EN SOLITARI I SENSE OXIGEN

Dos de sis: Sergi Mingote es manté imparable i conquista el K2

L'alpinista ha fet dos cims en una setmana i és una mica més a prop d'aconseguir el seu gran desafiament d'ascendir sis vuitmils en un any

foto-oficial-de-cumbre-bp-1

foto-oficial-de-cumbre-bp-1

1
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

Després de 13 hores d’ascens, l’alpinista paretà Sergi Mingote ha aconseguit fer el cim en el K2 (8.611 metres), la segona muntanya més alta del món, tan sols una setmana després de coronar el Broad Peak.Broad Peak.

Tal com tenia previst, Mingote ha aconseguit assolir el cim sense oxigen suplementari, i ha aconseguit ja dos dels sis objectius que engloba el seu gran desafiament d’ascendir sis vuitmils en un any, per intentar assolir un rècord Guinness.

Diumenge passat, l’escalador va intentar fer el cim juntament amb el seu company, Lluís Cortadellas, que finalment va haver de fer mitja volta i no el va poder acompanyar. Aquesta vegada ha decidit fer-ho sol, i ha aconseguit coronar aquest gran colós en solitari.

El seu company d’expedició ha hagut de quedar-se en el Camp Base fent tasques de logística i comunicació, ja que ha patit una congelació de tercer grau al dit gros del peu que li ha impedit continuar.

Es tracta del primer doblet en una mateixa missió aconseguit en aquestes mateixes condicions des que ho fes el búlgar Boyan Petrov el 2014, qui va aconseguir coronar els dos cims –Broad Peak i K2– en només vuit dies i sense oxigen.

Contra tot pronòstic, Mingote va anunciar dijous passat que no s’agafaria la setmana de descans que havia pensat fer després d’assolir el cim del Broad Peak. Tot i que la resta d’escaladors van decidir esperar que millorés el clima el dia 27 de juliol, l’exalcalde de Parets no es va mostrar confiat i va decidir partir aquest mateix cap de setmana cap al K2.

Notícies relacionades

“No és un ‘tret’ segur, ja que la meteo no acaba de ser bona, però és una possibilitat” anunciava llavors. Tot i que assegurava “no estar recuperat del tot” es mostrava convençut de poder-ho intentar: “Em sento fort i confiat” deia l’alpinista. I així ha sigut: després de 13 hores, Mingote aconseguia el seu segon vuitmil i se situa una mica més a prop d’aconseguir el seu gran desafiament.

El paretà es troba ara a 7.800 metres i continua el seu descens cap al Camp Base 4 del K2, al qual preveu arribar en les pròximes hores després d’una llarga però exitosa jornada.