CELEBRACIÓ POLÈMICA

Cristiano desencadenat: ’hat-trick’ perfecte en mitja hora

  • El davanter portuguès es va endur el dit a l’orella després del seu tercer gol, un missatge als qui el van criticar després de l’eliminació a la Champions

  • «És un privilegi tenir-lo aquí i representa el nostre futur, sense cap dubte», conclou el director esportiu de la Juve sobre una possible tornada al Madrid

Cristiano desencadenat: ’hat-trick’ perfecte en mitja hora
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’eliminació de la Champions en mans del Porto i les crítiques per la seva escassa aportació van esperonar Cristiano Ronaldo, que aquest diumenge ha ofert la seva millor versió per derrotar el Cagliari(1-3). La setmana en què a Madrid s’especula amb la seva possible tornada, ‘el Bicho’ va firmar tres gols durant la primera mitja hora. Un ’hat-trick’ perfecte (amb el peu esquerre, amb el peu dret i de cap) acompanyat d’un missatge a les càmeres: un dit a l’orella pensant en els seus detractors.

Amb el 10è ‘Scudetto’ consecutiu molt costa amunt, el primerenc comiat europeu va provocar una allau de crítiques cap a la ‘Vecchia Signora’ i en concret cap a la seva estrella. «El seu fitxatge va ser un error, costa un milió per gol», va arribar a dir l’expresident de la Juve Giovanni Cobolli.

Cristiano va respondre primer a través de les xarxes, amb un reivindicatiu missatge a Instagram. «Més important que la quantitat de caigudes que tens a la vida, és com de ràpid i fort et recuperes... ¡Els veritables campions mai es rendeixen!», va escriure l’astre portuguès. «És cert que el passat pertany als museus, però afortunadament el futbol té memòria... ¡i jo també!», afegia.

Però la veritable resposta l’ha donat aquest diumenge sobre la gespa. Als nou minuts va obrir el marcador rematant de cap un córner servit per Cuadrado, de penal amb la dreta va anotar el 0-2 (m. 25) i al 32 va completar el ‘hat-trick’ amb un imparable cop amb l’esquerra, després del qual es va endur el dit a l’orella. Ja suma 23 dianes en el que porten de Lliga. Giovanni Simeone, el fill del ‘Cholo’, va anotar el gol del Cagliari a la segona meitat. Acabat el partit, va declinar fer declaracions: «No, io non parlo».

Rumors inevitables

La victòria no millora les expectatives torineses a la Lliga. La Juve segueix a 10 punts de l’Inter, que aquest diumenge s’ha imposat per 1-2 a la seva visita al Torino, amb gols de la seva dupla atacant: Lukaku i Lautaro. No obstant, a nivell personal serveix a Cristiano per reivindicar-se i potser per avivar el debat sobre la conveniència del Reial Madrid de repescar-lo i el suposat interès de la Juve per desprendre-se’n (i sobretot del seu sou).

Notícies relacionades

«Els rumors són normals perquè es tracta del personatge més important del món del futbol al costat de Messi i això fa que sempre se’n parli. Però ha marcat 90 gols en 100 partits amb la Juve, sempre ha demostrat la seva vàlua i és per això que si a un partit no marca això fa molt soroll», va analitzar amb tranquil·litat el seu entrenador, Andrea Pirlo, a la prèvia del partit. Aquest diumenge ha insistit: »Cristiano estava enfadat, com tot l’equip. No passar de ronda dimarts ens va entristir. Després del partit d’avui no ha parlat perquè ja va parlar al camp. No és important el que fa fora, sinó el que fa dins».

»CR7 és el futur de la Juve»

També amb tranquil·litat Fabio Patrici, cap de l’àrea esportiva de la Juve, ahir va haver d’afrontar el tema del seu baix rendiment i la seva possible marxa davant les càmeres de Sky Sport. «M’agafen ganes de riure. A la meva carrera mai vaig pensar que hagués de discutir si Cristiano és un gran fitxatge o no». Per Patrici, les crítiques cap a la seva estrella són un debat de barra de bar. Literalment. «Vaig créixer a un poble i escoltava aquests discursos als bars, parlant de Rivera, Mazzola o Platini. És el ‘capocannoniere’ de la Serie A, va guanyar Pilotes d’Or, Champions i ja es va emportar molts títols amb nosaltres. És un privilegi tenir-lo aquí i representa el nostre futur, sense cap dubte.»