ACTUACIONS EN CURS

Procés contra els àrbitres que van xiular el PSG-Basaksehir per racisme

Els serveis jurídics interns de la UEFA estan analitzant l’actuació de dos col·legiats del partit de Champions

Procés contra els àrbitres que van xiular el PSG-Basaksehir per racisme
1
Es llegeix en minuts

La UEFA va anunciar aquest dijous l’inici d’un procés disciplinari contra dos àrbitres romanesos del partit de Lliga de Campions entre el París SG i el Basaksehir d’Istanbul, interromput a causa d’acusacions de racisme. Després de les primeres investigacions realitzades per «un inspector» designat per la instància, el quart àrbitre Sebastian Coltescu i l’assistent, Octavian Sovre, ja estan sent investigats per la justícia interna de la UEFA.

«Més àmplies informacions sobre aquest assumpte seran comunicades quan l’òrgan disciplinari de la UEFA hagi pres una decisió», afegeix la instància europea. El 8 de desembre, tant els jugadors del PSG com els del Basakeshir Estambul havien deixat la gespa al minut 13 després que l’entrenador adjunt del club turc, Pierre Achille Webo, s’indignés per haver sigut designat com «el negre» en romanès (»negru») per un dels àrbitres del partit.

Les gravacions del partit

Notícies relacionades

Webo havia acusat el quart àrbitre, Sebastian Coltescu, però una anàlisi posterior de la gravació per diversos mitjans romanesos havia desplaçat les sospites cap a l’assistent, Octavian Sovre. La justícia interna de la UEFA va decidir iniciar aquest procés contra els dos per una «violació potencial» de l’article 11 del seu reglament, que fixa els «principis generals de conducta» i prohibeix per exemple les injúries.

En canvi, tot i que la reacció unànime dels jugadors s’hagi convertit en un símbol de la lluita contra el racisme al futbol, la comissió disciplinària no esmenta l’article 14 sobre les conductes «racistes o discriminatòries». El partit finalment es va reprendre l’endemà per als 76 minuts restants, amb un nou equip arbitral, en una trobada en què es van desplegar pancartes al Parc des Princes, els jugadors van posar un genoll a terra i el PSG va acabar guanyant per 5-1.

Temes:

PSG Racisme UEFA