copa del rei

El Llevant empata en l’anada de la Copa a San Mamés

Melero va avançar els valencians en la primera part i l’Athletic va igualar el marcador amb un cop de cap d’Iñigo Martínez

3

L’eliminatòria de semifinals de la Copa del Rei entre l’Athletic i el Llevant es decidirà a la tornada, al Ciutat de València, després de l’empat 1-1 a San Mamés amb gols de Gonzalo Melero en la primera part i d’Iñigo Martínez en la segona.

Els dos gols a centres de Jorge de Frutos i Iker Munian deixen en lleuger avantatge el conjunt de Paco López, que busca la primera final de la seva història, pel valor dels gols marcats en camp contrari.

Una part per a cada equip

L’1-1 va fer justícia, ja que el Llevant va ser millor en la primera meitat i l’Athletic, amb tres canvis fets per Marcelino García Toral, en la segona.

Tot i que en arribades i ocasions va ser superior l’equip bilbaí, que va trobar amb un gran Dani Cárdenas baixos pals i un Óscar Duarte insuperable. El costa-riqueny va bloquejar fins a tres pilotes, dues a Iñaki Williams i una a Berenguer, amb moltes opcions de gol.

Tot i que el Llevant, posicionat en un 1-4-1-4-1 que va donar molts problemes al centre del camp de l’Athletic, va aconseguir dominar el joc i va tenir una bona ocasió al minut 4 amb un cop de cap de Melero que va vorejar la creueta en una jugada castigada amb fora de joc.

Muniain, incisiu

Cada vegada manava més el conjunt granota quan va elaborar un gran combinació de banda nascuda en una superioritat numèrica dels de Paco López que va acabar en 0-1.

L’Athletic va intentar refer-se buscant l’empat en diverses jugades generades per Muniain. En les dues primeres, Duarte va bloquejar els intents de xut de Williams i en la tercera, Iñigo va rematar un córner del capità, però Radoja es va interposar en el cop de cap.

Tres canvis

Marcelino estava tan descontent amb la primera part que va fer un triple canvi sense esperar que comencés la segona meitat. Als vestuaris es va quedar el doble pivot Dani García-Vencedor, desubicat en el 0-1, i Capa. Això va significar que De Marcos retardés la seva ubicació al lateral. Van entrar al camp Vesga, Unai López i Berenguer.

I l’Athletic va notar cap a bé aquesta decisió de Marcelino, ja que va sortir desencadenat i en només set minuts va generar fins a tres ocasions de gol en què Cárdenas va tornar la confiança del seu tècnic.

Primer va rebutjar un cop de cap de Raúl a centre de Muniain, després va repel·lir una rematada a boca de canó de Berenguer i finalment va tornar a neutralitzar un fort xut de Williams amb poc angle al primer pal.

Homenatge a Aduriz

No va poder amb la quarta rematada seguida dels lleons. Un cap de cop creuat d’Íñigo Martínez a centre de Muniain en un córner. Va ser la setena assistència del capità blanc-i-vermell en els deu partits que Marcelino ha dirigit des de la banqueta bilbaïna. El cop de cap d’Íñigo va ser tot un homenatge a Arit Aduriz, que aquest dijous complia 40 anys.

Una rematada de Yeray en temps afegit va ser l’última oportunitat de canviar un marcador que ho deixa gairebé tot per a la tornada al Ciutat de València.

Athletic: Unai Simón; Capa (Berenguer, m.46), Yeray, Íñigo Martínez, Yuri; De Marcos, Dani García (Vesga, m.46), Vencedor (Vesga,m.46), Muniain; Raúl García i Williams (Villalibre, m.79).

Llevant: Cárdenas; Coke (Son, m.54), Postigo, Duarte, Clerc; Radoja; De Frutos (Rochin, m.68), Melero (Malsa, m.54), Bardhi (Vezo, m.81), Morales; Roger Martí (Dani Gomez, m.68).

Gols: 0-1, m.26: Melero. 1-1, m.58: Íñigo Martínez.