DE MANERA INDIVIDUAL

Els jugadors de la Reial Societat tornen dimarts als entrenaments

El club basc anuncia el retorn a Zubieta, tot i que els futbolistes s'hauran de dutxar a casa

El consell d'administració torna 'un 20% de l'abonament d'aquesta temporada' als seus socis

marcosl52725213 graf5305  eibar  gipuzkoa   10 03 2020   fotograf a facilita200411211601

marcosl52725213 graf5305 eibar gipuzkoa 10 03 2020 fotograf a facilita200411211601 / Ion Alcoba Beitia

1
Es llegeix en minuts

La Reial Societat ha anunciat que dimarts que ve tornarà a entrenar. De manera singular, la ciutat esportiva de Zubieta obrirà les portes per rebre els jugadors, però sempre serà «un treball individualitzat» permetent, això sí, que cadascú decideixi si continua fent-ho a casa o al centre d’entrenament.

«En cap cas aquest treball a Zubieta serà grupal», ha informat el club basc, que ha precisat que seguint «els protocols» sanitaris cada jugador haurà de «respectar escrupolosament les mesures de seguretat acordades», per la qual cosa, si van a la ciutat esportiva, ho han de fer «de manera individual i esglaonada».

Arribaran i entrenaran, un a un (els que hi vulguin anar) i després es dutxaran a casa seva, seguint l’exemple dels clubs alemanys de la Bundesliga.

Rebaixa salarial del 20% de la plantilla

La Reial també ha explicat les mesures econòmiques que ha adoptat per combatre la pandèmia del coronavirus. Per començar, el club basc «no proposarà un erto», assumint, això sí, que «s’ha arribat a un acord amb els jugadors de la primera plantilla professional masculina per a la reducció del seu salari en un 20% en cas que la competició no es torni a reprendre i d’un 5% en cas que la competició s’acabi disputant».

Notícies relacionades

A més, el consell d’administració del club donostiarra «ha decidit tornar un 20% l’import de l’abonament d’aquesta temporada» a tots els seus socis gràcies a «la reducció acordada amb els jugadors» i també ha «decidit paralitzar totes les obres que teníem previstes tant al Reale Arena com a Zubieta».

«No sabem si la competició es disputarà i, si en cas que sí, no sabem si serà a porta tancada o amb l’afició a les grades, que és el que ens agradaria a tots», ha argumentat la Reial per explicar la seva decisió de tornar el 20% d’abonament als seus socis. «En tot cas, aquestes mesures s’aplicaran fins i tot en el supòsit que la competició es reprengui disputant-se els partits a porta oberta».