BÀSQUET

El Barça allarga la seva ratxa davant Pau Gasol

  • Els blaugranes encadenen 11 triomfs a la Lliga després de noquejar el Casademont Saragossa (107-88)

  • El pivot presencia al Palau el primer partit dels seus nous companys, que al 2021 només han perdut dos partits

  • Pau Ribas rescata la Penya davant l’Obradoiro (91-84)

El Barça allarga la seva ratxa davant Pau Gasol
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Torno 20 anys després d’haver marxat. És una cosa difícil de descriure, una cosa extraordinària. Sens dubte, un escenari idoni per tancar la meva etapa com a jugador i contribuir en tot el que pugui al club que tant m’ha donat», escrivia Pau Gasol a ‘Expansión’ aquest dissabte, hores abans de veure el seu primer partit al Palau altre cop com a membre de la plantilla barcelonista. El pivot català va ser un espectador de luxe en un nou triomf del Barça, que només ha perdut dos partits el 2021. Després de tornar a derrotar dijous el Madrid, aquesta vegada a l’Eurolliga, els homes de Sarunas Jasikevicius van sumar davant el Casademont Saragossa la seva 11a victòria de lliga seguida en el primer partit del seu nou company a la banda.

«Saras ha sabut traslladar la brillantor del seu joc a la banqueta. És un entrenador amb una gran visió i que sap transmetre el seu caràcter, dedicació i passió al vestidor per aconseguir l’entrega de tots els membres de l’equip», sentenciava Gasol a l’article. Al Palau va veure en directe com les gasta el seu antic company de parquet i ara entrenador. Després d’un primer quart de tempteig, els blaugranes semblaven haver començat a trencar el partit al segon acte en una nova mostra de la intensitat que s’ha convertit en sant i senya d’un equip que només ha perdut dos partits el 2021 i que comença a fer por tant a Espanya com a Europa, més encara amb el ‘bonus track’ de la inclusió de Gasol en una plantilla de luxe i plena de recursos. Però els blaugranes van aixecar una mica el peu de l’accelerador al començament de la segona meitat, permetent que els aragonesos tornessin a entrar al partit (63-60) i provocant que Jasikevicius demanés un temps mort en què les seves paraules van ressonar al Palau. La bronca del tècnic lituà va activar l’equip, tot i que no va acabar de trencar el partit fins a ben entrat l’últim quart, quan va posar velocitat de creuer gràcies a la intensitat de Hanga i l’autoritat de Davies a la zona. El pivot, davant la mirada atenta de Gasol, es va reivindicar amb 20 punts.

La Penya va patir més de l’esperat per doblegar l’Obradoiro. I això que tot semblava encarrilat quan, a cinc minuts del final, els verd-i-negres gaudien d’una renda de 15 punts. Però la remuntada gallega, amb quatre triples seguits, va estrènyer el marcador fins a un perillós 85-83 que va fer saltar les alarmes, fins que Pau Ribas va sortir al rescat. Un robatori, una cistella i dos tirs lliures de l’escorta van reconduir la situació abans que López-Arostegui, màxim anotador del matx amb 22 punts, situés el 91-84 definitiu al marcador.

Notícies relacionades

Joventut Bassas (4), Ventura (5), López-Arostegui (22), Brodziansky (1), Tomic (12) –equip inicial–, Dimitrijevic (18), Ribas (14), Morgan (4), Birgander (6), Parra (3) i Dawson (2). 

Obradoiro: Ozmizrak (15), Robertson (18), Suárez (4), Daum (11), Cohen (12) –equip inicial–, Muñoz (3), Oliver (1), Beliauskas (4), Enoch (10) i Czerapowicz (6). 

Temes:

Pau Gasol