LA FINAL DE LA COPA DEL REI

L'ANC i Òmnium demanen lluir samarretes grogues a Madrid

La Plataforma Pro Seleccions i Drets també s'uneixen a la campanya

jcarmengol34010072 madrid     22 05 2016    banderas esteladas en la grada cule180418140144

jcarmengol34010072 madrid 22 05 2016 banderas esteladas en la grada cule180418140144 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet una crida aquest dimecres perquè els aficionats del FC Barcelona vagin a la final de la Copa del Rei d'aquest dissabte amb samarretes grogues o amb l'equipació de l'equip blaugrana que representa la senyera.

En un comunicat, han argumentat que aquesta acció ha de servir per protestar contra "l'acció repressiva que exerceixen el Govern, jutges, cossos de seguretat i mitjans de comunicació" contra persones que defensen idees polítiques diferents i des del pacifisme.

"El color groc és símbol de llibertat i és una manera respectuosa, plàstica i efectiva de demanar dins de l'estadi l'alliberament de totes les persones preses i exiliades per motius polítics", expliquen les entitats.

Notícies relacionades

També recolzen aquesta campanya la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'associació de juristes Drets, i demanen que es mostri aquesta simbologia groga, sobretot, en el moment en què soni l'himne d'Espanya, al començament del partit.

Des que van començar els empresonaments de líders independentistes, el color groc s'ha convertit en el símbol del sobiranisme per reclamar el seu alliberament.