FUTBOLISTA AMB PROBLEMES

França investiga una presumpta extorsió de persones de l'entorn de Benzema

L'embolic que afecta ara el davanter del Madrid ve per una temptativa de segrest i un pagament de diners procedent del Marroc

benzema

benzema / JAVIER SORIANO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La justícia francesa ha obert una investigació per una presumpta extorsió en què hi ha implicades diverses persones de l’entorn del futbolista Karim Benzema, que ha respost amb l’anunci que anirà als tribunals per una denúncia que considera calumniosa.

La pàgina d’informació 'Médiapart' revela aquest assumpte, que es remunta al 7 d’octubre passat a la capital francesa, on el jugador del Reial Madrid s’havia desplaçat per assistir al partit entre el París Saint-Germain i l’Olympique de Lió, i que gira entorn d’un intermediari conegut al món del futbol, Léo D’Souza.

Temptativa de segrest

L’endemà, D’Souza va denunciar una temptativa de segrest i haver sigut víctima de violència per un amic d’infantesa de BenzemaSmaïne Tabennehas –que ho nega–, en presència del xofer del futbolista i de Yamna Aghrib, el seu responsable de comunicació.

L’havien citat en un bar del districte XIII de la capital francesa, en què, segons la seva versió, havia de mantenir una conversa amb el mateix Benzema a través de l’aplicació FaceTime, però això finalment no va passar. El presumpte motiu de la cita era un contenciós que D’Souza manté amb el futbolista per un encàrrec que aquest li havia fet el juliol passat perquè transportés des del Marroc a França 50.000 euros d’un patrocinador per al qual el davanter havia fet una prestació.

Diners presumptament requisats

Notícies relacionades

D’Souza no va entregar els diners perquè, d’acord amb el que ha explicat als investigadors, li van requisar els duaners marroquins a l’aeroport de Marràqueix, però l’altra part no se’l creu i d’aquí ve l’aldarull del 7 d’octubre. El procediment iniciat per la Fiscalia de París per temptativa d’extorsió és conseqüència de les al·legacions d’aquest intermediari.

En una primera reacció l’advocat de Benzema, Sylvain Cormier, es va queixar, en una entrevista a l’emissora RMC Sport, que s’està atacant el seu client "de manera gratuïta i cínica". Cormier, que va dir haver presentat una denúncia per abús de confiança, va anunciar que en formalitzarà una altra per "denúncia calumniosa". 

Temes:

Karim Benzema