POLÈMICA A ANGLATERRA

Guardiola: "El llaç anirà sempre amb mi"

El tècnic català ha de respondre aquest dilluns per l'ús del símbol, que va exhibir també en la final de Wembley

guardiola-foto

guardiola-foto

1
Es llegeix en minuts
Pol Gustems

Pep Guardiola no va fer cas aquest diumenge a l'advertència de la federació anglesa de futbol (FA, per les seves sigles en anglès) i va lluir al pit un llaç groc durant la final de la Copa de la Lliga entre el Manchester City i l'Arsenal. La FA va obrir divendres passat expedient a l'entrenador català per portar en partits oficials el llaç groc, que s'ha convertit en un símbol de protesta contra els empresonaments de líders independentistes. "Abans que entrenador, soc persona. Si he trencat les normes, accepto la multa o la sanció. El llaç anirà sempre amb mi fins al final", ha assegurat el tècnic del City després de guanyar el seu primer títol.

El màxim organisme del futbol anglès ja havia advertit Guardiola sobre l'ús de símbols amb rerefons polític, cosa que vulnera les regles de la federació, encara que el tècnic sempre ha declarat que no li importava ser suspès per aquest motiu. El llaç groc es va apreciar a l'inici del partit, en una presa televisiva, encara que durant el matx, quan Guardiola era a la banda, gairebé no s'apreciava.

Acabat el partit, sí que es va veure clarament aquest llaç que no abandonarà l'exentrenador del Barcelona, malgrat que s'exposa a ser sancionat.

Comunicat de la federació

Notícies relacionades

A través d'un comunicat, la FA va detallar que el preparador havia exhibit un "missatge polític" en la seva vestimenta, "específicament un llaç groc", i li va donar un termini fins a les 18 hores del dilluns 5 de març per respondre a aquest càrrec. Guardiola ha dut aquest llaç groc en les rodes de premsa i en els partits de la Lliga de Campions, però la UEFA no ha vist motiu per sancionar-lo.

Durant el partit, a la banda, gairebé no es va apreciar el llaç / Glyn Kirk (AFP)

Aquest diumenge, el Comitè de Defensa de la República Catalana (CDR) a Londres va repartir als voltants de l'estadi de Wembley llaços grocs abans de la final de la Copa de la Lliga entre el Manchester City i l'Arsenal.Una desena de persones del CDR, carregades amb bosses de plàstic, van confeccionar 6.000 llaços per regalar als aficionats interessats.