LA BARALLA PER LA LLIGA

El mal d’altura de l’Atlètic

Després d’una primera volta amb una puntuació històrica, l’equip de Simeone ha perdut gairebé tot el seu avantatge al capdavant de La Lliga en les últimes vuit jornades

El mal d’altura de l’Atlètic
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Com si estigués obligat a reduir el seu ritme d’ascensió davant l’escassetat d’oxigen en l’ambient, l’Atlètic ha frenat una trajectòria que anava per a històrica: en les 19 primeres jornades de La Lliga va fer una marca estratosfèrica de 50 punts sobre 57 de possibles, gràcies a dues ratxes de set i vuit victòries (interrompudes per la derrota en el derbi davant el Madrid). Llavors va arribar a tenir 11 punts d’avantatge, més del que mai ha remuntat un equip per guanyar La Lliga, però a partir d’allà, ha sumat més empats que victòries (4 i 3), a més de la segona derrota del curs de lliga. 

Mentre ha de lidiar, entre altres problemes i certes virtuts (com els gols de Luis Suárez, el desplegament constant de Llorente o el despertar de Lemar), amb la progressió, o no, de la carrera de Joao Félix sota l’influx de Simeone; les diferències de lliga s’han reduït fins als sis punts amb el Reial Madrid, i el Barça està a una victòria, avui davant l’Osca, de sotjar a quatre punts del liderat. L’equip de Simeone es va guanyar el dret de tenir moltes oportunitats en aquesta lliga, però està començant a rebutjar-les amb massa freqüència, l’última dissabte.  

Partit a partit

«Nosaltres intentem seguir el nostre camí, amb la nostra feina, a poc a poc, partit a partit, sabent que tenim dos monstres darrere que tenen la il·lusió d’arribar on estem nosaltres», va proclamar Simeone, sempre propens al seu paper de laboriós guia d’una heroïcitat, després de l’últim empat sense gols davant un Getafe que no li ha marcat en 10 anys i que, aquesta temporada, vaga per la zona baixa.  

Tot i que va jugar amb un futbolista més durant els 20 minuts finals, tot i que Simeone se’n va anar satisfet amb el desplegament del seu equip: «El primer temps va ser regular i el segon temps va ser bo: em va agradar com va atacar l’equip, va ser agressiu i el porter rival va fer un gran partit», va dir amb certa satisfacció l’entrenador argentí; i tot i que va protagonitzar una cosa semblant a un setge final (el mateix que li va permetre remuntar i guanyar el Reial Madrid davant l’Elx), l’Atlètic no va ser capaç de guanyar. «Empatar i guanyar sempre és un resultat positiu, no valoro que un empat sigui dolent», va dir Simeone amb el cap en el que té per davant.  

Obligat a remuntar

Notícies relacionades

A dos dies de la resolució de la seva eliminatòria de Champions davant el Chelsea, amb l’obligació de remuntar el 0-1 de l’anada, l’entrenador argentí va dir que les sensacions són «fantàstiques». «Anem primers a La Liga, jugant bé en molts partits complicats en poc temps... Els nois estan responent molt bé», va comentar del passat recent, tot i que la lluita pel títol s’ha comprimit més del que es podia esperar a finals del 2020. 

El que li queda a l’Atlètic després de la Lliga de Campions, encara amb 11 jornades per disputar, serà visitar el Barça al Camp Nou, a més de dos partits seguits a Sevilla i un altre a Bilbao, quatre sortides marcades amb vermell al calendari.