CONSELLS PER A L'AFICIÓ

El València informa del coronavirus els 2.400 aficionats que van anar a Itàlia

El club segueix les instruccions de la Generalitat per actuar en cas d'algun símptoma sospitós

rpaniagua52372438 valencia s spanish midfielder carlos soler reacts after miss200224171407

rpaniagua52372438 valencia s spanish midfielder carlos soler reacts after miss200224171407 / MIGUEL MEDINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Més de 2.400 aficionats del València van acudir al partit de Champions del seu equip la setmana passada a San Siro contra l’Atalanta. La zona de la Llombardia, al nord d’Itàlia, es troba en estat d’alerta pel coronavirus. Ja s’han registrat sis morts al país transalpí, una d’aquestes morts a Bèrgam, la localitat del rival valencianista. 

El protocol d’emergència no estava encara activat a Milà la setmana passada i els seguidors valencianistes només van ser sotmesos a uns controls de temperatura, com es fa en diversos aeroports de la Unió Europea. Els aficionats del Barça desplaçats a Nàpols també passaran aquests exàmens.

La Conselleria de Sanitat ha enviat un full informatiu als seguidors de l’equip de Celades, en què s’inclouen consells i mesures de precaució. El club ha divulgat la nota a través de les xarxes per actuar en relació amb el Covid-19, que es va detectar per primera vegada el desembre del 2019 a la ciutat xinesa de Wuhan

Risc de baix a moderat

Tot i que s’han diagnosticat diversos casos al nord d’Itàlia, d’acord amb l’avaluació del risc del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), el risc d’infecció pel nou coronavirus per a la població de la Unió Europea per persones procedents d’Itàlia «es considera actualment de baix a moderat», recull el text de la Generalitat valenciana.

Les recomanacions actuals per a viatgers procedents de les regions de la Llombardia i el Vèneto, en relació amb el Covid-19 són les següents:

Si en els 14 dies següents després de l’arribada a Espanya la persona té un bon estat de salut pot continuar realitzant una vida normal en família, amb amics i en l’àmbit escolar i laboral. Es recomana observar el seu propi estat de salut davant la possible aparició d’algun dels següents símptomes: febre, tos o sensació de falta d’aire. 

Com en totes les malalties de transmissió respiratòria, es recomana adoptar mesures d’higiene habituals, com ara cobrir-se nas i boca al tossir o esternudar, utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i realitzar un freqüent rentat de mans.

Tos, febre, manca d’aire

Si l’aficionat, en canvi, desenvolupa símptomes respiratoris com ara tos, febre o sensació de falta d’aire es recomana que es quedi a la seva residència habitual i evitar el contacte estret amb altres persones, mantenint una distància superior a un metre.  

Notícies relacionades

També es recomana que es contacti telefònicament amb un servei mèdic a través del 112, informant dels antecedents del viatge i els símptomes que presenti perquè puguin fer-ne una valoració.

El viatge dels italians

D’altra banda, un total de 2.377 aficionats de l’Atalanta han esgotat les entrades de la grada visitant de Mestalla per al partit de tornada dels vuitens de la Champions del 10 de març. En aquests moments, Sanitat desconeix si es produirà aquest desplaçament massiu d’italians.