TRASPÀS DE L'ANY

El Madrid traspassa Cristiano Ronaldo al Juventus per 105 milions

El club assenyala que ha accedit al fitxatge "atenent la voluntat del jugador"

undefined42574508 soccer football   la liga santander   real madrid vs girona 180319192721

undefined42574508 soccer football la liga santander real madrid vs girona 180319192721 / SERGIO PEREZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cristiano Ronaldo ja és jugador del Juventus. El club de Torí ha desemborsat 105 milions d’euros i pagarà al lusità 30 milions durant els pròxims quatre anys. El Reial Madrid ha publicat a les 17.39 una carta en la qual el davanter s’acomiada del madridisme. “Crec que ha arribat el moment d’obrir una nova etapa en la meva vida i per això he demanat al club que accepti traspassar-me. Ho sento així i us demano a tots, i molt especialment als nostres seguidors, que sisplau em comprenguin", demana en la missiva.

Andrea Agnelli, president del Juventus, va ser vist a l’aeroport de Pisa quan es disposava a viatjar a Kalamata (Grècia), on s’ha reunit amb el jugador per explicar-li els detalls del projecte i acabar de tancar l’acord.

Ni l’augment salarial al qual finalment va accedir el club blanc, ni el darrer intent de Julen Lopetegui, nou tècnic madridista, de convèncer el portuguès de quedar-se a Madrid, han servit perquè Ronaldo es replantegi la situació. Amb la decisió presa per part del davanter des de fa mesos, l’acord s’ha fet oficial després d’una junta directiva que s’ha celebrat aquesta mateixa tarda

Els enganys de Florentino, juntament amb el que considera una falta de recolzament de la directiva en el seu contenciós amb Hisenda –va ser acusat de defraudar 14,7 milions entre el 2011 i el 2014 i va haver d’acceptar dos anys de presó i el pagament de 18,8 milions–, han empès el davanter a abandonar l’equip en què més ha aconseguit, tant col·lectivament com individualment.

La sortida de l’astre lusità no deixa en bon lloc ni Florentino ni el club, que serà responsabilitzat per aquest traspàs, ni el mateix jugador, que s’escapa per la porta del darrere del Bernabéu sense si tan sols acomiadar-se, més enllà d’una carta, de la que ha sigut la seva afició durant les últimes nou temporades.

El Reial Madrid ha difós un comunicat a Twitter sobre el traspàs. 

En el missatge institucional, el club assenyala que el traspàs atén "a la voluntat i la petició expressades pel jugador Cristiano Ronaldo". "Avui el Reial Madrid vol expressar el seu agraïment a un jugador que ha demostrat ser el millor del món i que ha marcat una de les èpoques més brillants de la història del nostre club i del futbol mundial".

Notícies relacionades

Per al club,  "Cristiano Ronaldo ha sigut un exemple d’entrega, treball, responsabilitat, talent i superació". "S’ha convertit a més en el màxim golejador de la història del Reial Madrid amb 451 gols en 438 partits. En total 16 títols, entre ells 4 Copes d’Europa, 3 consecutives i 4 en les últimes 5 temporades. A títol individual, amb la samarreta del Reial Madrid ha guanyat 4 Pilotes d’Or, 2 The Best, i 3 Botes d’Or, entre molts altres guardons". "Per al Reial Madrid, Cristiano Ronaldo serà sempre un dels seus grans símbols i una referència única per a les pròximes generacions", conclou el text.

"He reflexionat molt i sé que ha arribat el moment d’un nou cicle. Me’n vaig però aquesta samarreta, aquest escut i el Santiago Bernabéu els continuaré sentint sempre com a una cosa meva sigui on sigui. Gràcies a tots i, per descomptat, com vaig dir aquella primera vegada al nostre estadi fa nou anys: ¡Hala Madrid!", conclou.