'YOUTUBER' DE MODA

Patry Jordán: «En el confinament em vaig haver de reinventar per donar a la gent el que demanava»

L''influencer' es va colar a casa de milions d'espanyols durant la primavera per guiar els seus entrenaments en l'època més dura de la lluita contra la Covid-19

zentauroepp55735058 gente patry jordan201103174253

zentauroepp55735058 gente patry jordan201103174253

3
Es llegeix en minuts
Begoña González

Patry Jordán acumula més de 10 milions de seguidors a les seves plataformes ‘online’ i es va colar a casa de milions d’espanyols durant l’època més dura del confinament. La reina del ‘fitnes a domicili’ es prepara ara per a una possible segona tanda de confinaments domiciliaris. 

-¿Què va suposar per al teu projecte el confinament del mes de març? 

-Ens va obligar a fer una adaptació total als canvis. Vam haver de reinventar-nos i buscar altres maneres de poder donar a la gent el que demanava. Tenim molt contingut gratuït i, malgrat que abans del confinament teníem tot el material comprat per fer directes, la quarantena ens va obligar a posar-lo en marxa. D’altra banda, també és veritat que molta gent que anava al gimnàs m’ha pogut descobrir i descobrir també que entrenant a casa es poden aconseguir grans resultats, i no només a nivell físic.

-¿S’ha de ser un súper esportista per fer els teus vídeos?

-El Gym Virtual és per a tothom. És la plataforma que vaig crear per facilitar l’exercici, en general. Hi comparteixo contingut per a tots els nivells i objectius i pretenc ajudar els usuaris a aconseguir les seves millors versions de la forma més fàcil possible. 

-¿Creus que el confinament va ajudar la gent que no practicava esport abans a començar? 

-Jo espero que sí. L’esport ha sigut una via d'escapament per a molta gent durant el confinament, i m’alegra haver pogut aportar el meu gra de sorra.

Patry Jordán en el seu espai de treball / patry jordán

-I als que ja el practicaven, ¿com creus que els va afectar?

-Al final tots ens hem hagut de reinventar, buscar noves maneres de continuar fent la nostra feina i practicar els nostres ‘hobbies’ i aficions des de casa, i amb l’esport va passar el mateix.

-¿Quin consell donaries a algú que va començar a entrenar durant la quarantena i vol continuar entrenant?

-Li aconsellaria que s’ho prengués amb calma. Quan comencem a entrenar tenim pressa per veure resultats immediats, i aquesta pressa pot derivar a fer descompensacions (entrenar molt una setmana i després abandonar), o no treballar amb els temps, càrregues i intensitats correctes. També és important fer els exercicis amb una bona tècnica. Per a això, es pot utilitzar un mirall o gravar per comprovar que s’està executant bé.

-¿Quins beneficis creus que aporta l’esport a casa davant el convencional en un gimnàs?

-Sobretot, facilitats. L’esport a casa és pràctic perquè t’organitzes a la teva manera, i al final no perds temps en desplaçaments. Si tens una estoneta o un forat, amb un petit espai que tinguis pots entrenar. A més, hi ha molta gent que no es pot permetre anar a un gimnàs i en realitat per fer esport només et necessites a tu mateix.

Imatges d’Instagram de Patry Jordán practicant alguns dels seus exercicis. / INSTAGRAM DE PATRY JORDÀ

-Després del ‘boom’ de la primavera, ¿Quin és el perfil de seguidor principal que tens?

-El perfil de seguidor que tinc són dones, més o menys d’entre els 16-18 anys fins als 50 i tants, des de sempre. Tot i que crec que incloc un sector bastant més ampli ara perquè els meus vídeos els veuen des de persones que volen simplement fer una mica d’esport des de casa seva, fins a dones i homes que volen complementar l’esport que practiquen fora amb els meus entrenaments específics per a algun grup muscular.

Notícies relacionades

-¿Treballes en equip? 

-Sí, treballo envoltada de grans professionals i sempre creem el contingut en paral·lel per donar la millor qualitat. Ara mateix en l’equip tinc diverses psicòlogues, fisioterapeutes, nutricionistes i entrenadors llicenciats en ciències de l’esport per poder respondre a les necessitats de les persones que segueixen els meus vídeos de la millor manera possible.

Temes:

Influencers