Golf

Una espectadora de la Ryder Cup perd un ull per un cop de pilota de Koepka

La dona ha decidit presentar una demanda contra l'organització

fcasals45296638 corine remande una espectadora de la ryder pierde la visi n 181002105356

fcasals45296638 corine remande una espectadora de la ryder pierde la visi n 181002105356

2
Es llegeix en minuts
AFP

Una espectadora que va resultar ferida per una pilota de golf llançada pel nord-americà Brooks Koepka, en la jornada de divendres al matí a la Ryder Cup, a Saint-Quentin-en-Yvelines, a prop de París, ha perdut la visió de l’ull dret i presentarà una demanda.

“L’escàner va confirmar [divendres] una fractura de l’òrbita dreta i una explosió del globus ocular”, tot i que va poder ser ‘recosit’ pels cirurgians. “Però ells em van dir que havia perdut la vista d’aquest ull, una cosa que avui m’han confirmat”, va declarar a l’AFP Corine Remande, de 49 anys, a la sortida de l’hospital aquest dilluns a la nit.

“En el millor dels casos, li han dit que podrà veure formes quan l’edema sigui reabsorbit d’aquí un mes”, va precisar el seu marit, Raphaël.

Aquesta parella de francesos expatriats a Egipte, que van viatjar per assistir a la Ryder Cup “per amor al golf”, van assegurar estar “enfadats” contra els organitzadors de la competició, que no es van interessar per l’estat de salut de la dona i que els posen problemes a l’hora de redactar “una declaració d’accident”.

“Molt clarament, hi ha una responsabilitat dels organitzadors”, va assegurar la ferida, que critica que el comissari de la prova no va fer un crit d’alerta als espectadors “quan va veure que la pilota del jugador anava cap al públic”.

La parella contactarà aquest dimarts dimarts amb el seu advocat per presentar una denúncia.

Contactat per correu electrònic per l’AFP, el circuit europeu PGA va respondre que “investigarà” l’accident, una cosa que “portarà cert temps”.

“Va passar tan ràpid. No vaig notar el dolor en aquell moment, no vaig tenir la impressió de rebre una bola a l’ull, però vaig començar a notar que la sang començava a vessar-se”, va explicar Remande.

El golfista es va disculpar

La dona agraeix “el gest del golfista” Brooks Koepka, que se li va acostar per disculpar-se. “Vaig ser positiva amb ell perquè no perdés la concentració, però una vegada evacuada, no vaig tornar a saber res dels organitzadors”.

Notícies relacionades

L’accident va passar divendres cap a les 7.30 h GMT (2.30 AM, hora colombiana), al forat 6 de Le Golf National, quan el cop de sortida del ‘tee’ de Brooks Koepka, guanyador de l’US Open i del Campionat PGA aquest any, es va desviar cap a l’esquerra, fora del ‘fairway’ i va caure entre la gent.

Assistida pels socorristes, la víctima va ser traslladada a les urgències d’un hospital i posteriorment la van portar a Lió, ciutat en què viuen els seus pares, ja que, de moment, no pot volar per tornar a Egipte.

Temes:

Golf