CONCENTRACIÓ D'ESPANYA

Jordi Alba: "No va passar res amb Luis Enrique, em va ajudar molt al Barça"

El lateral del Barça torna a la selecció després de dues convocatòries absent amb la il·lusió del primer dia

3ija5caiiqk8s3hriskon11100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Jordi Alba, curós en cada paraula, mesurat, ha comparegut en la seva estrena amb l’Espanya de Luis Enrique per secundar les declaracions del seleccionador sobre els motius que van motivar la seva absència. “No s’ha d’oblidar el passat, perquè no ha passat res entre Luis Enrique i jo”, ha explicat diverses vegades amb diferents paraules.

“El tracte de Luis Enrique amb el jugador és molt bo. Només te’n puc dir coses bones, no hi ha res dolent”,ha arribat a dir, gairebé al final, per escapar-se de l’arsenal de preguntes que va haver de respondre sobre el seleccionador amb una idea clara i concisa. “Luis Enrique em va ajudar molt al Barcelona, mai he dit cap mala paraula ni he tingut cap problema amb ell. Estic agraït per poder tornar a la selecció”, havia explicat abans.

Davant de la falta d’arguments i d’explicacions esportives que secundessin la no convocatòria de Jordi Alba amb la selecció, els problemes personals, negats per tots dos, van passar a ocupar un lloc preponderant. “No em penedeixo de res, al seu dia vaig mostrar el meu desig de jugar més, res més”,ha reivindicat Alba. “No hi ha hagut cap trobada ni cap trucada prèvia, ha sigut una decisió seva”, ha explicat. “Amb Valverde també hi tinc una gran relació, i si demà no fa jugar m’hauré de fotre, però això no té res a veure amb la relació personal”, va il·lustrar per justificar la seva tesi.

Gairebé al final, ja més relaxat, es va permetre una llicència a costa de la que s’havia permès el seu entrenador el dia de la convocatòria, quan va dir que es volia assemblar a Jordi Alba. “Té bon gust”, va dir el lateral amb un somriure.

Els mesos d’absència

Han sigut moltes les mostres d’afecte i de reconeixement futbolístic que ha rebut Alba durant la seva absència a la selecció, que el defensa ha agraït en diverses ocasions. “Gràcies a les mostres d’afecte que he rebut. M’he sentit més estimat, he notat el suport de la gent, i ho agraeixo. Aquesta vegada m’ha fet més il·lusió, sembla que sigui la primera vegada que vinc”, ha explicat.

Notícies relacionades

“M’ho he pres amb tranquil·litat, crec que he madurat molt”,ha explicat sobre com ha suportat una situació atípica. “Se’m feia un món no venir, però per sort ara soc aquí”, ha reconegut.

Tot i que en cap moment ha negat que el seu desig era estar amb la selecció, en la mateixa mesura s’ha implicat per posar de manifest que les decisions són responsabilitat de l’entrenador i que ell les respecta al màxim. “La meva intenció i el meu desig sempre ha sigut venir. M’he sentit molt còmode durant tota la temporada, però la decisió és de l’entrenador”, ha dit. “Jo creia que havia de venir, com tots els jugadors, però qui decideix és l’entrenador”,ha insistit