Presència de policies argentins

La Policia diu que està garantida la seguretat del River-Boca

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha assegurat que hi estan treballant "des del minut u"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha emès aquest dilluns un missatge de tranquil·litat perquè "des del minut u" estan treballant amb els seus homòlegs argentins perquè el partit de futbol entre el River Plate i el Boca Juniors se celebri a Madrid garantint la seguretat de tots els aficionats.

A preguntes de la premsa després de presentar en la Direcció de la Policia de Madrid el nou accés al 091 per a les persones amb discapacitat auditiva, Pardo Piqueras ha comentat que hi haurà policies argentins a Madrid per ajudar al dispositiu de seguretat –ho fan "des del minut u"– del partit de tornada de la final de la Copa Libertadores, com passa en partits similars amb equips de fora d’Espanya. No obstant, ha evitat, per qüestions operatives, revelar el nombre d’agents que es mobilitzaran.

"Des de dijous passat, que és quan vam tenir notícia del partit, la Policia Nacional el que està fent és treballar intensament", ha dit, en al·lusió al 'sí' del president del Govern, Pedro Sánchez, perquè el partit suspès per greus aldarulls a l’Argentina es jugarà el 9 de desembre al Santiago Bernabéu. el 9 de desembre al Santiago Bernabéu

Un treball coordinat

Aquesta feina, ha especificat, està coordinada amb la Policia argentina, la Conmebol i el Reial Madrid, perquè "sigui igual en termes de seguretat als que ha participat" la Policia espanyola, "un dels cossos policials amb més grau d’especialització en grans esdeveniments esportius". "Està familiaritzada amb aquest tipus de situacions", ha emfatitzat.

"Jo el que puc fer és transmetre tranquil·litat i que qui estigui interessat a assistir a aquest gran espectacle que sàpiga que pot fer-ho en termes de seguretat perquè la Policia Nacional s’encarregarà de què així sigui", ha afegit.

Notícies relacionades

Pardo Piqueras ha comentat que s’estan fent reunions "permanents" per dissenyar un dispositiu policial que disposarà d’una mica més d’una setmana per fixar-se. "Serà un dispositiu adaptat al risc concret d’aquest partit", ha puntualitzat, tot i que sense esmentar la possible arribada a Madridd’aficionats radicals del River i el Boca.

"Tenim molta experiència i els aficionats poden estar tranquils", ha conclòs el director de la Policia.

Temes:

Madrid Futbol