judici a Itàlia

Mario Cipollini serà jutjat per maltractaments a la seva exdona

L'excampió del món de ciclisme s'enfronta a una pena d'entre dos i sis anys de presó

epa00187028 Italian cyclist Mario Cipollini gestures during his press conference on the eve of the 87th Giro d’Italia, in Genoa 07 May 2004. EFE/ epa/ LUCA ZENNARO

epa00187028 Italian cyclist Mario Cipollini gestures during his press conference on the eve of the 87th Giro d’Italia, in Genoa 07 May 2004. EFE/ epa/ LUCA ZENNARO / LUCA ZENNARO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’excampió del món de ciclisme Mario Cipollini serà jutjat el 28 de juny a Itàlia per suposats maltractaments i actes persecutoris contra la seva exdona, Sabrina Landucci, i amenaces contra la parella d’ella, l’exfutbolista Silvio Giusti, segons informen aquest dimecres els mitjans locals. La decisió ha sigut adoptada per un jutge d’un tribunal de la ciutat de Lucca, a la regió de la Toscana, en relació amb uns fets que es remunten al desembre del 2016 i el gener del 2017 i pels quals l’exdona de Cipollini –germana de Marco Landucci, exporter de l’Inter i la Fiorentina– el va denunciar el 9 de gener del 2017.

Segons la fiscalia, l’exciclista toscà, que complirà 52 anys aquesta setmana, va cometre "una sèrie d’actes lesius contra la integritat física i psicològica de l’exdona, amb cops de puny, bufetades, puntades de peu, lesions i amenaces de mort". A més, l’acusa d’haver suposadament amenaçat l’actual parella d’ella, Silvio Giusti.

Una altra causa

Notícies relacionades

Els advocats defensors de Cipollini, Giuseppe Napoleone Massimo Martini, argumenten que aquest assumpte hauria d’haver sigut arxivat, tal com va sol·licitar el primer fiscal que va tractar el cas, segons les mateixes fonts. 'SuperMario', sobrenom amb què va ser conegut durant els seus anys de glòria, es podria enfrontar a una pena d’entre dos i sis anys de presó per un delicte de maltractament i de sis mesos a quatre anys per assetjament. L’excorredor està pendent també d’afrontar un procés judicial al país per suposades lesions i amenaces a la seva germana Tiziana el 2017.

Cipollini va debutar com a professional el 1989 i al llarg de la seva carrera va aconseguir el rècord de victòries d’etapa del Giro d’Itàlia, en el qual va acumular 42 triomfs.