dels grandiloqüents elogis dels seus companys. Res que no hagin escoltat alguna vegada. Ja saben:_ talent, únic, irrepetible, estel·lar, llegenda, fora de sèrie, geni, espectacular, màgic, inigualable, el millor, especial...

Es va regalar a si mateix Messi un parell de gols, el 660 i el 661, una xifra, aquesta sí, incomparable, per celebrar l’efemèride. No va poder tenir més satisfacció que el seu Barça sumés la victòria i se situés a quatre punts ni més homenatge que algú, allà mateix, intentés copiar-lo. Un company que al seu dia es va creure digne d’asseure’s a la seva taula. El cop amb l’esquerra de Griezmann va ser comparable al de Messi, sinó millor. A tan assenyalada nit va voler col·laborar un nouvingut com Óscar Mingueza per anotar el seu primer gol com a professional.

 

Laporta a la llotja El partit 767 va igualar Leo com Xavi, però la quantitat de gols serà inigualable. Hi haurà addendes a les estadístiques del capità aquesta temporada i qui sap si en les següents. Depèn que vulgui renovar. Està a les seves mans i en les del nou president, Joan Laporta, que es va asseure a la llotja al costat de Carles Tusquets, l’accidental de la Gestora i que li hauria traspassat a l’agost, si hagués sigut possible, per recaptar diners. També hi havia el nou director general (Ferran Reverter) juntament amb l’actual i pròxim a desaparèixer, Òscar Grau, amb el qual discutirà la lletra petita del futur contracte. S’escenificava el canvi de guàrdia a la zona noble, plena com cap dia, amb cinc nous directius de visita acompanyats de Mateu Alemany, un altre executiu rellevant de Laporta. 

L’important, no obstant, es coïa a la gespa. I allà a baix, res ha canviat. Al Barça li va costar molt generar joc, encallat davant la multitud que va ajuntar Pacheta. La bola no va córrer amb prou velocitat per moure de lloc els d’Osca i provocar l’obertura d’espais. Les rematades van caure en comptagotes, amb més lentitud que a París. I això que Koeman va presentar els onze mateixos que al Parc dels Prínceps. Res va ser igual, tot i que aquesta era la pretensió inicial de l’entrenador. Començant per la intensitat dels seus.

 Primer xuta Leo

Dimecres necessitaven quatre gols. Davant l’Osca n’hi havia prou amb un, i com va xutar Messi en lloc de Dembélé, l’objectiu es va complir aviat i l’equip es va destensar. Almenys a Koeman li han fet cas al disparar des de fora de l’àrea, art del qual l’avui entrenador era un especialista. Tres dels quatre d’ahir a la nit, més el de París (Messi) i el segon de Pamplona (Moriba) van ser amb xuts llunyans.

Pacheta va oposar un esquema semblant al de Koeman, almenys en la seva configuració defensiva: amb tres centrals tots dos. Però en el Barça els tres componien els defenses (un era l’avorrit De Jong), mentre que l’Osca en tenia cinc, ja que els dos laterals esperaven Dest i Alba. Això sí, tots els seus homes sortien disparats si aconseguien passar la primera barrera de pressió barcelonista.

 

Inenarrable penal

L’inenarrable penal que va tancar el primer temps va obrir expectatives per a l’onze visitant, que només havia guanyat una de les seves 13 excursions de lliga. En certa manera eren fictícies, tant com la decisió que van prendre l’àrbitre i el VAR, Melero López, de trobar un penal en el no-res.

El gol de Mingueza semblava que seria dissuasori per a l’ínfules visitants, però immediatament l’Osca va filar un altre contraatac i Mir va fallar una claríssima ocasió. O sigui que no es rendiria, i si al Barça li queda Lliga per aspirar a ser campió, a l’Osca li queda Lliga per salvar-se.

No acabava d’extingir-se el partit, amb Koeman regirant-se inquiet a l’àrea tècnica, excitat des del penal. Els canvis a l’equip i en el dibuix van revelar la seva intranquil·litat, un estat que només aconsegueix apaivagar Messi.

FITXA DEL PARTITBarcelona: Ter Stegen (6); Mingueza (8), De Jong (6), Lenglet (6); Dest (5), Busquets (7), Pedri (6), Alba (6); Messi (9), Griezmann (5); Dembélé (5).

Tècnic: Ronald Koeman (6).

Canvis: Araujo (6) per De Jong (m. 61); Moriba (5) per Dest (m. 68); Trincão (5) per Griezmann (m. 68); Braithwaite (s.q.) per Dembélé (m. 84); Riqui Puig (s.q.) per Pedri (m. 84).

Osca: Álvaro (6); Maffeo (7), Pulido (6), Siovas (5), Insua (5), Galán (5); Ferreiro (5), Doumbia (4), Mikel Rico (5); Escriche (6), Rafa Mir (7).

Tècnic: José Rojo, ‘Pacheta’ (6).

Canvis: Seoane (6) per Doumbia (m. 60); Sergio Gómez (5) per Escriche(m. 60); Ontiveros (s.q.) per Ferreiro (m. 77); P. López (s.q.) per Maffeo (m. 77); Vavro (s.q.) per Insua (m. 77).

Gols: 1-0 (m. 13), Messi connecta un cacau des de fora de l’àrea. 2-0 (m. 35), Griezmann deixa anar un cop amb l’esquerra també des de fora de l’àrea. 2-1 (m. 45), Rafa Mir transforma un penal. 3-1 (m. 53), Mingueza remata de cap un centre de Messi en un córner en curt. 4-1 (m. 89), Messi s’interna i xuta des de lluny.

Àrbitre: Cordero Vega (3), càntabre.

Notícies relacionades

Targetes: Escriche (m. 48), Insua (m. 61),

Estadi: Camp Nou.

Actualitzar

Fa 1137 dies

Hasta aquí la narración en directo del FC Barcelona - SD Huesca. En breves instantes podréis disfrutar de la crónica del encuentro. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 1137 dies

FINAL

FC BARCELONA 4 - 1 SD HUESCA

Partido plácido para el Barça de Ronald Koeman, que ha repetido el once de París y ha podido sellar un triunfo ante el colista que le permite recortar distancias con el líder. Ahora, vuelven a ser segundos.

Fa 1137 dies

MIN 90. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Otro del capitán. Jugadón de Trincao que aprovecha Messi para marcar el segundo de su cuenta goleadora. Eso sí, con la ayuda de Pulido, al que el esférico le toca antes de entrar.

Fa 1137 dies

MIN 90. Insiste el Huesca y desvía el peligro Lenglet.

Fa 1137 dies

MIN 89. Carrera de Seoane y muy mal pase para Rafa Mir que se va directamente fuera.

Fa 1137 dies

MIN 86. Entra también Braithwaite por Dembélé.

Fa 1137 dies

MIN 85. Cambios. Entra Riqui Puig por Pedri.

Fa 1137 dies

MIN 84. Recupera rápido el Huesca ante un Barça que ha dimitido.

Fa 1137 dies

MIN 82. Van a entrar Riqui Puig y Braithwaite.

Fa 1137 dies

MIN 82. ¡PERDONA RAFA MIR! Metió la rosca buscando el palo más lejano pero el disparo se fue por poco.

Fa 1137 dies

MIN 78. Más cambios en el Huesca.Se retiran Ferreiro, Maffeo, Insua y entran Pedro López, Ontiveros y Denis Vavro.

Fa 1137 dies

MIN 76. Gran jugada de Dembélé que acaba desbaratando Trincao. Se le escapó el esférico.

Fa 1137 dies

MIN 75. Disparo de Ferreriro que atrapa Ter Stegen por bajo.

Fa 1137 dies

MIN 73. Desvía Ilaix pero recupera Pulido. Buenos minutos del Huesca.

Fa 1137 dies

MIN 71.Buen balón de Pedri para Messi, que supera al portero pero se queda sin ángulo.

Fa 1137 dies

MIN 69. Más cambios de Koeman. Entran Ilaix y Trincao por Dest y Griezmann.

Fa 1137 dies

MIN 68. Falta en ataque de Messi. Aunque no lo parecía. Era córner para el Barça.

Fa 1137 dies

MIN 66. Se arrodilla Messi tras un golpe y se enfada con el colegiado.

Fa 1137 dies

MIN 65. Buena llegada del Huesca que Busquets envía a córner.

Fa 1137 dies

MIN 63. Primer cambio de Koeman. El neerlandés se reserva a De Jong y hace entrar a Araujo.

Fa 1137 dies

MIN 62. ¡VA A ENTRAR ARAUJO! Regresará el central.

Fa 1137 dies

MIN 60. Amarilla para Insua por detener un contragolpe de Messi.

Fa 1137 dies

MIN 60. Cambios de Pacheta. Entra Seoane por Doumbia y Sergio Gómez por Escriche.

Fa 1137 dies

MIN 57. ¡PERDONA EL HUESCA! Rafa Mir acaba sacando fuera un balón que podía rematar al fondo de la red con la testa. Gran jugada de Escriche.

Fa 1137 dies

MIN 56. Llegaba un balón muy bueno a Dest pero se anticipa Galán y acaba cortando el pase.

Fa 1137 dies

MIN 53. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Remate franco de Mingueza que amplía las distancias para el Barça.

Fa 1137 dies

MIN 52. Se duele del hombro derecho Jordi Alba. Se deja caer al suelo el lateral.

Fa 1137 dies

MIN 51. Falta servida por Messi que se estrella en la barrera.

Fa 1137 dies

MIN 50. Falta de Rafa Mir sobre Messi.

Fa 1137 dies

MIN 50. Falta colgado por Messi y contragolpe del Huesca.

Fa 1137 dies

MIN 48. Falta sobre Mingueza y amarilla para Escriche.

Fa 1137 dies

MIN 47. Remate de Pedri que desvía la defensa. Pero recupera rápido el balón el Barça.

Fa 1137 dies

¡Arranca la segunda mitad!

Fa 1137 dies

DESCANSOFC BARCELONA 2 - 1 SD HUESCA

Claro dominador el Barcelona en un encuentro marcado por dos golazos y un penalti polémico que da alas al conjunto oscense para la segunda mitad.

Fa 1137 dies

MIN 45 + 2. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! El Huesca recorta distancias con un tanto desde los once metros de Rafa Mir.

Fa 1137 dies

MIN 45. ¡PENALTI A FAVOR DEL HUESCA! No lo parece porque Rafa Mir no llega al balón y es el delantero el que choca con Ter Stegen.

Fa 1137 dies

MIN 43. Sigue calentando Ilaix, que ya lleva 20 minutos en la banda.

Fa 1137 dies

MIN 42. ¡OTRO LARGUERO! Balón interior precioso de Jordi Alba para que De Jong, que llegaba desde atrás, estrellara el esférico en la madera.

Fa 1137 dies

MIN 40.Qué bien Jordi Alba abortando el contragolpe.

Fa 1137 dies

MIN 35. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLAZO! ¡OTRO! Esta vez de Griezmann superando al guardameta por la escuadra. El principito se suma a la fiesta.

Fa 1137 dies

MIN 33. ¡LA TIENE EL BARÇA! Disparo a la madera de la escuadra izquierda de Jordi Alba.

Fa 1137 dies

MIN 31. Falta de Busquets sobre Ferreiro tras la pérdida de Messi.

Fa 1137 dies

MIN 30. La tiene Messi a la salida del córner. Le habían dejado solo.

Fa 1137 dies

MIN 29. Nuevo córner a favor del Barça.

Fa 1137 dies

MIN 28. Acoso y derribo del Barça en busca del segundo. Rondo gigante del Barça.

Fa 1137 dies

MIN 26. ¡PARADÓN! Una vez más Ter Stegen. El guardameta salva el disparo de Maffeo por bajo.

Fa 1137 dies

MIN 23. Remate de Griezmann que rechaza Maffeo y recupera Pedri.

Fa 1137 dies

MIN 21. Iba a rematar Galán pero salva Griezmann.

Fa 1137 dies

MIN 20. Ataque largo del Huesca que sabe controlar el Barça. Todo esto mientras Messi se mostraba cojeando.

Fa 1137 dies

MIN 17. Muy atento Mingueza abortando el contragolpe.

Fa 1137 dies

MIN 16. ¡OTRA DE MESSI! Recortó con la izquierda, remató con la derecha y el disparo se fue fuera.

Fa 1137 dies

MIN 13. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Otro golazo del '10'. Remate a la madera que bota y acaba en el fondo de la red. Otro récord para Messi y otro golazo para el pichichi.

Fa 1137 dies

MIN 12. Buena jugada del Barça que desaprovecha Dembélé. El francés en vez de lanzar decidió devolversela a Griezmann y la acabó perdiendo.

Fa 1137 dies

MIN 10. ¡AVISA EL BARÇA! Disparo de Dest con la zurda que el guardameta envía córner.

Fa 1137 dies

MIN 9. Camina el Barça en un encuentro sin mucho ritmo.

Fa 1137 dies

MIN 7. No puede controlar el esférico Dembélé y será fuera de banda para el Huesca.

Fa 1137 dies

MIN 5. Recorte y asistencia de Lenglet pero recupera el esférico el Huesca.

Fa 1137 dies

MIN 4. Ha salido muy bien el Huesca.

Fa 1137 dies

MIN 2. Recorte y disparo de Rafa Mir que atrapa Ter Stegen.

Fa 1137 dies

MIN 1. De Jong juega de libre.

Fa 1137 dies

¡Arranca el partido! Y el Huesca cambia el campo por ganar el sorteo.

Fa 1137 dies

Pacheta: “El Barcelona tiene muchas virtudes, la velocidad de Dembélé, el desequilibrio de Alba, un jugador maravilloso como Messi, la contundencia que tienen en el juego, Busquets... hay que estar muy atentos y concentrados y metidos en el partido y desde ahí lo hemos preparado”

Fa 1137 dies

Pacheta: "Vamos a encontrar a un Barcelona en un gran momento que está disfrutando al jugar. Yo no voy a descubrir nada, vengo a defender a mi equipo: tenemos una frase en el vestuario de Pirámide que pone que “el escudo no se besa, se honra”

Fa 1137 dies

Pacheta: “Sé lo que es el Camp Nou, he jugado ahí con el Espanyol, lo he visto con 90000 personas y mucho ruido. Vamos a intentar ganarles con nuestras armas y sabiendo lo que hay que hacer. En el fútbol pasa de todo y yo como jugador he vencido en estos sitios; creo que son todos posibles de vencer. Vamos a estar juntos, a apretar, a saber cómo hacerlo y a por ello vamos”

Fa 1137 dies

¡15 minutos para que arranque el encuentro!

Fa 1137 dies

Koeman: "Estar a cuatro puntos es una demostración de que hemos mejorado. Esto también demuestra que es muy difícil ganar partidos, los de abajo luchan por no bajar y los de arriba para llegar a Europa o ganar el título. Hay que ir partido a partido, como hemos hecho últimamente. No hay que mirar la tabla. Sabemos que no podemos fallar más. Tenemos que pensar en nosotros mismos y partido a partido."

Fa 1137 dies

Koeman: "Este equipo tiene muchísimo futuro. Hay mucha calidad. Hemos querido cambiar cosas y se ve claramente. Es el camino que hemos empezado y que no ha acabado. Claro que hay mucho futuro. Se habla mucho de los jóvenes pero hay que destacar la calidad, entrega y energía de los mayores como Piqué, Messi, Alba, Sergi Roberto, Busquets... En general hay mucho futuro".

Fa 1137 dies

Koeman: " Lo importante es el partido a partido y prepararnos bien para cualquier reto. Hoy sale el sol y mañana puede llover. Hay que seguir con la misma energía, ser humildes y seguir el camino. Eso es lo más importante. No hay que mirar a otros. Todos los equipos tienen altibajos. El que menos bajos tiene es el que acaba ganando".

Fa 1137 dies

Koeman: "Siempre he dicho que la temporada era muy larga. No era normal tampoco que en el primer medio año sacaran tantos puntos en sus partidos. Nosotros hemos mejorado mucho. Hay Liga hasta la última jornada. Va a ser muy complicado para nosotros".

Fa 1137 dies

Koeman: "Estamos trabajando juntos. Claro que hemos mejorado físicamente, se ve con muchas ganas. Hemos mejorado, sobre todo, el juego sin balón. Es normal que con un entrenador nuevo se tarde algo más... Hoy en día el equipo está contento. Hay que seguir".

Fa 1137 dies

Koeman: "Lo máximo que se puede pedir un entrenador a sus jugadores es el partido de París. Pero claro, hay que tener más efectividad. Hemos creado mucho peligro en muchos partidos, pero ha faltado efectividad. Trabajamos para mejorarlo".

Fa 1137 dies

Messi empatará a Xavi en número de partidos y Koeman opina:

"Es un número de partidos increíbles. Lo que han hecho para este club. Esto demuestra cómo de importante es para el club Messi. El número de goles, asistencias, títulos, partidos... Todo esto demuestra lo que está siendo para el club".

Fa 1137 dies

¡A TENER EN CUENTA! El Barça tiene dos jugadores apercibidos y la próxima jornada le toca medirse a la Real Sociedad. Messi y De Jong están a una amarilla de la sanción.

Fa 1137 dies

Frente al Barcelona un Huesca que quiere aprovechar el tropiezo de la SD Eibar para dejar de ser el farolillo rojo de la liga. Los oscenses, de ganar hoy, se colocarían a un punto de la salvación.

Fa 1137 dies

NO JUEGA PERO ESTÁ DISPONIBLE. Ronald Araujo ya está disponible para el Barça. Recupera, por lo tanto, Ronald Koeman al defensa uruguayo para enfrentarse esta noche al Huesca.

Fa 1137 dies

El Huesca, por su parte, sale con: Álvaro Fernández; Pulido, Siovas, Insua; Matteo, Ferreiro, Doumbia, Mikel Rico, Javi Galán; Escriche, Rafa Mir.

Fa 1137 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

El Barça sale con: Ter Stegen; Dest, Mingueza, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Pedri; Messi, Dembélé y Griezmann.

Fa 1137 dies

Buenas noches y bienvenidos a la narración en directo del FC Barcelona - SD Huesca. El conjunto de Ronald Koeman repite el once de París con el objetivo de acercarse al liderato.

Carregar més