L'amistós de Gran Canària

Una Espanya trista s'emporta una decepció

'La Roja' guanya sense brillar Bòsnia després de confirmar-se la seva absència a la 'final four' de la Lliga de les Nacions

rpaniagua45952186 graf1469  las palmas de gran canaria  18 11 2018   el entren181119000156

rpaniagua45952186 graf1469 las palmas de gran canaria 18 11 2018 el entren181119000156 / Angel Medina G

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La selecció espanyola va tancar el 2018 amb un trist triomf contra Bòsnia a Las Palmas de Gran Canària (1-0). Brais Méndez, un dels debutants al costat de Pau López i el periquito Mario Hermoso, va segellar la victòria d’una selecció trista que ja coneixia el seu desgraciat destí a la Lliga de les Nacions amb la remuntada anglesa a Wembley. La versió B de ‘la Roja’ tampoc va enamorar. A Luis Enrique li queda molta feina per endavant per trobar la tecla correcta d’una Espanya que camina entre dubtes.

No hi havia res en joc enl’amistós que servia per retre homenatge a David Silva, un dels integrants de la generació d’or que va conduir ‘la Roja’ al millor cicle de la seva història, amb dues Eurocopes i un Mundial en quatre anys gairebé irrepetibles. La realitat actual és molt més terrenal. Espanya ja no domina el planeta futbolístic. És només una bona selecció que lluita per tornar a estar entre les millors amb una complicada regeneració. Els que venen són massa lluny dels que se’n van anar. S’ha d’admetre.

Generació nova

“Luis Enrique té tota la nostra confiança. S’està veient una generació nova que intenta fer-se lloc. Ens hauria encantat estar a la ‘final four’ de la Lliga de les Nacions, però no depeníem de nosaltres. Mirem cap alfutur”, va reflexionar Luis Rubiales, l’home que va confiar en l’asturià com a arquitecte de la nova Espanya. “La selecció fa bona pinta. Faig un balanç positiu dels meus sis partits. L’equip està millor del que esperava a hores d’ara”, va dir el tècnic, optimista malgrat el desengany a la Lliga de les Nacions.

Quatre hores abans de saltar a la gespa canària la selecció ja coneixia el resultat de Wembley. Necessitava un empat ‘la Roja’ al temple anglès i en 63 minuts van existir aquestes taules. Al final, Kane va destrossar l’objectiu d’una selecció que no depenia de si mateixa.

Un màgic setembre amb triomf contra Anglaterra i golejada contra Croàcia semblava aixecar l’ànim coincidint amb l’adeu de figures emblemàtiques com IniestaPiqué i Silva, però la realitat va tornar a imposar-se amb dues derrotes davant dels mateixos rivals que van acabar conduint a una altra decepció.

Gresca amb debutants

De poc servia la gresca d’aquest diumenge en un estadi mig buit. El qüestionat De Gea es va quedar a la banqueta i va deixar el seu lloc a Kepa, que als 25 segons va fer la seva primera i última parada. Mario Hermoso, el prometedor central de l’Espanyol, es va estrenar com a titular amb bona nota.

Brais, l’autor del gol (m. 78), i Pau també van debutar en un combinat gris que només va millorar en el tram final amb bons detalls de Fornals, que va jugar el seu segon partit com a internacional (va debutar amb Del Bosque el 2016). Morata, que porta un any sense marcar amb la selecció, va personalitzar com ningú la imatge gris. El punta del Chelsea va fallar un gol a porta buida abans de ser substituït per Rodrigo.

Tornada al març

Notícies relacionades

La competició de veritat tornarà al març amb la fase de classificació per al’Eurocopa-2020,  que es sortejarà el 2 de desembre a Dublín. El torneig, en el qual participaran 24 seleccions, tindrà lloc a 13 ciutats, entre elles Bilbao.

Wembley, l’estadi on aquest diumenge es va confirmar la patacada a la Lliga de les Nacions, acollirà les dues semifinals i la final. Repetir els recents títols del 2008 i 2012 serà l’objectiu de la renovada selecció de Luis Enrique. “El dia podria ser més negre. Si ens guanya Bòsnia tindríem un ‘cocidito’ bo. Sempre pot ser pitjor”, va concloure el tècnic.