JORNADA INTERNACIONAL

Controvèrsia d'Iñigo Martínez amb la selecció

Luis Enrique no va convocar el central per lesió, però el defensa va jugar l'endemà el derbi basc i està convocat per a l'Euskadi-Veneçuela

jdomenech45356217 bilbao  spain   october 5  asier illarramendi of real socied181011105218

jdomenech45356217 bilbao spain october 5 asier illarramendi of real socied181011105218 / Soccrates Images

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les convocatòries d’Iñigo Martínez amb la selecció espanyola comencen a veure’s immerses en la controvèrsia. Han sigut només dues trucades de Luis Enrique, però en les dues hi ha hagut certa confusió. Potser n’hi haurà (o no) una tercera que pugui aclarir la situació del defensa i la postura del seleccionador. "El cas d’Iñigo és una mica estrany", va admetre el tècnic.

Tan estrany que Iñigo Martínez no va ser inclòs dijous passat en la convocatòria de Luis Enrique per als partits contra Gal·les i Anglaterra perquè estava lesionat. O això li van comunicar. Però després d’haver fet la llista, sense el defensa, aquest va participar l’endemà en el derbi basc de San Mamés entre l’Athletic i la Reial Societat. No només això: també va entrar entre els convocats per al’Euskadi-Veneçuela  d’aquest divendres.

Arriscar per al derbi

"Coneixíem l’estat d’Iñigo", va dir Luis Enrique, al·ludint a les molèsties musculars que va al·legar el futbolista". "Era un derbi, un partit molt especial. Ell i el seu club van decidir arriscar-se. Va veure que estava bé, s’entrena i decideix jugar. No tenim res més a dir, les notícies que teníem nosaltres eren les que eren", va afegir el seleccionador espanyol en la roda de premsa.

"En cap cas arriscaré jo un futbolista perquè entenc la importància que té per a ells estar bé en el seu club. Va ser una mica estrany al que és habitual, però és el jugador el que té la capacitat de decidir i em sembla bé", va reiterar el tècnic, que va trencar la seva norma de no parlar dels futbolistes que no estan convocats.

Amb Iñigo Martínez va fer una excepció, tot i que no va quedar gens clar si hi va haver una renúncia del jugador o una negativa de l’Athletic després del que va passar en la primera convocatòria. Al setembre, Luis Enrique va convocar el central esquerrà per al doble envit amb Anglaterra i Croàcia. El defensa encara no havia debutat amb l’Athletic en competició oficial, però va jugar uns minuts a Wembley. No es va enfrontar després a Croàcia.

Una "sorpresa enorme"

Notícies relacionades

"L’endemà al partit vaig notar una petita molèstia en l’entrenament. Vam optat per parar, més per precaució que per una altra cosa. Jo volia jugar ja amb l’Athletic i el del Madrid era un partit important per a nosaltres", va explicar Iñigo sobre la seva absència en el segon partit, per preservar la seva participació (i el seu debut) en l’Athletic-Madrid.

Iñigo va admetre que aquella convocatòria de Luis Enrique "va ser una sorpresa enorme". A la segona no hi ha anat per lesió, tot i que podria participar en l’Euskadi-Veneçuela. S’haurà de veure si anirà a la tercera d’Espanya.