EL PARTIT DE MONTILIVI

rpaniagua42729586 graf3363  girona  31 03 2018   el defensa del girona  aday b180331141848

rpaniagua42729586 graf3363 girona 31 03 2018 el defensa del girona aday b180331141848 / Robin Townsend

El Girona empata contra el Llevant i veu trencada la ratxa victoriosa a casa

Un golàs de Granell des de fora de l'àrea queda eclipsat per un altre de Morales que va arrencar en fora de joc

2
Jordi Danés

El Girona no va poder allargar la seva sèrie victoriosa a Montilivi ni trencar la mala ratxa després de les aturades. Els de Machín van cedir dos punts preciosos en la seva lluita per entrar a Europa, però en van sumar un altre no menys valuós per aconseguir aquest repte. I un punt, tot i que podia semblar poca cosa, és un botí que si més no serveix per consolidar el setè lloc. Només el Betis pot assaltar-lo aquesta setmana, i l’única manera d’avançar el Girona és guanyant a Getafe.

El Llevant va sortir valent a Montilivi. Ja s’intuïa que seria un rival difícil. Al marge que no li va gens malament l’escenari gironí (vuit visites i només una derrota), el quadro valencià va arribar molt fresc mentalment després de dues victòries seguides.

De tu a tu

Amb el nou tècnic i la confiança renovada, el Llevant va plantejar un partit de tu a tu al Girona, que va patir quan els blaugranes van tenir la pilota. Els visitants també van patir l’empenta dels de Machín, que quan posen les revolucions al límit i ataquen en onada fan tremolar qualsevol rival. Va ser un intercanvi de cops intens, cada un amb el seu estil.

Granell celebra el gol contra el Llevant / AROBIN TOWNSEND (EFE)

El Girona va tenir a tocar diverses vegades l’1-0, amb un xut d’Aday que Oier va enviar a córner (m. 10), un cop de cap de Bernardo que es va perdre per centímetres (m. 23) i una falta directa d’Aday que va anar al pal (m. 30). El Llevant també va tenir ocasió de marcar el 0-1, tot i que Bounou va sortir al rescat en una acció de Roger (m. 15) i una de Boateng (m. 18). La fusta també va salvar el Girona en una jugada de Boateng.

El descans no va apagar l’empenta del Girona ni del Llevant. Els visitants van rematar dos cops els dos primers minuts (Lerma i Boateng), però els locals van tornar a trobar uns minuts antològics en què van tenir l’oportunitat de noquejar el rival.

L'estrena de Granell

Àlex Granell va destapar la caixa dels trons amb el seu primer gol a Primera una delícia de jugada amb conducció i rosca final amb la seva esquerra de seda. Oier no va poder fer res per evitar l’1-0. Montilivi va rugir. I quan Montilivi rugeix, els rivals tremolen.

El Girona va tenir grogui el Llevant i també l’oportunitat de rematar-lo: Portu, en una acceleració marca de la casa, va donar el 2-0 fet a Stuani, però l’uruguaià no va encertar en una vaselina que semblava fàcil.

Quan el Girona es va desinflar, el Llevant va agafar aire. Els valencians van tenir un bon control dels atacs posicionals gràcies a la bona col·locació i distribució de dues peces com Lerma i Campaña. I sobretot amb Morales, que ja n’hi ha fet més d’una al Girona i va tornar a convertir-se en la seva bèstia negra: el centrecampista va arrencar en fora de joc i va acabar amb més de sis partits d’imbatibilitat de Bounou a Montilivi (607 minuts).

L’empat va deixar pas a uns últims minuts intensos entre dos equips que no es van conformar amb el punt. El Llevant, amb la pressió al davant, va intentar robar pilotes el més a prop possible de l’àrea de Bounou. El Girona tampoc va mirar enrere i va arriscar partint l’equip en dos. Ningú en va sortir vencedor, però tampoc ningú en va sortir vençut.