PEL COVID-19

L'Espanyol també anuncia un erto a la plantilla

El club especifica que afecta el primer equip masculí, femení, l'Espanyol B i els juvenils A i B, amb una reducció del 70% de la jornada

Els executius de l'equip blanc-i-blau també han comunicat que es rebaixen el salari mentre duri la pandèmia del coronavirus

marcosl46434539 cornella el prat   04 01 2019      deportes    el videomarca200327122512

marcosl46434539 cornella el prat 04 01 2019 deportes el videomarca200327122512 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primer va ser el Barça; ara ha sigut l’Espanyol. I vindran molts més equips. Ni 24 hores han passat des que el club blaugrana va emetre dijous passat a la nit un comunicat anunciant la posada en marxa, sense acord encara amb els jugadors, d’un erto (expedient de regulació temporal d’ocupació) pel coronavirus. El club blanc-i-blau ha confirmat aquest divendres, també en un comunicat, que «acaba de presentar davant de l’autoritat laboral un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) per força major».

L’Espanyol argumenta que «aquesta sol·licitud s’acaba de realitzar de manera unilateral per motius d’urgència i responsabilitat envers l’entitat i tots els seus integrants», a més de detallar a qui anirà destinat aquest erto. «La mesura afecta els jugadors, primers entrenadors, segons entrenadors i preparadors físics del primer equip masculí i femení, Espanyol B i Juvenils A i B».

En el cas del Barça sí que afecta els treballadors no esportius, una cosa que no passarà a l’Espanyol.

Taula de negociació

A diferència del Barça, que no va donar cap xifra, el conjunt blanc-i-blau ha sigut molt més precís en la seva informació. «La mesura sol·licitada consisteix en una reducció de jornada del 70%. Es contempla que els afectats mantinguin certa activitat física, amb plans d’entrenament individuals, mentre no es pugui reprendre la competició». 

 

El club ja va comunicar fa diversos dies aquesta decisió als jugadors i va crear «una taula de negociació a fi de valorar la situació» i obrir la porta a adoptar «de manera consensuada les mesures o decisions addicionals en funció dels esdeveniments que afectin la competició». 

Rebaixa salarial dels executius

En aquest sentit, el club periquito ha comentat que «la plantilla del primer equip ha mostrat la seva voluntat i predisposició per arribar a un acord amistós» i evitar, així, haver de prendre «mesures laborals més dràstiques». D’aquesta manera, l’Espanyol podrà «flexibilitzar els terminis dels havers salarials més immediats amb l’únic objectiu de salvaguardar i ajudar des de la seva posició que el club tiri endavant en aquests mals moments».

Notícies relacionades

En el seu comunicat, la directiva blanc-i-blava també explica que «en solidaritat amb els afectats i en recolzament al club, la direcció general i la direcció esportiva han decidit de manera voluntària una rebaixa anual dels seus salaris equivalent a la pèrdua anual dels afectats». 

Així mateix, el club blanc-i-blau ha posat a disposició de la Generalitat totes les seves instal·lacions esportives per si les necessita per a qüestions sanitàries. «Tant la Ciutat Esportiva Dani Jarque com el RCDE Stadium disposen d’instal·lacions per guardar material sanitari si es creu necessari», indica l’Espanyol.